בשורה משמחת

בשורה משמחת ../images/Emo49.gif

בס``ד לכבוד הרב אמנון יצחק שליט``א ארגון שופר. שלום רב, הנדון: הכרה כגוף משדר- בחסות איל``ה. 1. הנני שמח להודיעכם כי בהתאם להוראות כללי הבזק (שידורי בעל זיכיון) התשמ``ה- 1987 אישרה אתכם המועצה כ``מוסד קהילתי`` לעניין החוק והכללים דלעיל. 2. על פי אישור זה ניתנת לכם האפשרות לשדר מגזין בנושא יהדות בערוץ המקומי של הטלויזיה בכבלים בכפוף לתקנות וכללי האתיקה המובאים בסעיפים 6 עד 13 בתקנון הכללים. כמו כן מתאריך 1/8/02 תינתן לכם משבצת שידור בת שעה וחצי בכל יום א` בשבוע משעה 22:00 ועד 23:30 לטובת המגזין הנ``ל. אני מאחל לכם הצלחה מרובה. בברכה מרדכי עזרן מנהל הפרוייקט. ==================================================================== בשם כולם אני שולח מכאן ברכות חמות ואיחולי הצלחה לארגון שופר.

alon14

New member
תגובה

"בשם כולם" - הדבר היחיד שיש סיכוי שאני אשלח להם הוא מכתבי נאצה. ואגב, יש למישהו מושג את מי מחרימים?

אתה לא יכול להחרים !!!

מהסיבה הפשוטה, רוב הצופים הם גם חילונים השומעים את קלטות הרב, וגם הולכים לשמוע אותו בהרצאותיו, עכשיו הם יוכלו לראות אותו גם בכבלים. אני לא יודע איזה סוג מידע אתה מקבל, אבל כאן בארץ גם דתיים מחוברים לכבלים, וכמו שאתה כבר יודע (בוודאי) צרף את חלק מהחילונים + מסורתיים+ דתיים+ חרדים (יש כאלו שיש להם כבלים בבית) אתה תקבל יותר מ-50% מאזרחי המדינה, אז אתה רוצה למנוע מהם ע"י חרם לצפות בטלביזיה? כרגע זה יהיה בצפון ויתפרש לאט ובטוח לכל חלקי הארץ!! אז את מי בדיוק אתה רוצה להחרים? את מי מהצופים אתה רוצה להעניש? "חופש הביטוי" "חופש הדיבור" "בחירה דמוקרטית" מה עם כל אלו? פתאום חסרי משמעות בעיניך?!!

אנדרי ז

New member
תודה, באמת לא הייתי מודע לזה

האם הצעד הבא הוא מתן אישור דומה לעדי יהוה? מיסיונריות היא מיסיונריות...

פלסטיק

New member
אכן בשורה משמחת

קודם כל עכשיו יאלצו לשמור על כללי האתיקה, זה כבר שינוי מרענן. בוא נברך אותם שלא יהיו להם התנגשויות בקשר לאתיקה. כמובן שיש בזה עוד משהו טוב: אני מקווה שזה יפתח את השמים לעוד יוזמות כאלה, אני מקווה שלא תכעס אם אשמח בשם חופש הביטוי שיופיעו עוד ערוצים. דרך אגב, האם תהיה בעד ערוצים שיטיו לדעות שונות משלך רק בשל חופש הביטוי?

לי באופן אישי לא משנה הרבה

מה ההבדל בין 100 ערוצים מהארץ ומכל העולם מכל הבא ליד לעוד ערוץ הסותר את דרך התורה? זו דעתי האישית בלבד! ואני שואל (לאו דווקא אותך, אתה הרי לא מתנגד) מדוע כל אזרחי המדינה יכולים לראות מה שבא להם (כמעט, למעט הסיפור עם הערוץ הכחול) ואני לא יכול לצפות בתוכנית המתאימה לי ולדרך החיים בה בחרתי? אגב, ואני עדיין ממן ואמשיך לממן מכספי את הערוץ הממלכתי שאינו מתחשב בי בלוח המשדרים? כך שיש באמת סיבה למסיבה (לא פרועה) אך מספיק כדי לברך על כך.

אז הבנתי נכון?

אתה מעדיף את המצב בו מותר לדבר בעד התורה בטלויזיה, ומותר גם נגד, על פני מצב בו הטלויזיה לא תעסוק בנושאי תורה - לא בעד ולא נגד? מה הפלורליזם הפתאומי שקפץ עליך? עוד מעט לא תתנגד לנישואים אזרחיים...

פלסטיק

New member
אני אנסה לענות לך.

1. זה שאתה (ואני מתייחס אליך כאל נציג החרדים) חושב שזה בסדר לסגור את הערוץ הכחול מונע ממך להתלונן על צנזורה נגדית. אני לא מתכונן לראות את הערוץ של שופר ולא את הכחול אבל אני לא מאמין בה שצריך להגיד לאנשים מה מותר להם ומה אסור להם לראות. אתה מאמין שמותר להגיד לאנשים מה טוב להם לראות, לכן אתה צריך להבין טוב ממני את אלה שחושבים שאסור לשופר לעלות לאויר. 2. הערוץ הממלכתי הוא לא הערוץ שלי, הוא הערוץ של כולם. שופר זה אולי הערוץ הראשון שמיועד לאוכלוסיה בעלת דעה והשקפה מסויימת. אין ערוץ שכמדיניות עושה מסיונריות חילונית, מורמונית, או בודהיסטית. אין ערוץ שמותר בו דעות רק של ימין או שמאל. לכן אתה קיבלת מה שבינתיים לכולם אין. אני ממליץ לך לשמוח בחלקך.

תגובה

ראשית, אני לא כאן כנציג החרדים, משתי סיבות: 1.אני (עדיין) לא חרדי. 2.אני כאן כדי להשתתף בדיון ציבורי בו אוכל להביע את דעותי האישיות ולשמוע ולהתרשם מדיעות של אחרים. אם קורה (באופן טבעי) שאני מביע הזדהות עם המגזר החרדי אין זה אומר שאני נציגם הרשמי. מעבר לדעתי האישית שיש להגביל את ערוץ הכחול עקב ההשפעות השליליות מצפיה בו, אין אני חושב שיש לאסור באופן מוחלט. אני בטוח שאילו המלפגות החרדיות לא היו נוקטים עמדה, השיח הציבורי בנושא היה נראה ונשמע אחרת, ומה שבטוח הרבה יותר לגיטימי. "אתה מאמין שמותר להגיד לאנשים מה טוב להם לראות, לכן אתה צריך להבין טוב ממני את אלה שחושבים שאסור לשופר לעלות לאויר" אם אתה מתכוון ביחס לערוצים, מה הקשר? לגבי הערוץ הממלכתי, אין לי על מה לשמוח. לגביך זה מה זה פשוט, זה ברור מאליו, ערוץ ללא זיקה ליהדות, ערוץ שלא מתחשב בחלק גדול מאד של הציבור (לפחות 50%) המשלם מכיסו למימון משדרים שאינם מתחשבים באותו ציבור (ואני לא מדבר על החרדים), מדוע שזה יפריע לך או לשאר הצופים החילונים?

פלסטיק

New member
תשובות

גם אני לא נציג רשמי של אף אחד, בקושי נציג שלי. אני מדבר אליך כנציג של הדעה בה תמכת. לדעתי לשופר יש השפעות שליליות, לכן הייתי מגביל אותו אך לא אוסר אותו באופן מוחלט, מתאים לך? זה הקשר שעליו שאלת הערוץ הממלכתי לא מתחשב בי וב 50% מחברי החילונים, אני הייתי רוצה לראות אותו אחרת (וגם את ערוץ 2). אני לא אוהב את התוכניות האלה שפונות למכנה המשותף הנמוך ביותר, זה עוזר לי? בערך כמו שעוזר לך.

masorti

New member
כמעט התעלפתי מצחוק....

"אין ערוץ שכמדיניות עושה מסיונריות חילונית"..... הרי הערוצים הציבוריים (ערוץ 1 וערוץ 2) עסוקים מבוקר ועד ערב בהאדרה של אורח החיים החילוני ובהסתה נגד הדת.

פלסטיק

New member
אל תתעלף, תירגע

תשמור את זה לזמנים שבהם יתנו מהתכנים של דעת אמת

אנדרי ז

New member
כבר נתנו קצת...

ירון ידען התארח אצל רבקה מיכאלי בערוץ 2 בשבוע שעבר.

לא רק נתנו, אלא עם כל הכבוד הראוי

אני מניח שאילו הרב אמנון יצחק היה שם היו מאד מפרגנים לו, נכון? חה חה חה

פלסטיק

New member
ובשופר יראינו את ירון ידען?

עם פרגון או בלי פירגון? חרדים ודעותיהם מופיעים בכל הערוצים עכשיו תצחק

למעלה