בשורה לחוקרי צפת

Bariton2

New member
בשורה לחוקרי צפת

על פי בקשתי, נסרקו בארכיון המדינה 2 פנקסים ממפקד האשכנזים בצפת (לא ברורה השנה, אחד מהם להערכתי הוא מסביבות 1913 והשני להערכתי הוא שכתוב מאוחר יותר של הפנקס הראשון, כנראה מסביבות 1918), כמו גם מפקד אוכלוסין משנת 1931. ניתן להגיע לכל המסמכים באופן מרוכז על ידי רישום של הביטוי "אוסף אלי צביאלי" במנוע החיפוש של ארכיון המדינה. תהנו.

golnil

New member
אכן בשורה. תודה

את בני משפחתי לא מצאתי שם. הגיעו לצפת ב-1912 אחרי המפקד שמופיע בסריקות. ידוע לך אם יש רשימות (1912-1928) נוספות בדרך לסריקה?

Haim2015

New member
תודה על העדכון!

לצערי לא מצאתי מידע על משפחתי (שכטר), מעבר לכמה שמות במפקד המאוחר שאני סבור שאינם קשורים.
&nbsp
בהזדמנות זו, אוסיף מס' פרטים לגבי המחקר שלי, על מנת שיעלו בתוצאות חיפוש של חוקרי צפת נוספים שאולי יהיה בידם מידע:
&nbsp
סבי אריה שכטר (יליד צפת, 10.12.1909), בן שמואל ואטל (אולי עטעל) שכטר (אולי יופיע כ-שעכטער). על-פי המסורת המשפחתית שאיני יודע עד כמה היא נכונה, משפחה של רבנים ושוחטים, ילידי צפת מזה דורות רבים, כנראה הגיעו מהקווקז במאה ה-18. יש בידי תמונה משפחתית שצולמה כנראה בסביבות 1915.
&nbsp
שמואל נפטר כשאריה היה ילד. באיזשהו שלב האחים עזבו להונגריה, כדי להימלט משירות צבאי. מצאתי בארכיון המדינה מידע על רוזה טאבור (לבית שכטר) שלה רכוש אבוד בהונגריה. יתכן שיש קשר משפחתי אליה, אבל ככל שאני יודע, לא היתה לסבי אחות בשם רוזה וכנראה שמדובר בצירוף מקרים. בעוד שחלק מהאחים חזרו לצפת, אחד האחים (אולי אח נוסף לו) היגרו לארצות הברית.
&nbsp
במפקד מונטיפיורי מצאתי שלושה רפרנטים לשוחטים הקשורים בצפת (אף אחד מהשמות לא אומר לי כלום):
1. החכם נחום כהן, נשוי, יליד צפת. הגיע לשפרעם לשמש כשוחט בשנת 1836. ילדים: יוסף כהן.
2. ר' אברהם שושנה, נשוי ללאה מסודה שושנה, בן 60, יליד צפת. שוחט ותלמיד ישיבה, צפת, 1855.
3. איסראל בר, נשוי להניה, יליד טבריה, בן 33. ילדים: רבקה, בת 12. כולל - ורשה, צפת - 1875.
&nbsp
במפקד 1931 של ארכיון המדינה, בעמ' 36: פייגע אדל שכטר, בת 61. מקצוע - "תמיכה" - אם אני קורא את זה נכון. מה זה אומר? שהיא נתמכת סעד? בהחלט יתכן שמדובר באמו של אריה שבתקופה הזו כבר היתה אלמנה, אם "אטל" זה בעצם "אדל".

למעלה