בשוק
בהלם

בשוק
בהלם

הי לכולן, אני חדשה כאן... חיייבת לשתף ולשאול אם למישהי קרה מקרה כמו שלי...
עברנו הזרעה ראשונה ללא הורמונים. לקראת ההזרעה השניה, קיבלתי גונאל f ונאמר לי שעלי להזריק יום יום ולאחר חמישה ימים לעשות אולטרסאונד ובדיקת דם. וכך עשיתי! ביום החמישי ניגשתי לבדיקות. הטכנאית אמרה לי "וואו, נראה שאת ממש לפני ביוץ".. נצפו זקיקים בגודל 20, בבדיקת הדם הנתונים גם כן הראו על ביוץ (לא צריך תואר ראשון בשביל להבין את זה...)
ואז, האחות התקשרה אחר הצהריים ואמרה לי להמשיך להזריק ולחזור על הבדיקה לאחר שלושה ימים!

לא הבנתי מה ההגיון מאחורי ההנחיה... אבל מי אני שאחליט? הרי אני לא רופאה... המשכתי אם כן להזריק כפי שנאמר לי... כיומיים לאחר מכן היו לי כאבים חזקים מהרגיל... שהתבררו אחר כך ככאבי ביוץ!
הרופא עצמו התקשר אלי יום למחרת, לאחר שעשיתי בדיקות נוספות כפי שהתבקשתי...ואמר ש"קרה דבר מוזר, אבל בייצתי.."
אז כפי שהצלחתן להבין, היה לי ביוץ ולא קראו לי להזרעה... הוא פשוט פספס, הרופא... "כנראה לא שמתי לב"... אמר אחרי שאמרתי לו שהיה לי ברור על פי הבדיקות שאני לקראת ביוץ.

והתחושות? כועסת... תחושה שהזרקתי לשווא, שהיטרטרתי בין מעבדות לשווא... ומבלובלת לגבי האם כדאי להמשיך עם הרופא הנ"ל...
מה אתן אומרות? האם זה קרה למישהי כאן? מה לדעתכן הסיכוי להריון במצב כזה...? האם העובדה שהזרקתי בזמן הביוץ יכולה לפגוע בסיכויים?
תודה לכל מי שיכולה לעזור

ענבל ח1

New member
מאוד מכעיס

קודם כל זה מאוד מתסכל ואני הייתי מאוד מתאכזבת בדיוק כמוך.
אמנם קורה שמפספסים ביוץ אבל התשובה של הרופא לא נשמעת לי. מה ז"א "לא שמתי לב"?? הוא שם בשביל לשים לב... אני אומר זאת בזהירות, אבל לפי מה שאת כותבת, היה ברור שאת מבייצת והרופא התרשל. אם את מרגישה כך, הייתי בטח מחליפה רופא במקומך.
מעבר לכך, אני לא יודעת אם היתה לך דרך לשוחח עם הרופא לפני ההוראה שניתנה לך להמשיך להזריק, אם לאו - אבל להבא, אם יש אפשרות לדבר עם הרופא - אז תמיד במצבים כאלו שעולות תהיות, חשוב להעלותן בפני הרופא כי מה לעשות, גם רופאים לפעמים מפספסים דברים. אני תמיד אוהבת להיות בשליטה ולהגיד כל מה שנראה לי שאולי נשכח או פוספס.
לגבי סיכויים - מבינה שקיימתם יחסים? לא נראה לי שבמצב כזה הזריקות שהזרקת פגעו, אבל קשה לי לומר חד משמעית.
מאחלת לך המון הצלחה והלוואי שלא תזדקקי להזרעה...

מורן 8383

New member
כל כך מבינה אותך הרופא שלי פספס במשך 3 חודשים

ובסוף עוד טען שזה הגוף שלי.
בדיחה
זה מכעיס כי אנחנו נשים שעוברות הרבה וזה לא קל והזלזול.
אני פשוט עברתי רופא וכנראה שמשלמים הכל נראה אחרת.
אומרת לך שתבדקי אותו ואם את סומכת עליו תמשיכי אם לא תבדקי
רופא אחר חבל על הזמן והעצבים

ליהי1001

New member
לצערי הדברים האלו קורים.את עצבנית בצדק. הבעיה שמרבית הנשים

שנמצאות בשלב הזה קצת "ירוקות" ועושות פשוט מה אומרות להן (ובצדק).
אני בזמנו עזבתי רופא כי חטפתי עצבים על מקרה דומה. יכולה לספר לך שאח"כ היה לי עוד סבבי הזרעות שרחוקים מלהיות אידאלים למרות מעקבי זקיקים קפדניים.
אגב, את מדברת על הריון מיחסים? כי אם אני מבינה נכון הזרעה לא הייתה. אם כן, אז בהחלט אפשר להיכנס להריון מיחסים/הזרעה יום אחרי ביוץ.

בלונד23

New member
יקירתי, הכול נמצא בידיים שלנו

הבנות שנמצאות כאן הרבה זמן כבר יודעות: אנחנו חייבות לעקוב אחרי הטיפול בעצמנו.
היו פה אינספור מקרים חמורים הרבה יותר משלך, למשל שבחורה היתה לקראת הזרעה עם יותר מדי זקיקים, למרות שזה מסוכן; שהזריקו אוביטרל עם גירוי יתר,שזה ממש מסכן חיים; שנתנו איקקלומין יותר מ-3 פעמים למרות שזה מסוכן לבריאות; ששלחו נשים לטיפול בלי לבדוק זרע; שהתחילו טיפול בלי לברר לעומק בעיות זרע; ועוד ועוד דברים שהרופאים עושים אולי בטעות ואולי בלי לדעת מספיק.
המסקנה היא שכיום, וזה נכון לכל ענף הבריאות, ה"צרכנים" חייבים בעצמם לחקור ולבחון, לחפש ולשאול. יש כל כך הרבה רשלנות וטעויות בענף הזה. וזה בדיוק מה שקרה לך. ברגע שידעת בוודאות שאת עם זקיקים גדולים ולפני ביוץ, היית חייבת למצוא מיד את הרופא ולהראות לו ולדרוש שיתזמן את ההזרעה מיד. אפילו במרפאות הכי טובות יש טעויות וחוסר תשומת לב.
המשפט "מי אני שאחליט? אני לא רופאה" - תשכחי ממנו! מהיום את שמה לב לכל פרט בטיפול שלך, כותבת הכול, עושה טבלאות וכל מה שצריך כדי לא לפספס.

פאשון

New member
מעצבן אבל

כמו שבלונד אמרה - אנחנו חייבות להיות מעורבות בטיפול. אני כל הזמן עוקבת אחרי ההורמונים והזקיקים...
זה נורא בעיני שהוא פספס. לי היה קשה לסלוח על דבר כזה. מצד שני, כולנו בני אדם ויכולים לטעות.
מצטערת על החוויה. מתסכל ומעצבן בצורה שלא תתואר. מקווה שהחודש הבא יהיה אחרת.
לעבור רופא זו אופציה, תחשבי מה ההשלכות (למשל בזבוז זמן, האם בפעם הבא ישים לב וואלי יהיה מדויק מאי פעם, האם גם אצל אחרות מפספס והוא רופא "רשלן" וכדאי ללכת ממנו בכל מקרה....)

kaur

New member
לעבור רופא!

יש דברים שאי אפשר לדעת מראש, שצריך לעבור דרך ניסוי וטעיה. אבל במקרה הזה, אני לפחות, הייתי כל כך כועסת שהייתי עוברת לרופא אחר. נראה אותו "לא שם לב" אם זו הייתה הבת שלו. חוצפן.

תודה יקירות

בהחלט עזרתן לי... אני אכן "ירוקה" ולמדתי לקח מהמקרה הזה... בהמשך אלמד לשאול כשמשהו לא ברור לי ולא אקח ריזיקות.
כבר קבעתי תור לרופא שהבנתי שמקבל במאוחדת. ד"ר שכטר. מישהי מכירה? אם יש לכן המלצות לרופאים נוספים באזור המרכז... אשמח :) מקוה שבאמת לא יתבזבז ככה זמן מיותר... בינתיים ממשיכה אצל אותו רופא עד שאתחיל תהליך אצל רופא אחר... נקוה לטוב!

acka

New member
ממש מעצבן

אני מקווה זו הפעם האחרונה שזה קורה למישהי.
וממליצה לכולן - אם משהו לא נראה לכן הגיוני בהוראות הרופא תתעקשו שיבדקו שוב.
תצביעו על הנתון הבעייתי ותדרשו הסבר מנומק.
לצערי טעויות קורות ואין סיבה שזה יקרה לנו.

למעלה