בשביל מה צריך Hail Mary?

stan123

New member
בשביל מה צריך Hail Mary?

היי, שאלה קטנה: אם מותר להמשיך מהלך גם אחרי שהשעון נגמר, בשביל מה בכלל משתמשים ב Hail Mary? בשביל לקבל pass interference? הרי יש הרבה יותר סיכוי למהלך ריצה או מסירה קצרה ואז ריצה או אפילו trick play מאשר מסירת "שגר ושכח", לא? מה בשביל מה משתמשים בזה? אם כבלל עדיין משתמשים בזה?

מותר להמשיך אחרי שהשעון נגמר

אם 2 שניות לפני סיום המחצית או המשחק אתה מתחיל מהלך והשעון נגמר אז המחצית/משחק נגמר שהמהלך נגמר. hail mary משתמשים שנשאר עוד כמה שניות לסיום המחצית או המשחק בתנאי שאין טווח לפילד גול בשביל להשיג טאצ'דאון או שיש מזל, תופסים את הכדור ונשאר עוד שנייה ככה ואז מנסים פילד גול. מקווה שעזרתי

stan123

New member
סבבה, אבל למה לא לנסות מהלך רגיל

למה דווקא hail mary אם יש לך בכל מקרה אפשרות להשלים את המהלך? פחד מתאקל מהיר ומעט יארדים? לא עדיף כבר trick play?

Yo-man

New member
כי הסיכוי לעבור 40 או 60 יארד בריצה

מאוד נמוכים, בעוד שהסיכוי לעשות את זה בזריקה טובים יותר (תדברוק סטטיסטית כמה פעמים הצליחו מסירות ארוכות ועמה פעמים רשומות ריצות לאותם מרחקים) תוסיף לזה שכל ההגנה מחכה למהלך שיגיע לאנד-זון, זה לא כמו מהלך רגיל בו אתה מנסה לעצור את השחקן עם הכדור כמה שיותר מהר או קרוב לקו ההתכתשות. פה לא אכפת לך שהוא יעשה 30 יארד, רק שלא יגיע לקו הגול. זה הרבה יותר קל כשיש מטרה כזו ברורה. טריק-פליי לפעמים עדיף, אבל הוא יכול גם להיגמר בנקודות לצד השני... חוץ מזה אתה נמצא באותה נקודה - גם עם טריק-פליי ההגנה רק מגנה על קו השער. זה הרבה יותר קל מלהגן על מגרש שלם.

Yo-man

New member
למה לא ללכת על מהלך של רוגבי ?

זה משהו שלדעתי ההגנות לא מוכנות אליו, על 10 או 7 מסירות אחורה כשכל ההתקפה מסודרת בקו ישר. זה יכול מאוד לבלבל את ההגנה וגם להראות ממש מצחיק (למי שקרא את "המשחק של אנדר" הרעיון הזה מקבל משמעות עמוקה יותר). אבל טריק פליי של החבאת הכדור אצל ה-QB או מסירה אחרוה לרסיבר שיזרוק בעצמו לא ישנה את ההיערכות של ההגנה לתפיסה באנד-זון. מה שיוצא זה רק בזבוז של שניות יקרות בהן להגנה יש יותר זמן להתארגן לקראת המהלך. הסיכויים של זה כל כך נמוכים בליגת ה-NFL שהמאמנים לא ששים לנסות, אבל זה כבר דיון אחר שנפתח בסוף העונה שעברה - עד כמה שמרנים הם המאמנים של ה-NFL.

DAnalyst

New member
איך הגעתם לטריק פליי?

שניות אחרונות של המשחק, ההגנה משחקת איזורי עמוק, מי בדיוק אתם חושבים יקנה את זה? כמו שאמרתם, לא ממש אכפת להם מה קורה ב-30 יארד הראשונים, הם מגינים עמוק ובצדדים. מה שנהוג לעשות בשביל לנצל את ההגנה זה מסירה ל-HB לאמצע המגרש, מתחת לסייפטיס שהולכים עמוק עם הרסיברים, ולבנות על FG אחרי שמורידים אותו. בכל מקרה הסיכוי שמסירה לתוך קבוצה של 5 שמתוכם שניים שלך תצליח יותר גבוה מהסיכוי שמהלך ריצה יעבור 40-60 יארד, ובמידה ואף אחד לא תפס את המסירה השעון עוצר, בעוד שבהלך הריצה גם השעון ימשיך לרוץ. המהלך היחיד שיכול לענות להגדרה של טריק פליי שיצא לי לראות עובד במצבים כאלה היה המסירה אחורה - מוסרים לרסיבר שרץ ישר ועמוק 30+ יארד, כל ההגנה עטה עליו, והוא ישר מוסר אחורה לרסיבר שרץ סלנט מתחתיו, ובשאיפה המגינים לא מספיקים להגיב ולעצור אותו. הבעיה היא שהמהלך הזה מסובך פי כמה מכל שאר האפשרויות, כי גם הרסיבר הראשון צריך לתפוס מסירה שמלחתחילה סיכמנו שההגנה מחכה לה, גם המגינים צריכים לתת לו מספיק זמן להתייצב לפני שהם מרסקים אותו, והוא (עם מגינים עליו) צריך למסור מדויק מספיק בשביל שהרסיבר השני יתפוס. מובן מאליו שכל ההתקפה צריכה תיזמון מושלם בשביל שזה יעבוד, כי אם אחד מהשלושה (QB ושני הרסיברים) זז בשניה מהר יותר או לאט יותר, הרסיבר השני לא יהיה במקום הנכון בשביל לתפוס. אה כן, אח"כ הוא עוד צריך לעבור את המרחק שנשאר...

היה סרטון של זה

לא זוכר מי ומה אבל ראיתי סרטון נראה לי פה, של מהלך כזה, ובסוף הם הביאו טאצ'דאון.

DAnalyst

New member
תיקון

הבאתם דוגמא של KICK RETURN, שבפני עצמה רחוקה מלהיות טריק פליי. אני התכוונתי למהלכים דוגמת המסירה אחורה של רנדי מוס לפני שנתיים-שלוש, אם אני לא טועה היא הייתה ל-FB, תחילת העונה, סוף המצית הראשונה. לא זוכר נגד מי. ראיתי כמה כאלו לאורך השנים, אבל זו היחידה שאני זוכר עליה משהו.

idanraphael

New member
לדעתי

טריק פליי יכול להיות בכל סוג "פליי". ברגע שאתה עושה משהו לא סטנדארטי ומקובל המהלך הופך להיות טריק פליי. הפליי יכול להיות סנאפ רגיל או החזרת בעיטה. גם במקרה כזה של החזרת בעיטה בשניות הסיום ההגנה תגן עמוק, לא? אז אם זה עבד פה, זה יכול לעבוד גם בסנאפ רגיל.

DAnalyst

New member
בתשובה לשאלתך - לא, לא, ו... לא.

הייתי אפילו אומר - בצורה גורפת. טריק פליי בעיני הוא לא עשיית משהו לא סטנדרטי, אלא משהו לא צפוי שמפתיע את ההגנה. מסירות אחורה ב-KICK RETURN שהוא גם המהלך האחרון במשחק הן צפויות לחלוטין, בעיקר בגלל שאין להם אופציה אחרת. כולם יודעים שלאיש אחד אין סיכוי סביר ל-TD במהלך כזה. הלא שלי רק מחמיר - ההגנה לא תגן עמוק ב- KICK RETURN גם אם מדובר במהלך האחרון, בגלל שההתקפה לא יכולה למסור קדימה, והחזרה קלאסית מתבצעת עם שורה של חוסמים לפני האיש עם הכדור. אם ההגנה תעמוד על ה- GOAL LINE, תבוא חומה של LEAD BLOCKERS ותדרוס אותם בדרך ל-TD. אתה משחק KICK RETURN כרגיל, כשההבדל הוא במרחק הבעיטה היות ואתה לא רוצה שהכדור יגיע לידיים של האיש הכי טוב שלהם, ואתה לא רוצה שורת חוסמים לפניו. והלא שלי מסתיים ב-"לא אין שום דמיון בין מהלך RETURN לסנאפ רגיל" למרות שבשניהם משחקים פוטבול, בראשון ההגנה טסה לכדור, ובשני ההגנה מתפרשת בצורה אסטרטגית ומשחקת READ&REACT, מה שאמור לשנות את הגישה שלך כשאתה ניגש ללנסות ולהביס אותם. מיותר לציין שגם שחקני ההתקפה משחקים בגישות הפוכות. הדבר היחיד שאני מסכים איתו, (שנראה לי קצת מוזר להזכיר היות והוא הופיע בפוסט שעליו הגבת) הוא המסירה אחורה, שהופיעה ב-KR המדובר וכמו שציינתי יכולה לעבוד במהלך אחרון (.. בשילוב עם HAIL MARY וכיוב..) אבל כידוע - הבעתי הסתייגות מהמהלך הזה כפיתרון אידיאלי בגלל ערימות הבעיות שהוא מציג.

למעלה