בשביל מה הוא נהרג?!

בשביל מה הוא נהרג?!

בשביל מה הוא נהרג?! מאז אתמול בבוקר אני כואבת ודואבת ולא מסוגלת לנוח, כאשר לנגד עיני בלי הרף תמונתו של החייל שנהרג בבית חנון שברצועת עזה הארורה, בחור צעיר מלא חיים מחייך ליד כלבו האהוב והנה עכשיו הוא נטמן לנצח במעמקי האדמה. ואני שואלת: בשביל מה הוא נהרג? האם לא למדנו את הלקח משתי המלחמות הקשות שעברנו בלבנון? הרי כולם כבר יודעים שכל הפעולות והחדירות והפלישות לרצועה לא עוצרות ולא בולמות את הקסאמים אלא בדיוק להיפך!. כי הרי כאשר הטנקים נכנסים לרצועה תושבי שדרות מיד יורדים למקלטים כי הם כבר יודעים היטב שמיד ירד עליהם גשם של קסאמים והפלסטינים יעשו לנו "דווקא".!. אז הרגנו בעזה יותר משלוש מאות פלסטינים, אז מה??? האם זה מנחם את ההורים האומללים של החייל שנהרג??? האם זאת נחמה לדעת שגם שם בעזה יש הורים שכולים שבוכים בכי מר? והרי חלק גדול מהפלסטינים שהרגנו היו אזרחים תמימים! רק היום שמעתי בחדשות על נער בן 17 וקשיש בן 70 שנהרגו מירי צה"ל.! מה זה מביא לנו מה זה מביא מלבד בושה וכלימה ועוד שנאה נגדנו? . מתי יקום לנו שוב מנהיג כמו יצחק רבין ז"ל שאנחנו מציינים 11 שנה לרציחתו הנוראה, מנהיג שיעיז באומץ לב לדבר גם עם אויב קשה ומר ולעשות הפסקת אש ולהחזיר אותנו סוף סוף לדרך השלום, להחזיר לנן קצת תקווה שיש אור בקצה המנהרה!

פורה

New member
צודקת.

אין מה להגיד. רוצים את רבין....לא יותר.. דווקא בזמנים כאלו מרגישים בחסרונו עוד יותר.

jast

New member
שלא תבינו אותי לא נכון...

אני חושבת שרבין יותר טוב מכל המנהיגים שהיו לנו עד עכשיו, ואני גם מאד מעריכה אותו והכל.. אבל תפסיקו לעשות ממנו אלוהים, הוא היה רק בנאדם שמה לעשות גם עשה הרבה טעויות.

פורה

New member
הרבה פחות שטויות מאשר

ראשי ממשלה שהיו אחריו. או לפניו. אם הוא לא היה כזה אהוד, היו מזכירים אותו בצורה כזו בשביל לצאת ידי חובה, בגלל שאהבו אותו כלכך והעריכו אותו משקיעים כל שנה בטקסים ועצרת בשבילו.

(סליחה שאני נדחפת לדיון)

אני מסכימה איתך ועם מה שנאמר כבר שהוא היה המנהיג הכי טוב. אבל אני מרגישה שבשנים האחרונות,בעיקר השנה יש זלזול בנושא של רבין. הבתי ספר-הם עושים טובה שהם מקדישים שעה אחת לרבין,פעם היו עושים המון פעילויות עליו,וממש קראנו טקסטים עליו,אני מבינה שעכשיו אני בתיכון וזה אחרת ושגם ככה חוזרים על אותם דברים,אבל פאק זה רבין!!!וצריך ללמוד לקח עם כל מה שקרה. והעצרת..ממ השנה הרגשתי עוד יותר משנה קודמת שעושים מזה צחוק, חבל לי שעכשיו כולם מעריכים אותו,העיקר לפני הרצח לא חשבו שהאיומים יהפכו למציאות. וחבל עוד יותר שלא לומדים לקח...זה כל כך צפוי שמתישהו,לא יודעת מתי.יהיה עוד רצח של מנהיג,לצערי. סליחה על החפירה,ועל החוסר קשר,היתי חייבת לפרוק חח.

jast

New member
תגידי,

את חושבת שאם הוא לא היה ראש ממשלה מישהו היה בכלל חושב לעשות יום לכבודו ועצרת וטקסים? ואם לא יהודי היה רוצח אותו? אם זה היה מחבל שהיה רוצח אותו? ואם בכלל לא היו רוצחים אותו? אולי הוא היה סתם מת? את באמת חושבת שלמישהו היה אכפת?! אז אני אגיד לך את מה שאני חושבת- לא! וכל מה שעושים זה כדי לזכור, כדי שזה לא יקרה שוב.. אבל הבצפר ככ מנסה להיות א-פוליטי... שכל הזמן מדברים על רבין וכמה שהוא היה איש טוב שרוצה שלום, אוהב ילדים, ובנאדם מגניב.. ותאמיני לי שגם אם אריאל שרון היה נרצח היו עושים לכבודו יום וטקסים ואפילו עצרת.. ובני כמה אנחנו היינו? 5? אז מה אנחנו יודעים בכלל?? את זוכרת בכלל את רבין? כל מה שאנחנו יודעים זה מה שמספרים לנו... כמובן שאני זוכרת שעוד לפני שהוא נרצח גם ממש אהבתי אותו, ואחרי שהוא נרצח בכיתי והחלטתי שאני לא רוצה לגדול כי זה לא מגניב ושאני אשאר כמו פיטרפן ילדה לנצח
אבל את צריכה לשמוע את כל הצדדים ויש המון שמאלנים קיצוניים ששונאים אותו, ומן הסתם גם ימנים קיצוניים(לא שהם דוגמא, הם שונאים כל דבר שחי)

פורה

New member
אני אגיד את זה שוב,

כי זה באמת מה שאני חושבת ומאמינה בו- רבין היה איש אהוד על כולם, וכמו כל ישראלי טוב אנשים לא היו מתייחסים ומשקיעים ובוכים כל שנה בעצרת אם הוא לא היה כזה. הנסיבות של הרצח משפיעות הרבה יותר ממה שאת חושבת. העובדה שזה היה יהודי, דתי, אחד שחלק מהחוקים הבסיסיים אצלו בקהילה הוא "לא תרצח", רצח ראש ממשלה, לא איזה עבריין מהעולם התחתון שהיה לו עסק איתו. הוא רצח ראש ממשלה. וחבל שאנשים שוכחים את זה.

jast

New member
זה בידיוק מה שאמרתי

אחד מהסיבות שזוכרים אותו ככ היא שהוא היה יהודי, דתי ובלה בלה. כן, וגם זה שהוא רצח ראש ממשלה. רגע, אבל לפני שניה אמרת שלא בגלל זה זוכרים אותו(את רבין) אלא בגלל שהוא "היה איש מדהים"... אז תחליטי עם עצמך ותחזרי לפה:]

פורה

New member
לא, אמרתי

שהוא היה אהוד לא בגלל שהוא היה איש מדהים, 90 אחוז מהאנשים שבוכים עליו בכלל לא יודעים את הסיפור חיים שלו, אני אומרת שמעריכים ואוהבים אותו כלכך בגלל ההישגים שלו בתור ראש ממשלה. אני לא יכולה להגיד שאהבתי מישהו אם בכלל אל הכרתי אותו. כשדליה רבין מזכירה את החיוך הביישן שלו ואת הרוך, והחיבוק החם שלו זה משהו שהיא מספרת לכולם כדי שידעו, לא כי הם כבר יודעים והיא רוצה לחזק את דבריה. אנשים העריכו אותו בגלל מה שהוא עשה, לא בגלל מי שהוא היה. (גם בגלל אבל לא רק.) :]

jast

New member
מה זה קשור, למען השם?!

תסבירי לי איך הגעת מזה שזוכרים אותו בגלל שהוא היה ראש ממשלה שנרצח ע"י יהודי, ומזה שהוא עשה שטויות והוא לא אלוהים, רק בנאדם.. ללמה אנשים אהבו אותו... ובכלל ה"אחוזים" שלך לא נכונים... תאמיני לי שעם השטיפת מח של הבצפר אנשים יודעים טוב מאד מה רבין עשה ואת ה"סיפור חיים שלו"... חניכה של נוע היום ציטטה את הכל בע"פ בערך.

פורה

New member
טוב, מצטערת,

השעה מאוחרת לאנשים שיש להם שעת 0 מחר..(כמוני) ואין לי כח לוויכוחים האלה שכל אחד בסוף מנסה לצאת צודק עד כמה שאפשר- אז הנה- 'מה שתגידי'. לילה טוב

למעלה