בשבחי הבמבה

ואני תמיד זלזלתי בכל הויטמינים

שמוסיפים לבמבות ולקורנפלקסים
. מדהים הסיפור, היה מצחיק אם לא היה עצוב.

נעה גל

New member
האמת? זה קצת מוגזם להגיד בשבחי

הבמבה - עד כמה שידוע לי כל מאכל באשר הוא מכיל B1 צריך לעשות משהו ממש קיצוני כדי להעיף את ה - B1 ממאכלים. מספיק שהיא היתה מקבלת כל יום שתי כפיות ממרק העוף של תלמה או כל דבר אחר בשביל שיהיה לה מקור חיצוני ל- B1.

../images/Emo21.gif../images/Emo31.gifכן אבל לא אמרו לך

שגם מרק עוף של תלמה זה NO NO בגלל המרכיבים של האבקת מרק שיכולים לגרום נזקים ניורולוגים לתינוקות...אם בתזונה בריאה עסקינן. יש משהו שהוא בריא לאכילה אני שואלת? בפועטון שלנו שאלתי אתמול על תפוחי אדמה ואמרו לי שלא נותנים לקטנים כי זה "פחממה רעה", מסכנים החמודים של אוכלים רק בטטה וגזר כל היום...

נעה גל

New member
זו היתה סתם דוגמא, וכשאני

חושבת על זה.. דווקא דוגמא טובה - מכל דבר מקבלים B1, אפילו מאוכל לא בריא.

דסי אשר

New member
גם גזר אינו פחמימה, אבל פי אסכולות

של הרפואה המשלימה- תפוחי אדמה הם OUT. המאמינים בתזונה בריאה, מביאים את כל מרכיבי המזון הדרושים- במוצרים שנתפשים על ידם כבריאים. למשל- אין מגישים אוכל שיש בו חיטה- לא פסטות.... כך הבנתי. דסי

נעה גל

New member
יש אצלי מאמר מענין מאוד שליליה

והגמדים העבירה לי, העוסק בתזונה. אני מחכה שתפוז יקצו לנו שטח אחסון על מנת שאוכל להעלות אותו. יש בו הסבר יפה מאוד מדוע דגנים (לא רק חיטה) ותפו"א אינם בריאים. אבל ביננו, איך אפשר לוותר על פירה?

דווקא על פירה אפשר ../images/Emo3.gif

ואולי זה קצת OFF, אבל אפרופו פחמימות "רעות" - אני נמנעת מזה כחודשיים מפחמימות מורכבות (תפו"א, דגנים, אורז, סוכר, וכד') ואני חייבת לציין שההשפעה על המשקל שלי (יותר נכון, הירידה במשקל) היא מדהימה. אני במינוס 12 קג' בערך ממה שהייתי לפני חודשיים.

נעה גל

New member
בכל מקרה, שלא תהיה אי הבנה כלשהי

אין כאן שום המלצה להוריד פחממה זו או אחרת מתפריט הילדים. תאכילו אותם בצורה מאוזנת, מכל אבות המזון והם יהיו בסדר.

למעלה