בשבוע שעבר..

אא ניר

New member
בשבוע שעבר..

בשבוע שעבר העליתי את הטור האישי שלי, לאחר שפורסם בעיתון. שוטר אחד {ועוד מישהו אני חושב..} עזר לי להבין איזה טעות חמורה עשיתי. הוא עזר לי להבין שטור אישי לא יכול להיות אישי-סובייקטיבי ושהוא צריך להיות אובייקטיבי.. אגב, לא רק לי הוא עזר. השוטר שינה קונספציה שלמה בעיתונות העולמית שהבדילה עד אז בין טורים אישיים לבין עמודי החדשות. השוטר עזר לי להבין שבטור האישי שלי, אני לא אמור לכתוב מתוכי, לא אמור לכתוב על החויות שלי, כפי שאני חווה אותן, אלא שאני אמור להיות או-בייק-טי-בי ! אז חשבתי שהפעם, ורק בגלל שהוא שוטר, כדאי שאתייעץ לפני שאני עושה עוד טעות חמורה.. אז הנה הטור לפני פרסומו: סתם...לא יכול לפרסם קודם. רק אחר כך..

n o g a1

New member
טור אישי

בהחלט סוביקטיבי מתוך עולם החוויות של הכותב. בטור אישי שלך אתה אמור לכתוב מתוכך , מעולם החוויות שלך , כפי שאתה רואה אותן - הרי זה היופי שבטור אישי. כל עוד הכתוב נשאר שברמת החוויה של הכותב , בתאור עולם התחושות שלו , אף אדם בעולם , אפילו לא שוטר
היה גורם לכותב להרגיש שאינו רשאי לכתוב את אשר כתב. אך ... טור אישי המשלב דיעות , פסיקות , אידיאולוגיות , תפיסות עולם , מחשבות "מסתכן" בלקבל תגובות בהתאם. זה ההבדל הענק בין להגיד "אתה כזה וכזה" לעומת "אני מרגיש כך וכך". וחוץ מזה... בריא?

אא ניר

New member
שטויות

{למרות שבד"כ תופס ממך} טור אישי, תמיד, ישלב דיעות , פסיקות , אידיאולוגיות , תפיסות עולם , מחשבות, ברם, לנזוף בכותב על כך שהוא לא אבייקטיבי ? זה כאילו לומר שאובייקטיביות נדרשת בטור אישי. לא ? וזה בעיניי קצת מגוכך.. אבל אולי זה ההגיון של המשטרה.. אין לי בעיה ולא תהיה לי אם שוב תגובה אחרת {וגם בשבוע שעבר, היו גסות, ואף מטופשות משל השוטר האמיץ, ברם, לא היתה מוזרה והזויה כשלו} אגב, בכלל לא בריא ועל כך הטור הבא. חג שמח.

n o g a1

New member
אנו דנים...

בסוגי תגובות לטור אישי באופן כללי... טור אישי הוא סוביקטיבי נקודה(.) - תמיד! לנזוף בכותב טור אישי על כתיבה סובייקטיבית זה מגוחך. כשבאים לחוות דיעה לגבי טור אישי שכל כולו בעולם החוויות , ניתן לחוות דיעה רק בתחום הכתיבה (סוג הכתיבה) , האם החוויה של הכותב מעוררת הזדהות/תיסכול/כעס/אהדה או כל תחושה אחרת. כבטור אישי ישנם קביעות , כלומר דיעות משולב בתחושות אזי התגובה תהיי בתחום התוכן וצריך לקחת זאת בחשבון. אילו הייתי כותבת טור אישי (נניח...) הייתי רוצה דעות בתחום התוכן ולא רק מעולם החוויות. בעולם התוכן יש דיעות לכאן ולכאן גם סובייקטיבית , כמובן , אך צריך להיות מוכן לקבל כל תגובה , כל דיעה - הרי הפלורליזם מבורך. שטויות... ? אוהבת שטויות , לפעמים. רק בריאות !!!! חג שמח

n o g a1

New member
ניר,

שכחתי עוד משהו... לצפות מכותב טור אישי לאובייקטיביות זה מגוחך. מה בנוגע לצפות לתגובות אובייקטיביות, אהההה?

../images/Emo45.gif בדיוק !!

ונדמה לי שאולי השוטר הנחמד ההוא.. אולי טעה במינוח..(לגבי האובייקטיביות) אבל בהחלט הוא התכוון לכך שכותב הטור עושה עוול בצורת הגשת הדברים שלו.. למה הדבר דומה...? בדיוק כמו לקחת אדם נורמטיבי ואפילו יותר מזה, להאיר בפנס על מגרעת אחת שלו, ולספר לכולם שזה הבן האדם.. מעשה כזה הוא לא הוגן , והוגנות ואמת בפירסום אפשר לדרוש גם מכותב טורים אישיים.. האמת??...פעם ראשונה שאני שומע שמגישים תלונה על גניבת רכב בטלפון... ממש לא מפליא אותי שהרכב לא נרשם.. ובקשר למציאת הרכב... רוב הרכבים נפרצים (תוך שניות) ומועברים (תוך דקות) אל מעבר לקו הירוק ..מה שהופך את הסיכוי למצוא את הרכב לאפסי.. כותב הטור גם לא סיפר לקוראיו באלו אמצעי הגנה נקט כדי להגן על ריכבו ..(למען האמת בפועל הם מתגברים כמעט על הכל).. אבל כמו תמיד... המשטרה אשמה... נו שווין. רק במקרה אני מתחתיך...
בסה"כ רציתי רק להסכים לכך שתגובות לעולם יהיו סובייקיטיות...

אא ניר

New member
מבטיח להיוועץ

גם בך טרם כתיבת הטור הבא השבוע אגב, זה על ההבדלים בין השפעת לצינון, אז אם יש לך סימפטיה למי מהן, אז תשתף אותי. שלא 'אתבלל' עוד פעם. אני מאשים את השפעת שהיא מגעילה ודוחה, אז אם שרתת פעם בשפעת, ואתה חושב שזה לא ככה, ושווירוס השפעת בסך הכל מחפש לעצמו חיים בדיוק כמוני, ושאני צריך לכתוב את זה כחלק מ"אמת בפרסום", ושכדאי שאם אני קורא לה מחלה דוחה אז אולי כדאי שאספר שהלכתי בלי גופיה בשבוע שעבר, ככה שזה בעצם שהזמתי אותה.. בקיצור, בן אדם... צחוקים במשטרה..

אא ניר

New member
אין ציפייה לתגובות אובייקטיביות

ברם, טיפשיות, מביאות לי חשק להסטלבט.

ערסlight

New member
ניר כפרה

זה ברור שאתה יכול לכתוב מה בא לך... זה הרי "טור אישי". אבל... אתה יודע, יש לא מעט צרי מח וקטני לב שיחפשו לנגח אותך. ואם לא בתוכן... אז בסגנון. או בכלל ימציאו לך דברים שלא קשורים או סתם יטפלו אליך אישית.. מה שתכתוב לא ממש ישנה להם... להם חשובה התגובה שלהם. חלקם אפילו יביאו כמה חנפנים אישיים לחיזוק דבריהם. בקיצור... תהיה חזק. ואיך דניאלס אומרת... נאה דורש, נאה מקיים.

Rinattt

New member
ערסי כפרה

בגילך אתה עדיין לא יודע שהגמל לא רואה את הדבשת שלו? :)

אובייקטיביות...

זה הבאת עובדות כמות שהן...ללא הבעת דיעה אישית טור אישי כשמו כן הוא...אישי. ואם אתה לא "כתבינו מהשטח"...תן דרור לחוסר האובייקטיביות שלך... אני דפקא אהבתי לקרוא ת'טור הזה ש'ך מה פירסמת פה.

יערית

New member
הטור האישי הזה

אחר כך עוטפים איתו חבילה עוברת?
צניעות הצד החזק שלך:))לפחות אני קוראת מושבעת שלך

למעלה