בשבוע הבעל"ט בגליל.

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
בשבוע הבעל"ט בגליל.

ביום רביעי אהיה על הבוקר בטבריה, מספר שעות בבית העלמין. משם לצפת. לא לפני קבר הרמב"ם, רבי עקיבא, חייא ובניו ועוד. מספר השעות בצפת מוקדשות לבית העלמין. ומשם למירון. עד לשעות הלילה. ייתכן ואגיע לצפון כבר יום קודם, ואשאר ללון. [עדיין איני יודע איפה, וגם אין לי עדיין תכנית ליום הראשון]. אם אוכל להועיל ולעזור במשהו למישהו מחברינו. אשמח לשמוע. ו... נזכרתי, במערת בעל הבאר מים חיים שבצפת וודאי גם אהיה. בקובץ, הצדיק הזה גם טמון בטבריה, בחלקת אדמור"י הוסיאטין בוהוש. הרבי הזה הינו רבי יעקב מהוסיאטין זי"ע. שישב על מקום חותנו רבי ישראל מהוסיאטין שהיה בן בנו של רבי ישראל מרוז'ין. רבי יעקב היה בנו של האדמו"ר הראשון מבוהוש, שהיה בן בכורו של רבי ישראל מרוז'ין. שני האדמו"רים התגוררו בביאליק בת"א.

ornan

New member
אם תשאר לסו"ש, יש חתונה להורוביצים

משהו מיוחד בחצר תל-חי, אתה בכיף מוזמן להצטרף.

א77

New member
תודה תודה.

אבל סופשבוע? אם אשאר יום נוסף, היינו שבחמישי אחה"צ אצא כבר למרכז. העיקר שיהיה להם במזל טוב. ושייבנו עוד חוליות עתידיות בשלשלת עבותות השרשים משפחתיים, אמן.

חלקת בוהוש בטבריה

זאבי שלום באיסרו חג האחרון הייתי במקרה בבית העלמין העתיק בטבריה. צילמתי את קברו של אבא של סבא של אישתי ר' לוי הוכמן ז"ל שהיה גם חסיד של הוסיאטין שעד עכשיו לא ידעתי מי הוא. בשביל מצד שמאל נמצא קברו כמה מטר לפני רבי יעקב מהוסיאטין אם ייצא לך לצלם במצלמה דיגיטלית אשמח בברכה בני

א77

New member
רק הסבר לי את המיקום.

הבה נניח שאני מגיע מהשער התחתון, אשר בכביש שעל שפתו המערבית של הכנרת. אם אעלה בשביל לכיוון מעלה/מערב. אחרי כ100 מטרים יהיה משמאלי את החלקה של הוסיאטין בגדר. לאחריו נמצא בין השאר רבי מרדכי מבילגורייא אחיו של הרבי אהרן מבלז. אז אשמח לצלם. רק רציתי שלא אצטרך לתור במקום. אם אפשר פירוט למיקום. זאבי.

קברו של ר' לוי הוכמן

בצד שמאל השביל, בעליה לצד מערב כ 10 מטר בערך לפני חלקה של הוסיאטין. על המצבה מונח סתם המתקן של נר נשמה. זה התפרק מהמצבה. בפעם הבאה אני רוצה לבוא עם כלים כדי לתקן. בני

כוכה

New member
ואולי זה הקיציס קרוב של אייל???

החבר של פרידמן מהשטויות בלילה????

א77

New member
מדובר בהוכמן, דוד של גב' מושקוביץ.

ואני מכיר היטב את המשפחה, וגם יודע במי המדובר. והוא נכד לרבי וואלף קיצ'ס מתלמידי הבעש"ט.

מושקוביץ

לא ידוע לי על שם זה במשפחה של אישתי, מי זאת מושקוביץ ומי זה הדוד, אם הוא נכד בטח שיש קשר משפחתי. תכתוב לי מי הדוד. בסעיף הקודם שכתבתי היה מדובר על אייל קיציס שזה לא כבוד גדול והשותף שלו פרידמן שהוא ממש בושות, זה מדובר כמי שרואה לפעמים טלויזיה, התוכנית של אייל קיציס ופרידמן זאת הרמה הנמוכה ביותר שיש לטלויזיה. בני

ornan

New member
רשקוביץ - טבריה?

מהקצת שאנחנו יודעים על אם-סבתו של בעלי, שהיא נינתו של ניסן ב"ק, ושם משפחתה לפני נשואיה הוא רשקוביץ - המשפחה מקורה מטבריה. אם תתקל בשם משפחה זה, אשמח אם תצלם. את קברה מצאנו בסיור בראש פינה - לצערי הקובץ גדול מדי ואני לא יכולה להעביר אותו

דיאטה לקובץ JPG

יש לי באתר המשפחתי מאות קבצי JPG וכדי שלא יתפשו יותר מדי מקום אני מעביר אותם דיאטה. ב MICROSOFT PHOTOED (או תכנה דומה) אני מבצע RESIZE לשליש או רבע הגודל ושומר (בשם חדש כי ההרזיה מקלקלת את הרזולוציה של התמונה המקורית במידה זו או אחרת. גם קבצים בשביל הפורום אני מרעיב בצורה כזאת.

ornan

New member
בין תעודותי יש לי גם דיאטנית מוסמכ

אבל רק למזון-אנשים, אני ממש גרועה בישומי מחשב מהסוג הזה. תודה בכל אופן

יעלאיזנ

New member
הערה מצויינת../images/Emo70.gif

בדיוק אתמול הייתי צריכה לעשות דבר כזה כי איזה אתר באינטרנט דרש קבצים של עד 200k ושלי היה 214, וכמובן שלא ידעתי איך. אולי אפשר לשמור את כל העצות הכלליות האלה באיזה מקום של כבוד בפורום כדי שכשמישהו צריך הוא יוכל למצוא זאת בקלות? לטיפולך - ערן.

שרי סילבר

Active member
בתודה מראש... אכתוב לך במסר/דוא"ל, כי יש לי גם שאלות אליך בעניין, וזה חייב להיות בשעה יותר צלולה מבחינתי. בכל מקרה שתהנה ותחכים, וכמובן, מבחינתי, איזה כיף לך, אתה נוסע לצפת...../images/Emo5.gif

למעלה