בשבוע הבא עולה ערוץ

בשבוע הבא עולה ערוץ

ישראלי ברוסית . הוא יהיה בכבלים וב"יס". האים ידועה למישהוא אים השידור יהיה גם בעמוס לקהל הרחב

זה מתבקש -בדיוק כמו שערוץ 10 עלה

ללווין הזה. אני חושב שהוא ישודר בתדר של עמוס כמו שאר ערוצי הרשות השניה.

amos1i

New member
אכן ישודר בתדר של הרשות השנייה

בלווין עמוס-1 11177V

amos1i

New member
המש"ב של הרשות השנייה

ייועד להעביר גם את השידורים של הערוצים הייעודיים. (הקמתו של המש"ב תוכננה עוד בסוף 1999, עם ההחלטות על הקמת 5 ערוצים ייעודיים מסחריים) אז אם לא הייתה מאז התערבות כלשהי, כנראה שהערוץ ישודר. אמנם אין לי אינדיקציה מהזמן האחרון, אבל נראה לי שזה לא השתנה. (למרות שאתה לא יודע מה יקרה במדינה שלנו) זה גם לא נשמע הגיוני, למשל, שערוץ החדשות הייעודי, לכשיעלה, לא ישדר פתוח בלווין.. (אחרי הכל, ערוצים מסחריים הממומנים מפרסומות מעוניינים בכמה שיותר חשיפה = יותר כסף מהפרסומות)

amos1i

New member
מש"ב=מרכז שליטה ובקרה

המש"ב בעצם מקבל את השידורים מבעלי הזיכיון (בערוץ 2 - רשת, קשת, טלעד, חברת החדשות והחינוכית) באמצעות תמסורת של קווי-שידור אופטיים מהאולפנים עד למש"ב, ובעצם "בונה" את אות השידור של ערוץ 2 (ובערוץ 10- ישראל 10, וחינוכית משולבות לערוץ 10). במש"ב קיים ציוד ריבוב ודחיסה, והוא מזין את תחנת ה-UPLINK של הרשות-השנייה. בתוכניות ההכנה של המש"ב מ-1999 תוכנן שהוא יעביר את 5 הערוצים הייעודיים.

amos1i

New member
ואם כבר, נוסיף "פלפל"

המש"ב גם אחראי להפיץ את שידורי ערוץ 2 וערוץ 10 לחברות הטלוויזיה למנויים. (כבלים+לווין) כלומר, ביציאת האות מהמש"ב קיימים קווי-הזנה המגיעים למוקדי השידור של החברות האלה, פרט לשידור ללווין. בעצם, חברות הטלוויזיה למנויים מעבירות את השידור דרך כבל ישיר (ממשק ASI- Asynchronous Serial Interconnect, שנחשב לא משהו משהו, אבל הוא בסדר - לחברות הכבלים, ול-YES ממשק SDI שזה Searial Digital Interconnect שזה דיי המילה האחרונה) (דרך אגב, גם התקשורת מהזכיינים למש"ב היא באמצעות ממשק SDI) והשידור הלוויני מהווה אלטרנטיבה (גיבוי) מבחינתן.

amos1i

New member
בלבלתי אותכם מעט

אכן קיימים גם קווי שידור אופטיים וגם קווי שידור בממשק SDI בין הזכיינים למש"ב, כאשר ה-SDI הוא קו ראשי והסיבים האופטיים הם גיבוי.

Rejee

New member
זה בדיוק מה שחשבתי...

סיבים אופטיים הם הגיבוי ולא הלווין... למרות שיש תכנים שמועברים לתחנת השידור בסיבים בדרך קבע ולא עם FEED.

למעלה