בשאלה של כן ולא

אורי רז

New member
אני אחזור למשהו שאמרתי בעבר

בנוגע לחלוקות קלפים לכן\לא - אני חושב שזה פשטני ומטעה. לדוגמא, בא מישהו עם השאלה 'האם העסק שלי יפשוט רגל ?', ואת עושה פריסה של קלף אחד ויוצא עשרה גביעים. האם תגידי לו 'כן ! העסק יפשוט רגל ואתה תהיה עשיר ומאושר' ? נכון שאפשר לסובב את זה בסגנון הבדיחה על chapter 11, אבל עדיין צריך להכניס את הקלף להקשר ולתת פרשנות קצת יותר רחבה ממילה של שתי אותיות.

אס האחת

New member
אז צריך לשאול את השאלה הפוך, משמע

כן יהיה חיובי ולא יהיה שלילי לדוגמה האם העסק שלי יחזיק מעמד? ואז כן הוא חיובי ולא הוא שלילי.

אורי רז

New member
מי שפותר הכל עם פטיש יגרום לבעיות

שלו להראות כמו מסמרים - את רוצה שהפתרון יהיה שהטארוט יתן תשובות אינסטנט של 'כן' ו'לא' לפי טבלה קלה לזכרון, ובהתאם התגובה הפשטנית שלך. למה שהנוסח 'האם העסק שלי יחזיק מעמד' יהיה עדיף על 'האם כדאי לי לסגור את העסק' ? החיים קצת יותר מסובכים מההתחכמויות הפשטניות שלך. לדוגמא, יכול להיות שהעסק יחזיק מעמד - אחרי שהשואל שחשב ש'כן, העסק יחזיק מעמד אז כדאי לי להמשיך לנהל אותו' ימכור אותו למישהו עם קצת יותר נסיון בתחום. אולי היה חכם יותר להוסיף לפריסת הקלף היחיד עוד רבע קלף שיראה שכדאי לו לקחת שותף ולחסוך לו כסף ועוגמת נפש.

לדעתי הצדק עם אורי

תוכלי להאמין גם בהטלת מטבע עץ = כן, פלי = לא. בשביל מה צריך קריאה בקלפים? אוהב מיקי

צ ל י ל 8

New member
ודעתי כדעת אורי ומיקי

מיותר ולא אמין בכלל להוציא קלף לשאלות של כן ולא. קל יותר להטיל מטבע כמו שמיקי אמר.

snail911

New member
כפי שאמרו: לא יישים

כבר באחד האשכולות ניסיתי ליצור טבלה אך כפי שניתן לקרוא אין קביעה חד משמעית וזה גם תלוי בנסיבות (כפי שנאמר).

למעלה