בר-סמכא מס' 1

בר-סמכא מס' 1 ../images/Emo141.gif

מי יודע מיהו בר-הסמכא מס' 1 לשפה העברית (רצוי זוכה פרס ישראל בתחום הזה). תודה.

uriozmor

New member
תלוי באיזה תחום בעברית

הנשר הגדול בתחום העברית בכלל בימינו הוא לדעתי פרופ' זאב בן-חיים יבדל"א, אבל קו הבריאות והוא לא ממש חברים טובים לאחרונה, ולא הייתי פונה אליו בשאלות.

אין לי כל כוונה לפנות בשאלות../images/Emo141.gif

תודה לך. אני צריך לציין "דוגמה ל..." במאמר. לא יותר. האם הנ"ל קיבל פרס ישראל? ואגב, נדמה לי שמוסיפים יבל"א (פעם ראשונה אני רואה יבדל"א) רק שמזכירים אדם חי יחד עם אחר, שהוא ז"ל. למשל: חנן ז"ל ועליזה תבל"א יצאו לשדה, חנן הרועה ועליזה השה, וגו'. ושוב תודה.

uriozmor

New member
נכון

אבל במקרה שלו (קו הבריאות וזה) לא מזיק לבדל אותו לח"א גם בלי ז"ל לצדו, ולכן ציינתי. אני לא יודע אם הוא קיבל פרס ישראל. אני אנסה לברר.

אולי אדייק: ../images/Emo141.gif

המפורסם שבין זוכי פרס ישראל בתחום השפה העברית. תודה.

uriozmor

New member
הנה מה שהושב לי

זאב בן-חיים אכן זכה בפרס ישראל (על מפעלו מחומש הכרכים "עברית וארמית נוסח שומרון"), אבל היו עוד מקרב חוקרי העברית שזכו בו: נפתלי הרץ טור-סיני, יחזקאל קוטשר, שלמה מורג, מנחם צבי קדרי, משה בר-אשר, גד בן-עמי צרפתי (בתחום הבלשנות) וזה עתה גם אהרן דותן. מי מאלה הוא המפורסם ביותר? אני לא יודע. אפשר להעלות את זה לדיון כאן בפורום. בזהירות הייתי אומר שראשונים מפורסמים מאחרונים. אגב, את רשימת הזוכים בפרס ישראל אפשר למצוא גם כאן. תודה לח"כ.

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo141.gif

בשלב זה זה מספיק לי, אבל אם יש החפצים להרחיב - הדבר יתקבל בברכה. אתם גם מוזמנים לבקר בהאתר של קימקא: http://www.quimka.com

or99

New member
דווקא דותן ממש מפורסם...

בגלל התנ"ך שהוא ההדיר.

למעלה