בר-מצווה....

בר-מצווה....

לא שמתי לב והזמן טס.
הא"ס הגדול שלי עוד 4 חודשים חוגג בר-מצווה.
אין הרבה זמן, אבל עוד לא התחלנו לתכנן. (פשוט דחקתי את זה מהראש, מרוב שזה מלחיץ אותי).
לכן בבקשה כתבו רעיונות, המלצות, הצעות וכל מה שיכול לעזור.
תודה.

לקרוא בתורה הוא כבר התחיל ללמוד?

תזכרי שממש לא חייבים את כל הפרשה,
אפשר מפטיר והפטרה.
תחליטו גם מה יהיה לו ולכם יותר נעים-לקרוא מול כל הקהילה,
או להזמין את המשפחה לשבת במלון עם בית כנסת פרטי למשפחה שיקרא לפני המשפחה.

תודה על התגובה....

הוא עדיין לא התחיל ללמוד כלום.
היום קיבלתי מחברה שמות של כמה מורים טובים באזורנו.

תתחילי בשיחה עם הנער

כדי לראות אך הוא רואה את זה.
מה הציפיות שלו, מה הציפיות שלכם.
יש לכם רעיון איך כדאי לחגוג את בר המצווה? יש כיוון?
כי לכל משפחה ולכל נער בר מצווה יש לעתים רעיון קצת אחר.

לדעתי, ארבעה חודשים זה מספיק זמן. פשוט תתחילו לחשוב מה אתם רוצים והכי חשוב, מה נער בר המצוה רוצה.

1אילת2

New member
אנחנו עשינו ארוע משפחתי בחצר

מאה איש. הגיעו חמישה חברים שלו. הוא מאוד נהנה. היו לו כמה רעיונות אחרים. חלקם לא ריאליים, חלקם לא מקובלים עלינו. הדבר היחיד שעדיין מפריע לו הוא שלא הסכמנו לקנות סמארטפון יקר. גם לא בכספי בר המצווה.
כיוון שהתאריך היה קרוב להתחלת כיתה ז', וההתרגשויות היו רבות, דחינו את העליה לתורה.

TikvaBonneh

New member
מה שאנחנו עשינו

עליה לתורה עשינו אחר הצהריים. זו תפילה יותר קצרה מאשר בבוקר. וקיצרנו לו את הפרשה. מותר. קשה לו. הזמנו רק משפחה קרובה לבית הכנסת.
לבית הכנסת הבאנו לקידוש רק קפה ועוגה, לא ארוחה שלמה, גם כדי לקצר.
בשבוע אחר כך עשינו אירוע למשפחה בלי ריקודים ובלי מוזיקה. הבת שלי עלתה ושרה לו שיר. אני ברכתי אותו, והקרנו קליפ קצר ונחמד עם תמונות וסירטי ילדות. בצד היה חדר עם משחקים לילדים.
לחברים שלו - לא לכל השיכבה עשינו טיול נחמד בארץ.

וואאאווו המון, כל הכבוד!.........

אם אפשר תעני בבקשה:
העלייה לתורה הייתה בשבת?
אירוע למשפחה? איזה סדר גודל? - משפחה קרובה? משפחה מורחבת? יותר?
לאן הטיול? כמה ילדים? עם הסעה מסודרת?

לפי ההלכה ילד צריך לעלות לתורה לאו דווקא

לקרוא בתורה.

ולכן אפשר גם לעשות קריאה קצרה או בכלל לא, לפי הטעם של הילד.

עליות לתורה יש גם ביום חול, בימים שני וחמישי (פשוט כי פעם אלו היו ימי השוק ואלו הימים שהיו נוחים לאנשים). רק בתפילת שחרית.
בשבת קוראים בתורה בבוקר וגם אחרי הצהריים.
בשבת אחה"צ וגם בימים שני וחמישי קוראים קטעים נבחרים מהפרשה של השבת הקרובה, מעין טעימה כזו.
מעין "בקרוב" שיש בסרטים לפעמים...

אני חושבת שלכל משפחה יש דרך לציין את בר המצווה, שלדעתי צריכה להיות קשורה לילד עצמו.
אם הילד עצמו אוהב טיולים - אז אפשר לקחת לטיול.

הבן שלי למשל לא רצה מסיבה או משהו כזה.
הוא רצה טיול לחו"ל וזה מה שעשינו, כי זה מה שהתאים לו.
כל אחד מהילדים שלי חגג בדרך שונה לגמרי.
פשוט בהתאם לאישיות שלו, ולמה שמתאים לו.

TikvaBonneh

New member
הזכרת לי - היה גם טיול!

לא לחו"ל, כי התקציב הוצא על הארוע - זה גם מחזיר את עצמו כמעט, האורחים נותנים שיקים, אלא אבא אמא וילד - נסענו יחד לשלושה ימים לצפון וטיילנו איתו בטבע.
זה מה שהתאים לו. שלווה בטבע עם אמא ואבא. לא יקר ומאוד מהנה.

TikvaBonneh

New member
תודה

העליה לשבת הייתה בשבת אחר הצהריים.
על התפילין ויתרנו...
ארוע למשפחה עשינו ממש גדול, 200 אנשים. משפחה מורחבת וחברים. אפילו הייתה חברה של אמא שלי, שברוב חוצפתה נגשה והעירה לי למה אני לא מעלה את הבן שלי על הבמה שידבר בפני כל הקהל הזה, ובמקום זה נותנת את הבמה לבת שלי, שתברך אותו ותשיר. היא טענה שאני מראה העדפה לבת ושהוא יקנא.. בקיצור, סתומה. חבל שהזמנתי אותה. רק רגע, תיכף הבן האוטיסט שלי ינאם בפני 200 אנשים...
הטיול - נסענו צפונה, אני זוכרת שהיינו במוזיאון מרציפן בכפר תבור וטיילנו בסביבה. לקחנו מיניבוס ממש קטן, נראה לי היינו בערך עשרה. זה היה לפני חמש שנים. ההסעה הייתה המתנה של ההורים שלי לבר מצווה.

למעלה