בר מצווה

סוג ב

New member
בר מצווה

השבוע הייתי בבר מצווה של ילד מהחוג המזרחי. (כיפות סרוגות) כשאני חושבת על זה, חוץ מהבר מצוות של אחיי, שהיו מאוד מזמן, לא יצא לי להיות בטקס כזה. הילד נכנס בליווי שופרות, כששיר המעלות של בני אלבז מתנגן ברקע (לי בכלל יש חיבה יתרה לקולו של בני אלבז וגז בנו), דרשה מרגשת של הילד ושל האם, בליווי שירי פזמוני תהילים, במנגינות מאוד יפות ומחודשות ואי היה אפשר שלא להתרגש ולקבל צמרמורת. פתאום חשבתי על זה, שיש משהו יפה ומרגש בטקסים האלו, יש משהו מרגש במזמורים ובתהילים, יש משהו מרגש בניגונים ובשירים יהודיים. עזבו את הברית מילה, זה לא טקס- זה פולחן. אתם גם נהנים מטקסים יהודיים כאלו או אחרים? או שהאנטי שבכם, לא נותן לכם להתרגש וליהנות.. שבת שלום

התרגשתי בבר מצווה

משפחתית מהברכות של ההורים והאורחים, מההתרגשות הגדולה של ההורים והילד עצמם. התפילות והזמירות- אני לא ממש סובלת אבל שוב, בקריאת התורה של הילד נדבקתי מההתרגשות הכללית. ישנם הרבה טקסים שאם נתעלם לרגע שהמקור שלהם מגיע מהדת, הם מסמלים איזשהו מעבר בחיים וזה מרגש בכל מקרה (אלא אם כן הופכים אותו לפולחן דתי מעצבן).

mister xy

New member
כשמדובר בטקס כזה זה נשמע די נחמד

אבל בר מצוה אצל החרדים זה ממש משעמם, אין מוזיקה, רק באים כמה עבדקנים יושבים ואוכלים ארבעס וקיגל ומרכלים על פרשיית עמנואל. וממה בדיוק יש להתרגש? מעוד ילד מסכן שעטפו אותו בשמונה בגדים ומעתה יאלץ להסתובב איתם כל היום? או מזה שהילד הולך אוטוטו לישיבה לחמם ספסלים ולייסר את מצפונו על 'שמירת העיניים' ועל כל רגע של ביטול תורה...

אגס 10

New member
אותי לא מרגש הטקסים האלה

וזה ממש לא קשור לאנטי דת,מה אני יעשה שזה שמהיום בחור בן 13 מתחיל להיות חייב מיתה על כל פעם שהוא מדליק את האור בשבת לא ממש מרגש אותי...

Avi k 1983

New member
חשבתם פעם על סבל הילד?

כולה בן 13 והוא צריך לשנן נאום שלם בעל פה. ואם אין לו מזל יש לו כמה רבנים מעצבנים בטקס שכל אחד מהם בתורו רוצה לשמוע את הנאום מחדש. אם זה לא התעללות, מה כן התעללות?

לשמוע דרשה?

אחים שלי למדו 2 משפטים ראשונים. ומיד דודים שלי דאגו לשירה(הסכם מראש) ואבא שלי לא מרשה לבחון אותם.ולא שחסר להם שכל אלא שלפי דעתו זה היתעללות.

mister xy

New member
ברוך השב

נזכרתי בפאדיחה שהיתה לי בבר מצוה. הסיפור התחיל שנתיים קודם כשאחי הגדול היה לפני בר מצוה ואבי שילם למישהו שילמד אותו דרשה. אחרי שנתיים כשאני הגעתי למצוות לקחתי את הדף שההוא כתב לאחי ולמדתי בעצמי את הדרשה. כשההוא הגיע לבר מצוה שלי כמובן שהוא היה צריך לשאול אותי על הדרשה וככה מצאתי את עצמי מצטט לו את מה שהוא לימד את אחי שנתיים קודם....

קתרזיס

New member
מאד מאד

אוהבת שירים יהודיים - של שישי ושבת. גם בארמית. ויש זמר אחד איציק פוקס, שהוא חרדי ואני מכירה אותו פשוט מהתקופה החרדית - ואני מקשיבה לשירים שלו עוד מאז...

למעלה