בר מצווה

בר מצווה

שלום לכולם. אני קוראת בפורום הזה מזה זמן. מאד מענין. אני חילונית לחלוטין ומשפחתי כזו. הבן חוגג בעוד חודש מסיבת בר מצווה. החלטנו שנעשה לו מסיבה עם חברים ללא עליה לתורה. אנחנו שלמים לגמרי עם ההחלטה , אבל הבן שלנו מקבל תגובות מאד משונות מהסביבה. מסתבר שכל העולם החילוני בו אנו חיים מאמין אמונה שלמה בדת . הוא קצת נלחץ מהתגובות , לא רוצה להכניס אותו ללחץ ולבושה. לכן החלטנו שנסע לירושלים לטיול , נקח תפילין של הדוד שלנו ונעשה עליה לתורה בכותל. המטרה המרכזית שהילד לא ירגיש שמשהו חסר לו ובעוד 15 שנה פתאום יגיד לנו שלא עשינו לו עליה לתורה וזה חסר לו. (וחס וחלילה יחזור בתשובה) עכשיו השאלה אני יודעת מה הפרשה שלו (לא משהו שהוא יכול להבין) מה עוד הוא צריך לעשות בכותל ? לקרוא? לשיר? איך אני יודעת מה המנגינה של הפרשה? לא מתכוונת לממן באלפי שקלים רבי שילמד אותו , מבחינתנו זה לעשות וי .

mister xy

New member
לפי דעתי לא צריך כלום

כמו שכתבת לוקחים תפילין מהדוד עולים לכותל וזהו. את הקריאה בתורה הוא לא צריך לעשות בעצמו אלא רק לברך ברכה אחת לפני ואחת אחרי וגם אותן הוא יוכל לקרוא מתוך סידור. זה מה שעושים בהרבה משפחות, כמובן שאם זה לא יספק אותו זה סיפור אחר. רצוי שלפני הארוע הילד יקרא את הברכות מתוך הסידור כדי שידע במה מדובר. להזכירך, לא קוראים בתורה בכל יום אלא רק בימים שני וחמישי או ראש חודש. (בשבת אמנם קוראים בתורה אבל לא מניחים תפילין) וכמובן

mister xy

New member
כן, זה הכי חשוב

אבל אני לא יודע אם מותר לזרוק ברחבת הכותל.

הכוונה לנסוע בשבת

טיול בירושלים. ואח"כ לכותל. הוא לא חייב להניח תפילין רק להרגיש שהוא עלה לתורה.

mister xy

New member
קודם טיול ואחר כך כותל?

אז אולי תספיקו להגיע לקריאת התורה של מנחה. בכל מקרה זה אותו דבר, הילד מברך שתי ברכות מתוך הסידור וחאלס. אולי זה יעלה לכם כמה שקלים. (לדעתי לא יותר מעשרים) אבל את לא תוכלי להכנס לשם ותאלצי לחכות בחוץ...

ההגיון1

New member
תשלחי לי תפרשה שלו

אני אשמח להקליט לכם קובץ ולשלוח לך במייל או בכל דרך אחרת הקלטה כדי שיוכל לקרוא

לא ברור למה לטרוח.נתתי לה לינק של כל הפרשיות

ע"י בעל קורא בהברה ספרדית ומאד חד וברור.

למעלה