בר מצוה

אירלה65

New member
בר מצוה

ה-ADHD שלי בן 13. בעוד שבועיים אמור לעלות לתורה, לומד ויודע את הפרשה. לפני כשבועיים בא בהצהרה שאם לא נערוך לו מסיבת בר מצוה באולם גדול ומפואר לא יעלה לתורה. חשבנו לערוך מסיבה או במסעדה או במקום כדוגמת הפאנץ' ליין, אבל הוא לא מוכן לשמוע על כך. אם אין מסיבה באולם, אין עליה לתורה לדבריו. כיוון שאני לא מוכנה שיציבו לי תנאים הודעתי לו שמצידי שלא יעלה לתורה כי איני דנה בנושאים תחת לחץ. מחר אנו יוצאים לחופשה ואני מוטרדת מהנושא. מה דעתכם? מה עלי לעשות?

zivadina

New member
באופן אישי, הייתי נוהגת כמוך.

אם הבחירה שלכם נבעה משיקול כספי, שישיג את המימון בעצמו. אם הבחירה היא בגלל הרצון שלכם במסגרת מצומצמת, שיכתוב את כל ההזמנות בעצמו. את לא יכולה להכריח אותו לעלות לתורה, אבל כן יכולה להחליט מה לעשות עם הזמן והכסף שלך. זו בהחלט סוגיה של הצבת גבולות. מחזקת את ידייך!

בסופו של דבר ההחלטה הסופית שלכם

גם אנחנו חוגגים בקיץ בת מצווה עוד לא ממש החלטנו איך נחשוב יחד עם הדר אבל ברור שאנחנו הפוסקים האחרונים. כמו קודמותי גם אני חושבת שאל לכם להכנע ללחציו ובכלל לא בטוח שיממש את איומיו.

אולטימטום ע"י הילד, לדעתי גם אני

הייתי מגיבה באופן דומה. הייתי מעלה בפניו את האפשרויות הבאות בחשבון מבחינתנו, ההורים- אנא בחר. אם בוחר לוותר, בבקשה, זכותך המלאה. (להדגיש את נושא הבחירה.) מזל טוב

papylove

New member
לדעתי בלי קשר עם לילד יש

הפרעת קשב או לקות למידה הילד צריך לדעת גבולות. זאת אחת הבעיות קיום בארץ לילדים אין גבולות. והשאלה הנשאלת אם לך חשוב שהילד יעלה לתורה או לא. אחר כך הנושא של המסיבה שגם אותה את מחליטה.לדעתי את צריכה לשתף את הילד למה לא מסיבה גדולה ולהסביר ובכל זאת להשאר בדעה שלך ולא להכנע ללחצים. אנחנו חגגנו שנה שעברה בר מצווה לבכור והיה מובן מאליו שלא תהיה מסיבה גדולה מסיבה פשוטה אחת הילד בישן ולא היה מרגיש בנוח. לכן מה שעשינו זה חגגנו לילד בחוג מצומצם של 50 איש בערך רק לקרובים ממש במסעדה רוסית (גם מסעדה לארוחת צהריים וגם מוזיקה). לגבי העליה לתורה לי אישית לא היה חשוב בכלל שהילד יעלה לתורה ולכן בהחלטה שלו הוא לא עלה לתורה. להגיד שהחמצנו משהוא אני לא יודעת מלבד הקשר הקטן הקושר אותנו ליהדות כביכול אך במבט אחורה אין שום החמצה. בסופו של דבר את היא הקובעת אך יש הצורך להסביר לילד את הנימוקים והשיקולים

הלה4

New member
אני איתך../images/Emo127.gif

לדעתי פעלת בצורה נכונה. הילד צריך להבין מה מעבדו המשפחתי אתם הורים הוא ילד, לכן אתם קובעים את הכללים והגבולות. חשוב עכשיו לערוך שיחה משפחתית עם אפשר שבא הוא מעלה את טיעוניו מדוע הוא רוצה את המסיבה הגדולה ואתם תעלו את שכולכם מדוע לא. כמובן שאם אתם לא יכולים לממן מסיבה מפואר או כל סיבה אחרת עליכים להסביר לו ולהבהיר לו שלא כל מה שהוא ירצה בחיים יקבל ואיומים לא יוסיפו לו הרבה. המון בהצלחה ומזל טוב הלה

בר-מצווה

פועלת נכון- אל לך לוותר לו משום שזהו חלק מלהציב גבולות תסבירי לו את מה שעל ליבך ועם יקבל זה יהיה בסדר ולא ההפסד יהיה כולו שלו. בהצלחה ובהרבה במזל טוב

spidergirl

New member
צודקת במאה אחוז

אבל מנקודת מבט של בעלת הפרעת התנהגות, האם יכול להיות שהוא בכוונה דורש משהו בלתי אפשרי רק כדי לא לעלות לתורה? ואז הוא בעצם הרויח כי פטר את עצמו מעול העליה לתורה? סתם מחשבה

ZOREFSH

New member
הנה עצה שיכולה לעזור

את יכולה להגיד לבנך שהפנץ ליין זה גם אולם אבל קטן יותר יחסית כי אין לכם יותר מדי אנשים וחוץ מזה לספר לו על התקציב הרב שדרוש לשם כך ומן הראוי אולי באמת לשתף אותו בכל ההכנות שיראה ויבין מה קורה ולקחת אותו למקום שיראה היכן בחרתם לעשות ולתת צ'ופרים אחרים בארוע עצמו שיכולים לעזור כמו סידור בלונים יפה, מפל שוקולד מדהים, או דרז'ה וזה אולי יעזור לשכנע אותו. בכל מקרה תנסי לא להתנגח איתו ולנסות להסביר מנקודת מבטך מדוע בחרת במקום הזה ולהגיע לידי הבנה. בהצלחה לך בכל מקרה וכמובן מזל טוב. אשמח לעזור בהמשך הנני עברתי עם בתי בת מצווה לפני כחודשיים ודווקא הלך די טוב עשינו זאת ברוז'נסקי שזה מן אולם קטן בסגנון הפאנץ ליין רק יותר חדיש וגם עם מלצרים שרים והיה ממש מדהים ממש לא הזכיר סגנון פאבי זה נמצא בראשל"צ.

למעלה