בר כהן, 1991-2007. ת.נ.צ.ב.ה.

בר כהן, 1991-2007. ת.נ.צ.ב.ה.

עד אתמול מעולם לא הייתי בהלוויה. עד אתמול מעולם לא איבדתי, סופית, חברה. עד אתמול, מעולם לא התכנסנו בביה"ס ובכינו. עד אתמול, מעולם לא חיבקתי כל-כך הרבה אנשים מהשכבה שלי, מבית הספר. עד אתמול, לא בכיתי על כל-כך הרבה כתפיים, ולא בכו כל-כך הרבה על שלי. עד אתמול, מעולם לא שכלתי חברה. ומה עושים מפה?

24 ברבלה

New member
../images/Emo16.gif

יהי זכרה ברוך אם זה עוזר לך שתפי אותנו, ספרי מה קרה, האם הייתה חברה קרובה? ולגבי שאלתך מה עושים מפה? שאלה שאני מנסה לענות עליה כבר שנה אין תשובה, בימים הראשונים שורדים אחר כך לאט לאט מתחילים "להתרגל" למצב החדש הגעת למשפחה כואבת ואנחנו פה אם את צריכה

...

היא היתה מהשכבה שלי, בבית הספר [אני עולה לי"א]. שבוע שעבר היא היתה במסיבה אצל חברה, וכנראה שאכלה משהו חלבי בטעות [יש לה אלרגיה מאוד חמורה למוצרי חלב (לא רגישות ללקטוז)]. היא לא הרגישה כל-כך טוב והתקשרה להוריה, וברגע שנכנסה למכונית איבדה את ההכרה. היא לא נשמה במשך כמה דקות, ולא היה לה דופק. הוריה הבהילו אותה לחדר מיון שם היתה כשבוע, אשר במהלכו עברה ניתוח במוח להוציא איזו עצם או משהו כזה, כי היה לה לחץ ונפיחות. שלשום בצהריים [28.8.07], ב-12.00 בצהריים, הגוף שלה קרס, סופית. המחנכת שלה, בבית הספר, קבעה פגישה עם כל תלמידי כיתתה, עוד לפני שידעה על פטירתה, על מנת לספר לתלמידים לפני תחילת שנת הלימודים ולהתמודד. לאט-לאט עבר מאחד לשני על פטירתה, ותלמידים החלו להתקשר לשאר חבריה של בר ולהגיד להם לבוא לבית הספר. שתי חברות טובות שלי התקשרו אחת אחרי השניה ואמרו לי בבכי לבוא לבית הספר, בלי להסביר מדוע. הגעתי, וכמה חברות בדיוק יצאו מבית הספר, וסיפרו לי מה קרה [ידעתי כבר לפני זה שבר בטיפול נמרץ כבר שבוע]. לא הבנתי. לא הצלחתי להבין מה בדיוק קרה, זה לא נשמע לי הגיוני. חשבתי שזה לא כזה ביג דיל, שעוד יום-יומיים היא תחזור להכרה ותראה כרגיל, כאילו כלום לא קרה. מלמלתי להן משהו ורצתי פנימה, לראות את הבנות שהתקשרו אלי. כולם היו בתוך אחת הכיתות. אמא של ליאור, אחת מהבנות שהתקשרו שלי, חברתה הטובה של בר, אמרה לי להיכנס. עמדתי בכניסה לכיתה ולא הבנתי מה קורה. ראיתי את ליאור יושבת שם בין כולם, ובוכה. רצתי אליה וחיבקתי אותה, ומיד התיישבתי לידה. בזמן שרכזת השכבה דיברה, ואחריה היועצת, האסימון נפל. התחלתי לבכות. הייתי שם בערך 3 שעות, בחלק מהזמן סתם ישבתי עם עד אנשים בלובי ודיברנו, או בכינו. חלק מהזמן היינו כמה בנות באחת מהכיתות ודיברנו עליה, ועל זה שנוסיף חלק קטן לזכרה בטקס פתיחת שנה. בערב לא ידעתי אם ללכת להלוויה או לא. אף-פעם לא הייתי בהלוויה, ולא ידעתי מה לעשות. רבע שעה לפני החלטתי שאני חייבת, אז הלכתי לליאור ומשם הלכנו ביחד. ההלוויה וטקס הקבורה נערכו בבית הקברות שמאחורי ביתי.

שלום לך

יש כאן אנשים טובים לא יודע עד כמה אפשר לעזור אבל אנחנו באמת כאן בשבילך
רק דבר אחד קטן יש לי לומר עלי החברים שאיבדתי האנשים הקרובים מאד אלי שנפטרו לעולם שכולו טוב נכון שהם אינם איתי כאן וממש אבל אני משתדל להחיות אותם בליבי הזכרון הוא דבר שלא נמחק אם שומרים עליו ושמה הם חיים צוחקים מחייכים מדברים עושים קטעים אצלי בלב הם חיים אני משתדל לא להרוג אותם בעצב ובדמעות אלא דווקא להחיות אותם כפי שזכרתי אותם והזכרון הופך לממשי וחי ככה אני מתמודד ....

היום.

היום היה היום הראשון לכיתה י"א. בתחילת היום בהתכנסנו בכיתה, המחנכת שלנו התחילה לדבר עליה. הכל היה כל-כך מוזר, כולם היו שקטים והאווירה היתה לא נעימה. התחלתי לבכות ופשוט יצאתי החוצה. חברה שלי [אותה ליאור שהזכרתי מקודם] עברה וראתה אותה וחיבקה אותי. היא היתה בדרך לארגן את הדברים האחרונים לטקס פתחית השנה, אז היא נכנסה לכיתה, לקחה את התיק שלי ואמרה למחנכת שלי שאני באה איתה. ליאור ואני עמדנו במגרס הספורט של ביה"ס. עמדתי וקראתי בלב את הטקסטים [על בר] שהיא ועוד מישהי הקריאו רק מספר דקות לאחר מכן בטקס, והתחלתי שוב לבכות. לא הייתי מסוגלת ללכת לטקס, ישבתי בתור בניין הלימודים שלי ובכיתי. אני לא יודעת איך להמשיך.

היום.

אז הלכתי לשם היום, כשבפעם האחרונה שהייתי שם לא ממש הייתי שם. פשוט עמדתי לידה [באמת לידה?] דקות ארוכות ובכיתי, בכיתי. ניסיתי לשים אבן אבל כאשר התקרבתי להניח אותה לא הצלחתי להתקרב, כאילו היה מן מגן מסביב. לא הצלחתי, פשוט נשברתי ורק בכיתי יותר. ובסוף הנחתי אבן.

eaz1514

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo16.gif קשה לאבד חברה בגיל הזה

מנסיוני כאם שכולה אני יכולה לספר לך כמה חשוב לנו ההורים שתגיעי לשבעה עם כמה שיותר חברות/חברים, שתספרי להם על הבת מהזווית שלך, אני גיליתי המום דברים שלא ידעתי על רונן מהסיפורים של חבריו ומוריו בשבעה. והכי חשוב לשמור על הקשר אחרי זה, אחרי השבעה והשלושים שכולם מתפזרים. אמא של רונן

yazi22

New member
כל כך נכון

אל תחששי. לכו כמה חברות. תהיו כמו שאתן. תצחקו, תספרו, תבכו. קראתי על המקרה והצטמררתי. באופן כל כך "סתמי" וחסר משמעות. פתאום, ככה ללכת. אני כל כך מזדהה עם ההורים.

למעלה