בוא נראה
מחד אני אודה שאם באמת היתה לי תכנית עסקית מושלמת הייתי מסרב לחלוק אותה, ומתחבא מאחורי הטענה ש"זה אפשרי, תריץ את המספרים בעצמך". מאידך, זה תרגיל מעניין אז בוא נשלים אותו עד הסוף. אני גם מבין שבקלות אפשר לראות את ההודעה הזו כטכניקה לשינוי עמדות שמשתמשת במספרים כדי לעייף את הקורא, וזו לא הכוונה, אז למתעייפים - פשוט לדלג לפסקה האחרונה בבקשה.
היעד - 12 לקוחות כBreakeven.
360 לקוחות בחודש - אפילו בר כושל ביותר מגיע לכאלה מספרים. מרבית הברים המצליחים עושים 360 לקוחות ביום (חזק).
צ'ק ממוצע של שני מנות וויסקי (120מ"ל) או אם תרצה להגיש אותם במנה מוקטנת ולאפשר ללקוח לבחור את גודל המנה, 4 מנות וויסקי של 30מ"ל כ.א. 30מ"ל זו מנה מכובדת מספיק לטעימה? בכוסות גלנקירן או תחליף מקצועי דומה? תמחור חייב להיות הוגן כי אנחנו טוענים שברים בארץ יכולים להוזיל את הוויסקי שלהם, ולשמחתי בוויסקי תחת מזיגה קפדנית אין פחת אז אין הפסדי-הפתעה לא מדווחים. פה, אני מניח, לא ימזגו צ'ייסר פינוק.
בוא נשים גבול עליון לוויסקי-הבית (ולא גרסאות מוזרות, מיוחדות, חריגות) של 75$? אני מניח שב75$ אתה יכול לקנות וויסקי מעולים. מחד, לא במחירי וויסקי של הארץ - אתה צודק. מאידך - אתה קונה במחירים סיטונאיים או דרך פתרונות אחרים שנתאר בהמשך שינסו לפתור את בעיית המבחר והעלות*
75$ יתורגם ל12 שקל עלות מנת 30מ"ל. זה הBeverage Cost שלנו.
שכ"ד + מיסים - אנחנו לא צריכים מקום גדול במיוחד, כי קשה יותר למלא כזה מקום. אמנם כן צריך להשקיע בעיצוב כדי ליצור את האווירה המתאימה, אבל אנחנו לא מדברים כרגע על עלויות הקמה - אלא עלויות הרצה. ב10,000 אתה יכול לכסות את כל העלויות המדוברות? אני מניח שכן. אתה כמובן מוגבל לת"א. בחיפה זה היה יוצא יותר זול משמעותית וגם בחיפה יש לך קהל של שתייני וויסקי, אם כי בחיפה 12 לקוחות בערב אינם 0.0001% מהאוכלוסיה, אלא יותר.
עלויות שוטפות, קבועות כולל הוויסקי, לפני שהכנסנו אוכל - 27280 ש"ח לחודש. כלומר, כל עוד ארבעת מנות הוויסקי ששתית עלו יותר מ76 שקלים אני בBreakevenpoint, אבל אנחנו כמובן ניקח מקדם בטיחות ונגיד שב25 שקלים למנת 30מ"ל אני מכסה את כל העלויות שלי. שוב - 25 שקלים ל30מ"ל של וויסקי שברמת דיוטי פרי עולה 75$ או פחות מכסים לי את כל ההוצאות, כל דבר מעבר לזה = רווח. אתה רוצה משכורת קבועה, כדי לא להיות תלוי בטיפים? או לשבור את המוסכמות ולהכניס סוף סוף את השירות לתוך החשבון? הכל בסדר. אחרי הכל, אנחנו מדברים על 12 לקוחות בערב - שזה בדיוק ברמן אחד, בתקווה גם הבעלים - כי צריך להיות משוגע לעשות דבר כזה.
אבל אני לא מציב סטנדרטים נמוכים. אנחנו נכניס גם אוכל שיתאים, אבל לא נפסיד עליו כסף.
*סוגיית המגוון היא בעייתית - כי מאיפה את משיג מספיק וויסקי ב75$? כמה רעיונות יצירתיים יותר או פחות -
1. מפרסם באינטרנט רשימה של בקבוקי וויסקי מהעולם שהייתי שמח להחזיק. מי מהאורחים שיביא כזה בקבוק מחו"ל, במחיר שאני ציינתי כמובן (אחרי מחקר מעמיק כמו שאתם אלופים בו לגלות באיזה דיוטי פרי הוויסקי הזה הכי זול) - המקום ישמח לקנות ממנו את הבקבוק ואפילו להעניק לו טעימה, Complimentary on the house. כמה פעמים קרה שקנית בקבוק וסירבת לפתוח אותו בשביל אירוע מתאים? כמה פעמים אתה מתבאס או נמנע מלקנות בקבוק כי אחרי טעימה או שתיים הוא יישאר ויחכה בלי שום תכלית?
2. מספיק קשרים בעולם יביאו אליך גרסאות נהדרות. מי כמוך יודע את זה. אני מאמין גדול בלעקוף סמכות - תעקוף את היבואנים, צור קשר ישירות עם המזקקות, צא אחת לשנה לטיול מזקקות ותחזור בתיק עם כמה שיותר בקבוקים הזויים ומוזרים. זה עדיין לא הבקבוקים העצמאיים שrustynail מתאר, אבל זה יותר קרוב. צור קשר ישירות עם היצרנים, תחזיק בלוג איכותי באנגלית שיקדם את המותגים האלה ותראה לאן זה מוביל.
3. זכור שחלק ניכר מהרווחים צריך להיות מושקע חזרה בעסק, שיווק, קידום, מיתוג. אמנם אין לך מתחרים, אבל אתה רוצה מיתוג שלא מסתפק בארץ-ישראלי - אלא בעולמי. תביא לארץ מזקקים, תביא לארץ מומחים בנושא שיתנו את ההרצאות הנחוצות, תתחבר אל מועדון הוויסקי הישראלי בין אם אתה אוהב אותם או לא. אל תהפוך לגימיק (ע"ע הסינגל מאלט הישראלי הראשון), תשמור על סטנדרטים גבוהים - אבל הכלי הכי חשוב שלך הוא נגישות - הקלות בה אדם שאינו מתעסק או מבין לעומק יכול עדיין לשבת אצלך ולהנות מאוד מבלי להרגיש לא שייך.
4. תאפשר לאנשים לתרום מהאוסף הפרטי שלהם. יש מספיק ישראלים עם הרבה בקבוקים מיותרים שהם ישמחו למכור במחיר עלות (או מחיר מוערך לפי השוק של היום). כמובן, זה לא אומר שאני קונה סחורה פגומה - אלא בודק וכל קניה מתחילה בטעימה הערכתית. אבל אין שום דבר רע בלהודות שקשה להשיג וויסקי ייחודי בארץ ולכן אם יש לך בקבוק פתוח אך מיותר, שאתה מוכן תחת התנאים המאוד מושכים שלנו למכור אותו לבר הוויסקי המקצועי ביותר בארץ, אנחנו מוכנים לדבר על זה.
שורה תחתונה -
4 מנות וויסקי (שערך הדיוטי פרי שלו הוא 75$ לבקבוק) של 30 מ"ל כל אחת ממוצע ללקוח, עם 12 לקוחות בערב שמכסים את כל העלויות, שעולות לך כלקוח 100 שקלים לפני שירות ומשלמות לברמן\בעלים\משוגע-וויסקי (זה אותו בן אדם) משכורת קבועה מכובדת ומאפשרות לו לעשות את מה שהוא הכי אוהב (תוך כדי שהבוקר-צהריים שלו עדיין פנויים) נשמע יחסית סביר. וזו הערכה פאסימית למדי.
עכשיו המודל הזה בטוח לא מושלם (ע"ע מלא חרטוטים) כי המצאתי אותו בעניין של שעה. אבל הוא פתח לדיון מאוד מעניין את הפרגמטיזם של בר וויסקי.
העקרונות הם פשוטים - סטנדרטים גבוהים, חמדנות נמוכה, הרבה פתרון בעיות יצירתי ונכונות לבחון כל פתרון לא משנה כמה הוא בלתי נתפס או לא מוכר בשוק.