בר הדיא (ברכות נו.)

asaf2000

New member
בר הדיא (ברכות נו.)

הגמרא מספרת על בר הדיא שהיה פותר חלומות, מי שהיה מביא לו כסף היה פותר לו לטובה, מי שלא היה מביא לו כסף היה פותר לו לרעה. אביי ורבא חלמו אותם חלומות בדיוק, כל לילה על פסוק אחר שזה דבר מאוד תמוה איך זה יכול להיות?? דבר שני הרי הם ודאי ידעו שכל החלומות הולכים אחרי הפיתרון אז מדוע אביי המשיך ללכת לבר הדיא אם הוא יודע שהוא תמיד פותר לו לרעה?

זה רבא...

רבא הוא זה שפתרו לו לרעה. ועל פי הסיפור הוא אכן לא ידע שהחלומות הולכים אחרי הפתרון עד שנפל לידיו (כמעט פשוטו כמשמעו...) הספר של אותו בר הדיא, ואז גילה שזה כתוב שם... וזה לא מחייב שהם חלמו אותו הדבר באותו הלילה. יכול להיות שזה היה כל פעם מישהו אחר, לבד. והרי אם שניהם היו באים אליו כל פעם יחד, והיו שומעים יחדיו את פתרון החלומות, היו מבינים שמשהו פה מפוקפק, לא?

בשנתם...

אפשרות שעתה עלתה לי לראש: דבר נוסף שמוזכר שם על חלומות הוא שחולמים על דברים שחשובים לך באותו הזמן. אביי ורבא דנו יחד המון בהלכה ותורה, והגיוני לומר שהלכו אח"כ הביתה וחלמו להם דבר שקשור לסוגיה שלמדו אותו היום...

asaf2000

New member
../images/Emo45.gif מדהים!!...

התשובה הזאת בדיוק עלתה לי בראש היום בצהריים. יש סיפור על אחד הגדולים שעמל מאוד קשה כמה שנים על קושיא שהייתה לו ובסוף מצא תירוץ ואחרי זה הוא שאל את הקושיא בבית המדרש ואחד התלמידים ענה לו את התירוץ שלו ולאותו רב נהייתה חלישות הדעץ איך הוא יושב שנים על קושיא ואותו תלמיד תוך כמה דקות מתרץ לו. התשובה היא שאחרי שאותו רב עמל והוריד את התירוץ הזה לעולם אז כבר הרבה יותר קל לאחרים גם לחשוב על התירוץ הזה. אז כנראה אחרי שחשבת על התירוץ הזה בבוקר כבר היה לי קל לחשוב עליו בצהריים. ישר כוח!

למעלה