ברשותכן מעלה סקר קטן

אילנית03

New member
ברשותכן מעלה סקר קטן

יצר הסקרנות שלי ..... האם בן הזוג לוקח חלק פעיל בלסדר ולנקות את הבית? יש חלוקת תפקידים מי עושה מה? או האם אתם המסדר העיקרי ועונה: אצלנו בן הזוג הוא חלק פעיל בסדר ובניקיון ויש איזו חלוקת תפקידים מוגדרת שמעולם לא סוכם עליה היא פשוט נעשית.

I Was Hoping

New member
אני ראשונה ../images/Emo9.gif

ברוב ימי השבוע באמת שאין לו זמן ממש לנקות, אבל הוא משתדל מאוד לשמור על הסדר הקיים ולא לבלגן. זה מאוד חשוב. בשישי/שבת/ראשון בבוקר מנקים יסודי את הבית, ואז הוא עושה את הרוב. אני עושה את כל מה שאין לו סבלנות אליו - הברקת המטבח מכל כיוון, גם בפינות הכי קטנטנות, וניקוי ה"מקדש" - חדר האמבטיה והשירותים. אני מנקה שם כל אריח ואריח בקרמיקה, ומבריקה את האמבטיה והשירותים מכל כיוון, מראות, שיש ענקי וכו'. אני ממש לא רואה אותו מנקה את החריצים של מכונת הכיסה והמייבש מאבק ושאריות נוזל כביסה שהתייבשו שם במהלך השבוע
בקיצור - אני שומרת על הבית במהלך השבוע [כלים עושים כל אחד כשיש לו זמן, הוא עושה המון אבל גם אני] והוא שוטף רצפה, מנקה אבק, מרים רהיטים, מנקה חלונות ו... כל מה ש"קשה" לי

בדיוק להפך

האם אני לוקחת חלק בסידור הבית? כן, כביסות, בד"כ. טאטוא פה ושם (3-4 פעמים ביום, מינימום) כל השאר באחריותו, אלא אם אני רוצה משהו יסודי. והבלאגן חוגג... (אבל זה באשמתי)

עונה לסקר

אז התפקיד של בעלי זה להכין את הבנות בבוקר לביה"ס/ גן/ סבתא ולקחת אותם לשם. בצהריים להחזיר אותן ולהגיש א. צהריים עד שאני חוזרת מהעבודה (בערך ב-15:00). כל שאר היום שלו מוקדש לעבודה שלו. אבל, באחריותו לשטוף את הכלים של ארוחת בוקר, וביום שיש לנקות את הספות ולעזור לי להכין את הבית לשטיפה. זה גם הזמן להכרות ראושנית: שמי רונית, חרדית בעלת תשובה ואמא לחמש בנות קטנטנות (הגדולה בת 8.5 והקטנה בת שנתיים). גושלת בעיקר בשעות הבוקר (אין מחשב בבית, אז גלישה בבית רק מהסלולרי).

M i k u s h

New member
עונה

מזל שיש לי אותו- הוא שוטף את הבית, הוא מכבס והוא גם שטוף כלים לרוב. אני עושה את הדברים הקטנים - כמו נקוי השירותים, טאטוא הבית, נקוי המטבח. מזל שיש אותו.

לא, חלוקת התפקידים בנינו היא

שהוא יוצא לעבוד מחוץ לבית ואני עובדת מהבית. הוא עוזר כשאני מבקשת ללא היסוס או עיכוב אבל זה לא חלק מההתנהלות הקבועה. הוא מכין ארוחת ערב לכולנו לפחות פעם בשובע, מורד זבל כל יום, מאכיל את הפעוט בארוחת הלילה וזהו בעצם. מה שכן, הוא מסודר ולא משאיר אחריו אף פעם לכלוך או אי סדר.

לא ,חלוקת האחריות שלנו היא שר החוץ

ושרת הפנים .אנחנו מחזיקים משרד בבית ומאחר והעבודה העיקרית היא שלו ולי יש יותר זמן פנוי ,אני דואגת לכל הפעילות בבית .הוא אחראי על הכסף (להכניס אותו הביתה ,ולבדוק אחרי את ההוצאות...),ועל שקיות הזבל. מה שכן -הוא מסודר מאוד ,כך שאחריו אין מה לסדר .יותר מזה -הוא טוען שהוא מסדר אחרי (בשתי דקות שהמיונז נשאר על השיש אחרי שהכנתי לדרדסים את הסנדוויצ'ים...).

yafit7

New member
עונה

עכשיו זו לא חכמה- אני בחודש תשיעי, אז הוא עושה הכל בבית. (שנינו עובדים משרה מלאה) בדר"כ- הוא נותן יותר את הטון "בואי נשטוף... את תשטפי כלים, אני אנגב אבק..." בגדול שנינו עושים ביחד. אבל ברור שאם רוצים סדר מופתי- זה רק אני. אצלו זה יותר שיראה בסדר.

אוצה

New member
עניין של תקופות

כשהוא עבד פחות שעות הנטל היה די שווה: אני הייתי עושה שרותים ואבק, והוא רצפה, אני כביסה- הוא תולה ומקפל וכו'. היום, הוא עובד בהיי טק ובמילא לא נמצא בבית ולכן אני עושה את רוב הדברים. הוא עושה קניות ומוציא זבל. יותר אני לא מבקשת כי פשוט הוא לא בבית. הוא די שומר על הסדר בבית ולכן אמנם הייתי רוצה שיעשה יותר, אבל מבחינת הזמן שלו זה בלתי אפשרי בעליל.

אש68

New member
היי לכולם,פורום נפלא ואני עונה

בבוקר הוא מכין כריכים לכולם לביה"ס ולעבודה וכמובן קפה לי ולו.בלילה לאחר יום עבודה מלא וארוך הוא מטפל במטבח מפנה כלים מהמדיח מכניס כלים למדיח שוטף סירים ,מנקה את הכיור וזורק את הזבל.פעם בשבוע הוא עושה את הקניה השבועית.ביום שישי אנחנו מבשלים ביחד ארוחת ערב מיוחדת,ארוחות ערב במשך השבוע שהוא נמצא(נדיר) תמיד עליו(סלט וחביתות). אני דואגת לכביסות-קיפול,גיהוץ,לטאטא כל יום,אבק,שירותים ומקלחות סידור הבאלאגן כל יום בערב לפני השינה,ארוחות לילדים במשך השבוע,הסעות של הילדים לחוגים וחברים .עד לא מזמן היתה עוזרת ,עכשו כבר אין לצערי(מנסים קצת לחסוך ובמילא לא מצאנו עוזרת אידיאלית)אז כל הנקיונות היותר כבדים עליי אלא אם הוא במקרה נמצא ואז משתתף. לא החלטנו על המצב הזה אבל במשך השנים זה נוצר,כל אחד עושה כפי יכולתו ובהתאם לשעות שנמצא בבית.

פעם הוא היה שותף מלא,

כיום הוא יותר בגדר עוזר ומפנק
יבל האו מהבעלים שעושים הכל, לעיתים זקוק קצת להדרכה כמו תחתונים כחולים לא נכנסים לכביסה לבנה, עכשיו תסובב את הכפתור הזה ותלחץ על זה... הוא עובד כמו מטורף, יוצא ב-5:30 בוקר וחוזר בסביבות 21:30-23:00, בימי שלישי הוא בא יותר מוקדם כדי לבלות קצת עם הקטנציק. במשך השבוע הוא לא עושה הרבה. הוא בעיקר עורך ומפנה כלים מהשולחן, עוזר לתלות ולקפל כביסה ומוריד זבל. לפעמים כשחסר משהו בבית הוא עובר בסופר כשהוא חוזר (אם הסופר עדיין פתוח). האו גם מטאטא כשהמצב ממש חמור. ספ"ש הוא עסק שונה לחלוטין. בד"כ החלוקה היא שאני מבשלת והוא מנקה. לעיתים אם סיימתי לפניו אז אני עוזרת לו קצת.יש דברים שחייבים להזכיר לו כמו לנקות אבק (מבחינתו יש אבק רק על הטלויזיה). במשך השבת האו עורך שולחן עם הקטן ומפנה, שוטף כלים (ומבריק את הכיור). מטאטא קצת את הפירורים על הריצפה שמשגעים אותו. האו גם מטפל בפיצ'ון, מקלח, מלביש מחליף חיתול, משכיב לישון וכו'. אין לי תלונות בכלל. במשךהשבוע גם אני לא עושה הרבה מדי, לרוב הריצפה נשארת יחסית נקיה עד יום רביעי-חמישי ואז אני רק מחכה לשישי לשטיפה. אני אני שוטפת כלים (ולפעמים משאירה לו את כל הסכו"ם כי אני שונאת לשטוף אותו). מכבסת ומסדרת. אני באה מבית שאבא שלי לא עזר בטיפול השוטף, האו היה מתקן דברים מקולקלים ובעיקר דואג להביא כסף הביתה. מאז ומתמיד היתה גם עוזרת אך כיוון שהבית של ההורים שלי ממש ממש גדול בהתחלה אמא שלי היתה מנקה חצי בית והעוזרת את החצי השני, מאז שהיא עובדת משרה מלאה אז העוזרת באה פעמיים בשבוע כל פעם לחלק אחר. בגלל הסביבה הזו בה גדלתי אני מרגישה ממש ממש ברת מזל שבעלי עושה כל כך הרבה (גם גיסי, הבעל של אחותי לא עוזר בכלל בבית והיא מנקה באמצא הלילה אחרי שהילדים הלכו לישון
).

mevav1

New member
בגלל שבעלי ראה שאני באמת לא מסוגלת

לעשות כ"כ הרבה בבית כי הכוחות לא במותניי,אז הוא עוזר לי כי אין לו ברירה. הוא עוזר כשהוא יכול וכשצריך ולא על בסיס קבוע או כד'. קרה לא מזמן שהייתי חולה מאוד וכמעט שבועיים לא תיפקדתי בבית וכשהוא ראה שאין ממני כל חֶר,הוא פשוט התלבש על כל הבית והדיח כלים וניקה את האמבטיה וסידר וטאטא את הבית. האמת שאני כבר אולי שנתיים מחפםשת מנקה ולא מוצאת כי או שההיא אבו נזק או עצלנית או איטית ולכן לא מצאתי. אז בינתיים אני משתדלת לעשות ככל יכולתי וכך בעלי.

טליW

New member
בבדאי!

לוקח גם לוקח. יש חלוקת תפקידים, אבל אנחנו גם חורגים האחד לתחום של השני.

SILIVAS

New member
אצלנו

הוא מדיח כלים אנושי, יש לנו חלוקת תפקידים בניקיונות. הוא גם עוזר בתלית והורדת כביסה מתי שצריך. אני השתלטתי על הבישולים אבל תמיד מוכנה לקבל עזרה (במיוחד בקיצוץ בצל
) ושנינו מטפלים בחתולה

המממ

New member
אני מבינה שאין פה גברים בכלל ../images/Emo9.gif

אצלינו אני בד"כ מנקה אבל בשבוע שממש אבל ממש אין לי חשק אני מטילה את העבודה עליו
לא זוכרת יום בו גיהצתי
אוכל ביומיום זה בעיקר אני. הוא בד"כ מכין לשבת. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

עדי 5

New member
אז ככה

בן זוגי לוקח חלק עיקרי בהכנת סנדוויצים לילדים מידי בוקר ובלקיחתם לבית ספר/גנים. הוא אחראי על הקניות בבית. הוא חולה סדר ולכן לוקח חלק בסידור שטחי ביותר. עבודות הניקיון בבית הן תחת אחריותי . אני מאד אוהבת לנקות את הבית כך שאין לי בעיה עם זה.

למעלה