ברשותכם:

naf86

New member
ברשותכם:

אחרי שקראתי מידי פעם את הפורום, ולאחרונה החלטתי גם להגיב ולנסות להביע את דעותי, הגעתי למסקנה שזה ממש לא מנומס לא להציג את עצמי. ברשותכם אני אציג את עצמי ואמשיך להגיב בפורום. נתחיל עם הכינוי שלי: Naf86. NAF זה קיצור של השם שלי, וכך אני מציג את עצמי תמיד באינטרנט. 86 זה לא שנת הלידה שלי. בצבא הייתי ביחידת 869. מכיוון ששכחתי את הסיסמא לניק naf869 פתחתי את naf86 ואני תקוע עם הניק כבר הרבה זמן. אני בן 24. נשוי עם 2 ילדים קטנים וחמודים(בני 2.8 ו 6 חודשים). גדלתי במשפחה דתית (כיפה סרוגה) מרובת ילדים (7) אי שם באחד ההתנחלויות. הייתי בממ"ד ואחרי זה ישיבה תיכונית, וכמובן בני עקיבא. לאחר התיכון הלכתי לשנה ישיבה, ואחרי זה לצבא. בצבא אמנם לא הייתי במחלקת בנ"ישים אך היה לנו לאורך המסלול מחלקה כזו בפלוגה, ולכן תמיד היה מניין, וכ30 חברה דתיים להעביר איתם את השבתות. כשהגעתי לקו לבסיס בודד אי שם בהר דוב(נוף מדהים), הצלחנו כל שבת לגרד מניין לתפילות. לאחר מכן עברתי לבסיס אחר, ששם היו בערך 2 דתיים. כמובן שלא היו תפילות ולא היה אווירה של שבת. לאור העובדה שעבדתי במשמרות של 8/4 או לפעמים 6/6( 4/6 שעות בעמדה 8/6 שעות מנוחה) זמני התפילות באו על זמן השינה שלי. התפילות התקצרו למידה שהייתי שם בבוקר תפילין מתפלל כמה דקות וזהו. מצב זה הביא אותי למחשבות עמוקות של אמונה. הגעתי למסקנה שעד לנקודה זו בחיים הייתי הולך לבית כנסת בגלל האנשים מסביבי(משפחה, חברים דתיים ליחידה) ולא בגלל שאני רוצה להתפלל, וחש צרוך להתפלל. לאחר שנה וחצי של שירות, התחתנתי וחזרתי לישיבה. חשוב לי לציין שאבא של אישתי היה חילוני, ואמא שלה דתיה, דבר שהשפיע עלי המון. הרבה דברים בדת היהודית הפריעו לי, וניצלתי שעות בישיבה לחקור אותם. לאחר 8 חודשים בישיבה חזרתי לצבא. בשל בעיות ת"ש הוצבתי בקרייה בתל אביב. למי שלא מכיר את הקרייה, הוא נמצא ממול לקניון עזריאלי(שם אכלתי את הצ'יזבורגר הראשון שלי). ביחידה שלי לא ממש היו דתיים, וזה הקשה עלי כשנאלצתי לעשות שבתות. בדיון שהיה לי פעם עם חבר שלי הגענו למסקנה שאולי בעצם אני לא מאמין באלוהים, ואת כל הפולחן הדתי אני עושה בגלל שאני מפחד מההורים שלי. ואז נפל לי האסימון שאם אני לא מאמין באל, אז למה לקיים את מצוותיו? חשבתי רבות על האמונה באל, על שכר ועונש ועל דת בכלל. וכך הגעתי למצבי היום. כאמור לעיל, אני בן 24. אישתי דתייה ושומרת תורה ומצוות(בערך). עוד לא החלטתי איך אני אגדל את הילדים שלי. הגדול שלי כמעט בן 3 ונראה לי מתנת יום ההולדת שלו יהיה אופניים ולא כמו בני הדודים שלו - כיפה וציצית. לא ממש הודעתי להורים שלי שאני לא דתי, והאדם היחיד מהמשפחה שאני מדבר על הנושא זאת אחותי. אני שם כיפה כשאני פוגש מכרים שלי, והולך לבית הכנסת כשאני בבית של ההורים שלי בשבתות. אני מרגיש שהחיים שלי כיוצא בשאלה הרבה יותר קלים מאשר הרבה מהסיפורים שקראתי כאן. מצטער שיצא לי ארוך, ומקווה שאפשר להצטרף פה לדיונים ללא הרגשה של "מאיפה לעזאזל הוא הגיע..".

e-naf is e-naf

נחמד לקרוא את הסיפור. לדעתי, עדיף לספר למשפחה את זה שאתה לא דתי. שלא יצטרכו לגלות דרך זרים. את עניין הילדים צריך ללבן עם אישתך. לא נשמע לי הוגן לילדים לקבל מסרים סותרים מההורים. תקבעו מה שיהיה והילדים תמיד מקבלים את זה כתורה מסיני (אפילו אם זה לא הגיוני). העיקר שתחליטו. היום - יותר נחמד לקבל מחשב מאשר אופניים...

naf86

New member
כשנגיע לגשר נחצה אותו

הוא בן 2.5, ועוד לא מבין מספיק. הוא מבין שאמא מדליקה נרות, הוא אוהב "חלה של שבת". הוא הולך למען של נעמ"ת ויש לו קבלת שבת כל שבוע. לגבי המשפחה שלי, אני משער שההורים שלי יודעים בערך, אבל אני לא מוכן עדיין לדבר איתם על זה.

ephi79

New member
נעים מאד, תודה ששיתפת!

(כמו שדני שם לב לניסוח שלך, נראה לי רצוי להחליט ביחד על גידול הילדים)

barr1969

New member
עצות ומלח

שני דברים שנותנים אותם רק למי שמבקש. כיוון שנראה שאתה יודע מה אתה רוצה, נשאר רק לקוות שתצליח.

naf86

New member
תודה

אני כבר לא ממש דתי למעלה משנתיים, כך שאני לא במצב של התלבטויות או שאלות. תמיד אשמח לקבל עצות, זה לא יכול להציק. הסיבה שבאתי לפורום הוא לא לחפש מה אני רוצה, אלא לפגוש אנשים שעברו את התהליך והשינוי, ולתמוך ולהיתמך.

barr1969

New member
ברור שההתלבטות כבר לא אם להיות דתי

אלא איך לחנך את הילדים. אוף, לא יכולה להתאפק- השתדל לשמור להם על המשפחה שלימה. עדיף להתפשר על פני גירושין. ולגבי לתמוך- יש פה אדמור מבוגר, קשיש כמעט. מחפשים בשבילו מְשמש.

למה ניקדת? משמש יותר מתאים ../images/Emo13.gif

למרות שאני בטוח שהוא ירצה אשכוליות, פומלות או אבטיחים

uri80

New member
ברוך הבא. נעים להכיר ../images/Emo13.gif

איך אשתך מגיבה לסיפור? ומה היא חושבת בקשר לילדים?

naf86

New member
אנחנו כבר נשואים 4 שנים

אין לה בעיה אם זה שאני לא דתי. נכון, מידי פעם יש אי הסכמות, אבל היא מספיק פתוחה בכדי שנסתדר. חוצמזה, שהיא גדלה בבית כזה. אבא שלה היה חילוני, אמא שלה דתיה ואח שלה... חבד"ניק! בקשר לילדים, כרגע הם במעון נעמ"ת שהוא לא מעון דתי (התחלנו עם "אמונה" אך לא הסתדרנו). כשנגיע לגיל בית ספר נצטרך לדון בעניין.

יש מין בתי ספר פתוחים כאלה

אני שמעתי לפחות על אחד כזה, בירושלים, לומדים בו דתיים וחילונים. שבאים מבתים דתיים, ומבתים חילוניים, ומבתים מעורבים, ולכל מי שחושב שהילדים יוצאים מבולבלים- טעות חמורה בידו! מכיר כמה כאלה, הילדים יוצאים יודעים יותר (או פחות, תלוי כמה מלמדים אותם
) עשירים יותר, (לא בכסף, זה כבר תלוי במה שיש להורים) ומחליטים כל אחד מהם את דרכו, והם מחליטים לבד, לכאן או לכאן.

מזכיר לי את בעלי...

כשנגיע לגשר נעבור אותו... אבל איתך אני לא הולכת להתווכח, מספיק יש לי אותו

למעלה