ברשותכם

כמהאפשר

New member
ברשותכם

מפני לכאן הודעה(יותר נכון תגובה) של אחת הכותבות בפורום אחר שנראית לי כראיה קצת סובייקטיבית ולא הוגנת של הקהילה הטבעונית/צמחונית.

אשמח שמישהו עם יותר וותק ממני יגיב שם ובדרך גם ירגיע את פותחת ההודעה.
נראה לי חבל שכך רואים את החברה של הטבעונים, זה סתם מוציא שם רע לחינם.

Gidi Shemer

New member
אני דווקא חושב שלא נכון להגיב שם

קראתי את ההודעה החשוכה והמתנשאת שהביע אותו בחור ויש לי שלשה דברים להגיד-

1. חשוב מכל- כל השרשור, למעט אותו בחור, התייחס מאד באהדה לפותחת השרשור שהיא בעצמה מרשימה בתמיכה שלה בבנה.
פותחת השרשור קיבלה שלל עיצות טובות ואגב, היא גם כתבה לפורום צמחונות וקיבלה המון תמיכה ועיצות טובות.

2. את המגיב המתנשא את לא תשני, מה עוד שאני קורא אותו לפעמים בפורום אחר וההתנשאות היא פשוט לחם חוקו. הפואנטה היחידה היא לכן כלל הפורום והוא כבר, כפי שכתבתי, קיבל דווקא רושם מצויין על טבעונות מדבריהם של שאר המשתתפים.

3. הסיבה שאני ממליץ לא לבקר מפה ולהגיב היא שמדובר בחרב פיפיות. לפורום כמו הפורום אליו הפנית יש לפעמים דינמיקה של "בית", קהילה קטנה שבה הנפשות מכירות אחת את השניה, אפילו אם רק באופן וירטואלי. כאשר יש פתאום התפרצות של אנשים עם אג'נדה מסויימת (ובדר"כ זה לא אחד, אלא כמה) מתקבל האפקט ההפוך מזה שאת רוצה. האנשים באותו פורום מרגישים שעטים אליהם בהאשמות וזה מעורר אנטגוניזם ולא שום דבר אחר.
תני לאותו כותב הודעה לעשות את הנזק ולעורר אנטגוניזם כלפי הגישה שלו. בדרך ההפוכה שלו, הוא רק עושה שירות טוב לטבעונות, לקידום הסובלנות ולכיבוד הזולת.

למעלה