ברשותכם שאלה....

YAFFA3

New member
ברשותכם שאלה....

איך אומרים "משקוף" בשפה העיראקית היהודית המדוברת? תודה וחג שמח.

כמה פעמים שאלו אותי ואני לא יודע

את התשובה, זה כבר כמה חודשים שהשאלה הזו מרחפת באוויר ואין תשובה. אזה ראש עירייה הציע פרס ועדיין אין תשובה. אני חושב שהיינו אומרים אלצפאח מאל באב, כלומר הצדדים של הדלת, אבל זה לא יספק אותך. דרך אגב, אם מכנים את המשקוף כ התומכות של הדלת, אז בערבית סיפרותית זה יהיה רכיזה וברבים זה יהיה רכאי'ז ركيزة ركائز , אבל אני לא חושב שראש העיריה ההוא התכוון למילה כזו והוא מחפש משו יותר מפולפל, מן סתם זאת הולכת להיות מילה שאני מכיר וברחה לי. שיהיה לך בהצלחה.

בהקשר הנ"ל 2 מילים לדעתי קצת קשות

אני יודעת את התשובה רק רציתי לבדוק אם הן באמת קשות כמו שאני משערת: איך אומרים בעיראקית: 1) צבא 2)שאכטה (כמו שאכטה מסיגריה)

צבא = עסכר או ג'יש

צבא נהוג לומר עסכר או ג'יש והתגייס אומרים בדרך כלל לבס עסכר. לגבי שכטה של סיגריה אין לי מושג ייתכן שאומרים זאת אותו הדבר. מה שכן, קופסת גפרורים נקראת שח'אטה.

לסייח הרוקד ולאליכ בום

כל הכבוד פיצחתם בשניות את מה שאני הערכתי כ"נדיר" - כי את האמת שאילו 2 מילים שלא ידעתי (ואני זוכרת את עצמי שואלת את סבתא שלי "רחמה על נשמתה" אם היא פעם עישנה - והיא הייתה כזאת תמימה וקיפלה את הראש שלה ואז אמרה לי "בס נפס" - יעני רק שאכטה ואז הבנתי אחחחחחחחחחח איזה ימים אילו באמת היו ימי התום)

למעלה