ברק

rastotman

New member
ברק

<גם אני מפתחת משבר כותרות> יש לי כלב. שמו בישראל ברק, או ברקא או ברקא קקה או כל שם אחר, כי הוא בא רק כשבא לו. וברק, למרות שהוא כלב בריא ובוגר בגופו ובנפשו, ולא עבר סירוס או ברית מילה, לא פעיל מינית. זאת אומרת, הוא ניסה, לפני כמה שנים הייתי עדה לנסיונות שלו לטפס על הכלבה השכנה מהצד הלא נכון, אבל יותר מזה לא. אז יכולות להיות שתי השערות- אחת שהוא פשוט לא מעוניין בכלבות [או כלבים- אנחנו לא פוסלים אפשרויות], וזה יכול להיתבסס על ההנחה שהוא בעצם לא כלב אלא בן אדם [וכמה מאיתנו בעלי הכלבים לא חשבו על התאוריה הזאת, או קיבלו אותה כמחמאה מאנשים אחרים?]. ובכלל, חברות שלי אומרות שהוא דומה לי. ולכל השערת החוסר עניין הזאת יש הוכחות למשל בעובדה שהוא לא מקפץ על רגליים אנושיות ומבצע בהן זממים- אבל היא ממש מוזרה, עד כמה שמי אני שאשפוט? ויש עוד השערה- ברק הוא כלב נורמלי מאוד, אפילו מאוד נורמלי והוא מבלה זמן איכות עם בנות מינו כשאני לא בסביבה. ההשערה הזאת יכולה להיתבסס על ההנחה שברק מסוגל לשמוע ולהבין שפה אנושית [אני יודעת, גם הכלב שלכם יכול, אתם נישבעים]- והוא מחלוצי תנועת ה-``ענבל זה כדי להכין עוגיות תה, בואו נפריד את הג`ורג` של הדייטינג מהג`ורג` שמתקשר עם ענבל``. -עד כמה שאין לי על מה להיתלונן, כשהוא יהייה עסוק מדי עם כלבה בלונדינית מיוחמת עם שירים שמקועקעים לה על הכתף, אז אולי גם הוא לא יחזור הבייתה כמה לילות כמו שהיה עושה אמיץ- הכלב של אבא שלי ז``ל. אבל כמו כל כלב הוא לא יוותר על הבעלים שלו בשביל כלבה, בטח לא בגילו, הוא רק צריך קצת זמן לעצמו, וכפי שאמר הזמר בעל קול העורב- והוא עוד מ-עט חוזר. לא מזמן התחלתי להבין שלא ממש מפריע לי שברק לא משתף אותי בהרפתקאותיו הכלביות- כי זאת התאוריה המועדפת עלי- ברק מחבב את בנות מינו ומדי פעם גם משחק איתן בחצרות רחוב הגליל, הוא רק עושה את זה כשהוא משוחרר בחוץ כי הוא מתבייש ממני או סתם לא רוצה לשתף אותי. ולי זה לא מפריע. אחרי הכל הוא ממלא את תפקידו בתור כלב, הוא מקפץ מתחכך מחייך אלי עם האף ולפעמים גם מלקק לי את הבגדים- אני אוהבת אותו ככה. כי הוא כלב. ברק מתפקד בבית שלי לפעמים קצת כמו רהיט. מתוקף תפקידו כחיה, הוא לא מדבר, יש לו דרישות מסוימות מדי פעם שאותן אבא שלי ממלא, וכשיש לו כח הוא בא לבדר אותי. יש ימים שהתקשורת שלנו מיתמצת ב``ברקי, בוא, בוא לפה`` כשאני מצביעה על איזשהי נקודה מרופדת בבית. רק שלא תבינו לא נכון, אני מאוד אוהבת אותו, ענת אפילו דאגה שאולי יש ביניינו קשר שהוא יותר מידידות, אבל איכס, זה בסדר, לא צריך לדאוג. רק שאם הוא היה בנאדם, יכול להיות שהייתה בעיה. כי בתור בנאדם, לא היו מספיקים לו הסיורי צהריים שהוא עושה לבד בשביל לפתח קשרים רומנטיים עם בעלי חיים אחרים- וזה גם היה חלק יותר חשוב מהחיים שלו. מבחינה מסוימת, גם אני רהיט בשבילו, אני שם כדי לבדר אותו מדי פעם- ואני לא מקפידה לשתף אותו יותר מדי בחיים שלי. כנראה ששמונה טבע מיסתכל עלי. והיחסים ביננו הם טובים ככה, כמו שני רהיטים- יש שיוויון וזה מצב טוב. זה לא כאילו הוא ינסה לדרוס אותי אם אני אגיד דברים לא יפים על הכלבה הבלונדינית שלו. וזה לא כאילו שהוא צריך הרבה זמן בשבילה. רק שאם הוא היה בנאדם, והיחסים בינינו לא היו יחסים בין רהיטים, זאת הייתה יכולה להיות בעיה אם פתאום היה נוצר ביניינו חוסר תקשורת על רקע רומנטי. לא היה לי נוח אם היו ניכפים עלי יחסי רהיטים בגלל הבלונדינית עם השירים על הכתף. וכן אני מקנאה! בכל ספר הורות שתיפתחו כתוב שכשנולד ילד חדש במישפחה ההורים צריכים להגיד לילד הבכור שיש להם מקום בלב גם בשבילו ושהאהבה שלהם רק תגדל. לא להגיד שהם לא אוהבים אותו יותר! אבל לכל כלב מגיעה כלבה בלונדינית פעם. אני לא צריכה לכעוס עליו, אז הוא לא מספר לי הכל, ולא חוזר הבייתה כל ערב, אבל הוא מנסה, כשיש לך כלבה בלונדית להיזכר בה, לשחק עם בובת תמנון זה יכול להיראות מעיק לפעמים.

למעלה