ברק ורעם

ברק ורעם

ברק= rayo-brillo רעם=truelo מה אקודרו דה מי מאדרה אי ארמנס קה קואנדו אב'יאן ריוס אזיאן אונה בוס אסמז'ה קומו קה סה בזאן מה מוצ'ו חוארתה. בתירגום , מצמצמים את השפתיים ושואבים אויר פנימה לחלל הפה בחזקה מען פעולת מציצה. קריאו קה יה אנתנדיתש לו קה קריא דיזיר.

Sarika

New member
אוי טריאנדפילו הזכרת לי נשכחות....

גם אצלנו בבית ההורים נהגו למצמץ בשפתיים ברגע שהברק הבריק שניות לפני הרעם, מעולם לא ידעתי מדוע ומצטערת שלא שאלתי, אני חשבתי שזה כדי לעורר את תשומת ליבנו הילדים כדי שלא נופתע ונבהל מהרעש הרעם שמגיע, כמובן שזאת רק השערה שלי, אתה יודע מדוע?

SuzieRS

New member
מציצת שפתים?כמו כאילו נשיקה?

אם זה מנהג. מענין לדעת איך נוצר! מי יודע את הסיבה? סבתות שלי אמרו "שמע ישראל". וזה נשאר אצלי עד היום.

לא

ממש לא אבל גם לי יש השערה בנושא ונדמה לי שזה נועד "לגירוש שדים" שבאים כביכול עם הברק. אבל את יודעת מה? אשאל את אחותי שניא מבוגרת ממני והיתה הרבה יותר זמן עם אמי. דרך אגב, היתה לי שכנה מבולגריה והיא היתה עושה את זה במומחיות ובקול רם ראויים להתפאלות.

1רבידוש

New member
ברקים ורעמים!../images/Emo188.gif

שבת שלום לכולם! כשהיו רעמים וברקים, אחי שהיה קטן, פחד מאוד. אז אמא עליה השלום אמרה לו :" סבא מגלגל חביות בשמיים!" וקראנו לרעמים צו'רגאלוס כמו המרק שעועית בטורקית...

may55

New member
ברק= rayo-brillo ??? אני נהגתי לאמר

רעם= טרואנוס ברק= לאמפגוס אוי אסטו אין קאזה אי טנגו מוספריס טודו אל דייאה ב'אן אי ב'יינאן קה ב'אנגאן פארה פייסטאס אמן

may55

New member
סיטני אגורה רעש קל פקד את ישראל

רעש אדמה לא הורגש אצלי בחולון מה קורה אצלכם ??? טודו בואנו שבת אלגרה הטודוס סיניוריקה טומה
גרנדה סאנה אי רזייה קון מונג'ה פסנסייה

זיזיקה

New member
../images/Emo188.gifכירושלמית שגרה קרוב לשכונות

הצפוניות ושגרה בקומה גבוהה לא הרגשתי כלום חוץ מרעמים וברקים והרבה גשם.

למעלה