"ברק הציע להם הכל!"

"ברק הציע להם הכל!"

אני חושב שהגיע הזמן לשבור את המיתוס, ועכשיו סוף סוף מידע מסודר מפורט ואמיתי ממקור רציני ("הארץ"), אני מצרף את הסיקור המיוחד של הארץ לפיסגת קמפ דויד יש בו מפות פירוט מילולי והכל! הגיע הזמן לצאת עם זה לרחוב ולהסביר למה זה לא הכל! (כל מה שצריך זה זוג עיניים רואות!)

.המוסד

New member
לצאת עם מה לרחובות?

מה שישראל לא הסכימה לוותר על בקעת הירדן מבחינה ביטחונית? שברק התנגד לזכות השיבה?

איתי אהובי...

"גוש שלום" יוצאים כבר הרבה מאוד זמן עם חוברת המפרטת אודות הסכמי קמפ-דייויד, הבעיה העיקרית היא האנטגוניזם כלפי התנועה הנחשבת בקרב ההמון לקיצונית עד פרו-פלשתינית. במקרה של ניסוח פלייר בנושא ויציאה לשטח, תוך קריאה להדברות - אני מניח שגם אנחנו ניתקל באנטגוניזם... לדעתי, עלינו לצלם קטעים מהמאמר ב"הארץ" וליצור חוברת דומה, אני סמוך ובטוח שהציבור ייתייחס בחשיבות יתרה לחומר שמקורו בעיתון גדול ונחשב. איתי, אתה לוקח על עצמך אחריות ליצור פלייר כזה? |
|

Roobie

New member
ומה נשיג בזה?

שברק הוא האשם בכל? שערפאת היה אחלה וברק לא הסכים להתפשר? ברור שערפאת לא יקבל את הכל, אי אפשר לתת את הכל. הטיעון שפלשתין הייתה נהיית מדינה מפורצת זה שטויות, כי גם ישראל כזאת. גם ירושלמים שירצו לנסוע לצפון ייאלצו לנסוע לאזור תל-אביב ורק אז להמשיך צפונה, זה לא שרק הפלשתינים יסבלו. בקעת הירדן היא נכס ביטחוני חשוב, וזכות השיבה זאת דרישה לא הגיונית שלעולם לא תתממש, וזאת עובדה שגם האמריקאים כבר הכירו בה. ונגיד נגיד שברק באמת היה לא בסדר (והוא היה בסדר), זה מצדיק פתיחת אינתיפאדה מזויינת? ירדנו לגמרי מהפסים?

מה שנשיג בזה:

לא בכדי איתי הכניס למרכאות את כותרת הודעתו. זהו ציטוט של רבים מתומכי הנקמה והמלחמה. לי יצא פעמים רבות לשמוע אותו בצמתים או בויכוחים בבית-הספר ובקיבוץ. הרציונל העומד מאחורי חלוקת חומר כזה הוא להראות לאותם אנשים שהצעתו של ברק לא הייתה עד כדי כך נדיבה, ובעצם שהניסיונות למציאת פתרון מדיני טרם מוצו עד תום. אין לצאת למלחמה במצב בו קיימת אלטרנטיבה.

Roobie

New member
מה הקשר?

הצעתו של ברק הייתה נדיבה מאוד, וגם ארה"ב מודעת לזה. אז הוא לא הציע להם את הכל - זאת סיבה לפתוח באינתיפאדה מזויינת? ההצעה לא מספיק טובה לטעמם של החבר´ה בצד השני, אז פותחים באינתיפאדה? איפה הרצון לשלום?

dorrn

New member
כן,ירדתם לגמרי מהפסים

לא אתה באופן אישי,אבל נוער מרצ ושאר השמאל הסהרורי בהחלט כן,ולא מהיום. באיזו שמחה הם ניגשים למשימה להוכיח שבעצם כישלון פסגת קמפ דיויד הוא באשמתנו. "הנה,הוא הציע רק 97 אחוז מהשטח ולא 100 אחוז! הוא העיז לדרוש שבקעת הירדן לא תימסר לפלשתינים מיד אלא רק בתום מספר שנים! הוא התנגד לזכות שיבה מלאה!! ואחרי זה עוד מעיזים לומר שהכישלון הוא באשמת הפלשתינים?!" פתטי

לא הייתי אומר

ירדו מהפסים לגמרי... בוא נתפשר על "לא רואים את המציאות נוכחה"? :) אני חושב שהשמאל צריך להכיר בזה שאמנם ישראל והיהודים לא היו הכי בסדר שבעולם במהלך השנים, אבל הפלסטינאים היו גרועים הרבה יותר, החל מהפרעות ועד היום... והם משלמים את תוצאות מעשיהם... אי אפשר לדרוש מאיתנו וויתור בלי שגם הם יוותרו, והם לא. זה משא ומתן ולא כניעה של צד אחד (שלנו במקרה הזה)

למעלה