ברק בבקבוק

00db00

New member
ברק בבקבוק

כרגע ראיתי את הסרט (שודר בהוט פריים לא מזמן, הקלטתי). פשוט סרט מצויין- הוא מתעד הופעת הצדעה לבלוז שנערכה בניו יורק 2000 או 2001 בהשתתפות עשרות אמני בלוז מוכרים ומוכרים פחות. הסרט מנסה להציג את ההתפתחות של הבלוז (בצורה גסה)- מתחילים מהשורשים באפריקה, אח"כ לדלתא בלוז, קצת גוספל, מתמקדים בנשים בבלוז ואז עוברים לבלוז החשמלי וכך הלאה... בסה"כ הופעה טובה מאוד עם הרבה סגנונות ואמנים טובים (באדי גאי, ביבי קינג, קב מו ועוד הרבה שאני לא זוכר). הסרט עשה לי חשק וישר רצתי אל האקוסטית לנגן קצת. מומלץ. מישהו מכיר עוד סרטים על בלוז?

Roi Blues

New member
לא ראיתי

אני מקווה שהסרט לא מציג את הבלוז בתור "משהו שבא מאפריקה" כי זה לא כזה פשוט... האנשים שיצרו את הבלוז הם מאפריקה, אבל הרעיונות המוזיקליים הושפעו מהמון דברים אחרים... סרט הבלוז הטוב ביותר שראיתי הוא "Blues According to Lightnin' Hopkins". לייטנין הופקינס הוא אחד המוזיקאים הכי טובים שחיו, והסרט הזה מציג בצורה הכי ישירה והכי אמיתית את ההשקפה שלו, ואת האווירה הבלוזית של טקסס. סרט פשוט גדול. יש גם את הסדרה הזאת של מרטין סקורסזה, סדרה של שבעה סרטים, אבל רובם היו איומים בעיניי. "Soul of a Man", מהסדרה, הוא סרט מעולה על סקיפ ג'יימס וג'יי בי לנואר. עוד סרט מצוין מהסדרה הוא "The Road to Memphis". "Can't You Hear the Wind Howl" זה סרט על רוברט ג'ונסון. קב מו משחק דווקא לא רע את ג'ונסון, אבל הסרט עצמו לא היה יצירת מופת. הוא היה בסדר. יש עכשיו את הסרט שרק יצא עם סמואל ג'קסון, "Black Snake Moan", עוד לא יצא לי לראות.

00db00

New member
תודה על ההמלצות

הסרט ממש לא מציג את הבלוז כמשהו שבא מאפריקה, כמו שאמרתי- שאת הופעה ובהתחלה יש קטע אפריקני, אני משער שזה בשביל לרמוז על אחד המקורות של הבלוז.

Roi Blues

New member
הקטע הוא

שמרטין סקורסזה ביים סרט על הבלוז של הדלתא, וכל הסרט מדבר על איך שהבלוז בא מאפריקה, בלי להתייחס בכלל לדברים האחרים... הסיפור של הבלוז הוא הרבה יותר מסובך ממה שסקורסזה הציג, למרות שהסרט עצמו הוא די מהנה בכל זאת.

orenharp

New member
תגובתי - אלא מה

הסרט הראשון ברק בבקבוק הוא ממש לא תיעודי - זו פשוט סקירה של התפתחות בלוז מדלתא לשיקגו והצדעה לגדולים רק בתיעוד הופעה ארוכה אחת. הופעה יפה לאללה. ביצוע מדהים של זמרת לא זוכר איזו לסטריינג' פרוט. וואי אבל היו שם להקה של ראפ שלקחו את בום בום של הוקר והפכו אותו לדונט וונט בום בום אנטי מלחמתי נגד בוש. ירקתי על הטלוויזיה. מילולית...פשוט הגעיל אותי מה שהם עשו שם. פיכס. הסקורזה על ג''יי בי וסקיפ היה נהדר בעיני. משם הכרתי את שנייהם עוד מצפייה ראשונה התאהבתי.

למעלה