ברקרולה .

ח ר ו ב

New member
ברקרולה .

צהריים. 13.30 המקום כמעט מלא. רציתי להזמין מתפריט הערב .אמרו לא ניתן. בתי ואני. לחם הבית נהדר. לה ,קרפציו עם סלט אנדיב ותאנים. מצוין. לי , מרק מלון עם שרימפס , שונה ,מעניין ,טעים. רצתה לנסות צדפות , הזמנו קדירת פירות ים. מנה גדולה ונדיבה , טעימה למעט הצדפות. לי , צלע לבנה בצאטני אגסים דלעת צלויה דבש תמרים, מנה מנצחת . בשר טעים ועשוי נכון , צאטני טוב והרוטב מנצח . אחח . מצוין. לבת התחשק יין לבן [ זאת שאוהבת ס.בלאן ,ר.ערד ] עשיתי איתה הסכם [ שלצערי הרב מאוד הפרה אותו ] הזמנתי שרדונה ירדן שהיה טוב לטעמה. [ קשה לרצות אותה, היא פוסלת לי יינות לא מעטים ] . תפריט יין עשיר , מעניין מתומחר הוגן , ויש אפילו מציאות . יש יין לכל כיס. כרוך בחוברת מעור מכובדת ביותר. מי שהכין אותו , עשה עבודה מצוינת . שאפו. פונקנו בקינוח מענג ומצוין . ברקרולה סאנדי. מלבן בראוניס עם גלידת בננה עם 5 תבלינים. וקציפת דובדבנים. נוגטין של פולי קקאו , דובדבנים שלמים בטעם קירש. רוטב שוקולד חם , שנמזג לאחר הגשת המנה. נ ה ד ר . עיסקית 75 שח , + 15 שח לקדירה. ש ר ו ת . נפילה , חוסר מקצועיות בולט. מצוות גדול, לא היה אחד\ת שהתעלה. כך , פירוט עובדות. 1.לא הוגש תפריט יין. 2. ביקשתי ת. יין. פעם ראשונה. 3.ביקשתי ת. יין . פעם שניה. 4.ביקשתי מים פעם ראשונה. [ צהריים יום חם מאוד ולח ] 5. וכו [ ומים לא משהו ] מיבחן מים של פורום תפוז, ברקרולה ניכשלו בגדול. 6.לא מנקים פירורים . בהגשת המנה העיקרית כשהשולחן היה פנוי, ןמלא ,מלא בפירורים ,החזרתי את העיקריות עד להחזרת מראה סביר לשולחן. 7.תופעה חמורה. המלצרים הולכים מהשולחן לאיזור הבר , בלי לשים לב למה שקורה סביבם. הלוך וחזור. מביטים לנקודה רחוקה ואי אפשר לקבל את תשומת ליבם. ממוקדים בדבר אחד. הרמת יד, סליחה , ניפנופים קלים , לא חיים את המסעדה. אף אחד\ת לא התעלה וכיסה על חבריו. והמסעדה כבר שקטה יותר, ויש תנועה של מלצרים מסביב. עכשיו במחשבה כרגע , מצטער שהשארתי שרות. אציין שבפעמים קודמות , השרות היה טוב עד מצוין. זהו , שבת שלום.

ננה f

New member
שיטה ידועה חרובי

מלצרים עיוורים. לא מכיר אותה? -:))) בעייה רצינית תיארת כאן. גם אם המטבח מתפקד, הכל קם ונופל על שרות. אוכל בינוני עם שירות טוב- ישרוד. אוכל טוב עם שרות בינוני- ממש לא. אמרנו כבר המון פעמים: שירות שירות שירות

אני כל כך מסכימה איתך. אז....

איך זה שמסעדות רבות (בחלקן מעולות) לא מכירות בערך החשוב הזה? אני מתכוונת למסעדות בהן מתעמרים במלצרים מבחינת היחס, ולכאלו שבהן גם יש "נגיסה" בטיפים שלהם.

ח ר ו ב

New member
ספגטים רעננה לשם השוואה ..

ראשית, לא אוהב מקומות ממוסחרים. אוהב מקומות שמי שמכין את האוכל, עושה באהבה . להרויח כן וכמה שיותר. לא בכל מחיר , ובהרבה אהבה מהמטבח. ספגטים רשת ממוסחרת. לא נמצאת ברשימה שלי. יצא שאתמול , יום שישי 20.30 נשארנו בתי הקטנה ואני לבד בבית. אוכל מוכן יש. והמזווה מלא בכל טוב. 20 דק והייתי מייצר אחלה ארוחה טריה. בא לנו להתאוור ולנשנש משהו קטן. דיסקסנו והוחלט לקפוץ לטרטוריה טובה וביתית בה.פיתוח. בצד של אודיאון, ברחוב הראשי. לאחר שעברנו את אחוזה , שינינו החלטה וחזרנו . ספגטים רעננה. מארחת מקסימה ,אינטילגנטית. התנצלה שכמעט אין מקום והיא תציע לנו חלופות לבחירה. [ גישה נכונה ] התיישבנו, קיבלנו תפריט + ת.ילדים+ תפריט יין,[ בלי בקשה מיוחדת.] חוברת ציור וצבעים.
הוגשו מיד מיים. לבקשתי. הוזמנו, פסטה אלפרדו ,בסיסית וטעימה.33 שח פיצה בלקנית דקה טעימה מאוד 37 שח. המלצרית אמרה שיקח זמן והמליצה על פוקאצה ריחנית רכה וטעימה. 12 שח השרות היה טוב , יעיל ומהיר . השרות די מתוקתק ושיטתי. והמקום מלא מלא . עם המולת ילדים ומשפחות. השרות בספגטים בהשוואה לברקרולה . טוב יותר ויעיל יותר. למה ? וברקרולה נבחרה פעמיים לאחת מעשר המסעדות הטובות בארץ. מבחינה קולינארית יש מנות בברקרולה שירגשו אותי !! וקשה לרגש אותי. בהשוואה , הקופי בר מספק אותי מאוד. אורקה מענגת מאוד .רמה גבוה ואחידה. אבל לא מרגשת. מה ששרות יכול לעשות.... ומשהו קטן נוסף. תפריט היין בספגטים. קטן , ממוסחר ודי עלוב. לא מזמין. יינות זולים בלבד. על פי תפריט היין בספגטים .אפשר לדעת איזה יינות הכי זולים בארץ. שבוע טוב.

Forum User

New member
גם אנחנו הופתענו לטובה בספגטים

דווקא בסניף הירושלמי. אהבנו את התפריט הלא מתיימר, גם באגף היין: נראה לי מתאים והולם שבמסעדה זולה - גם היין יהיה זול. מצאה חן בעינינו העובדה שלמרות שמדובר באוכל פשוט וזול הוא עדיין טעים ומספק. לא כל ארוחה חייבת להמריא לגבהים, וגם למי שהפרוטה אינה מצוייה בכיסו מותר להנות מארוחה טעימה במסעדה, עם בקבוק יין ליד. ספגטים מיצבה את עצמה כמסעדה משפחתית יומיומית לכל אורך הקו, וטוב שכך.

smartblonda

New member
../images/Emo127.gifמסכימה איתך גם הסניף

התל אביבי ,החדש יחסית ,עומד בכל הסטנדרטים הדרושים. השרות מהיר ומקצועי, המקום עוצב באופן מרשים,לא דומה כלל וכלל לסניף הקודם. המנות טעימות ,ומשביעות,בעיקר מנת המלנזינה ומנת הספגטי אלפרדו.

Forum User

New member
נראה לי, שיש לנו בעיה כסועדים,

שרק במחשבה שניה אנחנו נזכרים שטיפ זה אמנם לא רק שם של אבקת כביסה, אבל מצד שני הוא ממש לא דבר מובן מאליו. רובנו משאירים טיפ אוטומטי, וזה מנציח את הבעייתיות של השירות. אישית, לאחרונה נשבר לי מעניין השירות החובבני והתחלתי להעיר: למלצרים, לאחמ"ש, ואפילו לבעלים אם הם בסביבה. רבאק, כמה אפשר?

ח ר ו ב

New member
../images/Emo127.gif מאמץ את הרעיון. מי עוד ?

מצטרף " לתנועה " כנגד שרות חלש ומקלקל חווית האכילה. ולהעיר ,למלצרים , אחראי משמרת , בעלי המקום. מי חווה שרות לא טוב ? לא מספק ? מי מצטרף....

ננה f

New member
אני תמיד מעירה

בעיקר כמובן במקומות אליהם אחזור על בטוח. מאינטרס מובהק.

smartblonda

New member
../images/Emo127.gifמסכימה איתך לחלוטין

מרתיחה אותי העובדה שיש מסעדות ובתי קפה בהם השרות קלוקל והמלצרים או שהם רשלנים או שעושים לך טובה ש"משרתים" נאותך ולכן אני תמיד מעירה והטיפ בהתאם! גם אני מעירה בגלל אינטרס אישי ,מאחר ואני מתכוונת לחזור לאותה המסעדה.

ח ר ו ב

New member
עד עכשיו הייתה לי התלבטות קשה...

לא רציתי להעיר, כדי לא לפגוע בהרמוניה של יושבי השולחן. גם שהשרות לא הצדיק השארת טיפ, כשהגיע זמן התשלום , התרכתי והשארתי בסוף. הגיע זמן השינוי. שרות זה מקצוע. חשוב ביותר . על פיו , חווית האכילה והבילוי עומדת הרבה. לא מספיק לי ,עיצוב מושקע. [ רוקה כדוגמה ] לא מספיק אוכל טוב, מספק או מרגש. בלי שרות ראוי , החוויה נפגמת. בואו נגדיר מהו שרות ראוי.

ח ר ו ב

New member
שרות ראוי . בואו נגדיר מהו....

מהו שרות ראוי, בעיננו. כל אחד\ת מוזמן להוסיף מהם , 1.הדברים שהם שרות חובה. 2.דברים שבשרות שהופכים את החויה יותר טובה ואיכותית. מי האמיץ הראשון ?

רוניM

New member
כנותנת שירות... בעיניי,

שירות ראוי הוא שלנותן השירות יהיה איכפת ממקבל השירות! כי כשלמלצר באמת אכפת מהלקוח (וגם אכפת לו מהעסק), הוא יעשה הכל כדי שהלקוח יצא מרוצה ואף יקח לתשומת ליבו אם הלקוח לא נהנה וינסה לעשות כל שביכולתו על מנת שהלקוח יצא מרוצה... לא חסרים מלצרים שעובדים בעבודה הזאת בניגוד גמור לרצונם ועושים זאת אך ורק בשביל הכסף הטוב שבמקצוע... אל תבינו לא נכון, כסף הוא מניע חשוב במקצוע הזה ואני לא ממש מכירה אנשים שממלצרים להנאתם, אבל אני כן מכירה מלצרים שעושים זאת בשביל הכסף ובנוסף אכפת להם מאד שהלקוח יצא מרוצה!

וכאן באה השאלה (הרצינית מאד)

האם לעסק איכפת מהמלצר כדי שלמלצר יהיה איכפת מהעסק (ולכן גם מהלקוחות)?? האם העסק משלם משכורת למלצר או שהוא סומך על הטיפים?? בעיני זו נקודה חשובה מאד בדיון.

Forum User

New member
כצרכנית, בעיני זה נחמד אבל לא מספיק

עם כל הכבוד לנותני השירות, עם כל הרצון הטוב שיש אולי לחלקם, רובם צעירים ולא מנוסים, ופשוט לא יודעים את העבודה. כשמלצר ממליץ על מנה, לא מספיק להצהיר שהיא "מדהימה", צריך לדעת לפרט מה מרכיביה, להזהיר מפני טעמים בעייתיים, לדעת מה היתרון במנה אחת על פני אחרת. הרבה פעמים יוצא לנו להיתקל במלצרים נורא חמודים ומלאי כוונות טובות, אבל חסרי כל ידע באוכל, הבנה בתהליכי הכנתו, ו/או נסיון באכילה במסעדות.

למעלה