ברקס דיסק

ירדן84

New member
ברקס דיסק

בעצת הפורום רכשתי אופניים חדשות, קיבלתי אותם רק אתמול וכשסובבתי את הגלגל על הציר לא תוך כדי נסיעה (באויר, על מנת לראות שהכל תקין) נשמע רעש של מתכת משתפשפת אני חושב שזה מגיע מהבלמים ומכאן השאלה איך ניתן לכוון את הברקס? או שמא זה בסדר...

nintense

New member
אילו ברקסים יש לך ?

אם רק אתמול רכשת את האופניים, עצתי לך היא לחזור לחנות, ולבקש שיסדרו לך את מה שהיה אמור להיות מסודר טרם קיבלת את אופניך. על הדרך תראה איך מכוונים ברקסים.

ירדן84

New member
בקשר לברקסים

זה הסוג: Shimano EF-50 Tektro IO floating caliper Disc מקדימה ומאחורה... יכול להיות שמדובר פשוט בבורג שצריך לכוון, אולי אני אוכל לעשות את זה כבר בעצמי?

nintense

New member
תוודא שהרוטור ממוקם בדיוק...

במרכז הקאליפר, אם לא, שני ברגי האלן שמקשרים את הקליפר למתאם \ שלדה מאפשרים לכוונו. אם הרוטור במרכז ועדיין נוגע, על הקליפר יש בורג אלן 5 מ"מ שמאפשר כיוון עדין של הרפידה הנייחת (הצד הפנימי). בהצלחה נ.ב אם בשל חוסר הבנה תתנגש בעץ, אל תשכח את המלצתי הראשונית לחזור לחנות.

ירדן84

New member
תודה רבה

אני חושב שאני אנסה ואגש לחנות בכל מקרה... בכל זאת מה דעתכם על הדיסקים האלו ... חלק מהמוכרים המליצו לי עם דיסק בלי דיסק (ברמה הזאת)?

nintense

New member
מה יש להביע דעה ?

אתה רוכב איתם... אתה אמור להרגיש אם הם טובים לך או לא. אם הם לא עוצרים כמצופה, תמיד אפשר לשדרג להידראולים.

OR TSD

New member
לא הייתי ממהר לחזור לחנות...

לפעמים, כאשר רפידות חדשות, יש להן הרבה "בשר". במצב כזה ,לפעמים לא ניתן לכוון את הרפידות למצב אופטימלי. הפתרון הוא פשוט לעשות כמה רכיבות, כדי שהרפידות ישתפשפו קצת, ורק אז לחזור לחנות לכיוונונים. תתחדש.

למעלה