ברקסים קדמיים

baderm

New member
ברקסים קדמיים

בטח כולם כבר נתקלו בתופעה שמסובבת את ההגה כאשר לוחצים על הברקס במיוחד לאחר מעבר בשלולית האם ברקס דיסק קדמי יפתור את הבעיה ואם כן כמה עולה והיכן כדאי לבצע משה מחיפה

ofir_y

New member
אני נתקלתי

כל פעם שלא בא לי להזיז את ההגה שמאלה אני לוחץ על הברקס. אני מאמין שזה כיוון ברקסים או משהו בסיגנון.

EranR

New member
אהלן משה

מס´ הסברים על בלמי תוף, ותופעת הבלימה הלא אחידה. הקדמה- 1. בלמי תוף בד"כ מבצעים עבודה טובה מאוד. מנגנון הבלמים האלה מופיע ומקובל עד היום בחלק הארי של הרכבים הנמכרים בעולם. 2. בלמי דיסק הם פיתוח מאוחר יותר, הם מספקים כוח בלימה גדול יותר בד"כ ועל-פי כן יותקנו בחלק הקידמי של הרכב אשר נושא בעומסי בלימה גדולים יותר כתוצאה מהעברת משקל הרכב לפנים בשעת בלימה. 3. בחיפושיות בנפחי 1500cc וה- 1600cc בלמי הדיסק הקידמיים היו סטנדרט, פרט לדגמים אלה כל החיפושיות צוידו בבלמי תוף, גם מלפנים. תופעה - בשעת לחיצה על דוושת הבלימה - משיכה של ההגה הצידה, כלומר בלימה לא אחידה. גורמים אפשריים - 1. חומר שומני שחדר לתוף, גריז או שמן בלמים שנזל בד"כ. 2. עיוות בצורת רפידת הבלם, שגורמת לבלימה חלשה/התפסות בצד זה. 3. הידוק יתר של אום כיוון הבלם. 4. סוגים שונים של רפידות המותקנים על אותו הציר, בעלי תכונות בלימה שונות. 5. בעיה בצמיגים - לחץ אויר לא שווה. או אי שוויון בשחיקת הסוליות. 6. תופים שחוקים או מעוותים. 7. בעית הדבקות/התקעות בצילנדרי הבלם. 8. הצטברות אבק ולכלוך בתוך הבלם בין הרפידות לתוף. אזהרה - יש לזכור כי מערכת בלמים תקינה = חיים ארוכים ובריאים יותר. אם אינכם יודעים מה לחפש/לעשות - כדאי שתעזרו במי שכן יודע, אל תתנסו בנושא זה, זה מסוכן!!! פתרון - בגדול, מדובר על כיוון בלמים ("רגולאז´ ברקס"). השלבים הם: הרמה של הגלגל, סיבוב ידני של הגלגל ולחצה חלשה והדרגתית על הבלם ונסיון לאתר את הבעיה הספציפית. והחלפה/תיקון של החלק הבעייתי. *ע"פ התיאור של הבעיה, כפי שציינתי למעלה ניתן ללמוד מה מחפשים ומה יש לעשות. ** שוב אני מדגיש את העובדה שבנושא טיפול בבלמים, הייתי ממליץ להעזר בחבר שמכיר ויכול לקחת את האחריות בנושא זה או לפנות למוסך. ערן.

vq55205

New member
בלמים

עוד הבהרה קטנה , בדוק גם בלמים אחוריים , אי תקינות בלם אחורי גם כן תשפיע על משיכת ההגה הצידה.

למעלה