ברקסים ל306

tamiryyy

New member
ברקסים ל306

יש לי פיג'ו 306 שנת 96 עם ברקסים אחוריים מסוג תוף המוסכניק אמר לי שאני צריך לעשות ברקסים שאלתי היא... האם אני יכול לקנות רק את הרפידות עצמן ולהחליף לבד (בהנחה שלא צריך חריטה) או שיש סיבוך בעניין וצריך כלים מיוחדים וכאלה... המחיר של הרפידות לבד זה 90 שקל ואצל המוסך יעלה לי להחליף 400 שקל... נ.ב: אני דיי טוב בכל מה שקשור למכניקה יש לי נסיון באופנועים ושם זה היה קל להחליף רפידות.

RaananHs

New member
אתה יכול.

אבל יש כמה דברים: אסור לך על פי החוק [ונגיד שיהיה לך מקום לעשות את זה מבלי שמשטרה תעבור ותבקש תעודות]. זה לא משהו ש'משחקים' איתו. אפילו לא בכדי לחסוך בכסף. אם לא ראית וניסית להחליף ב306 בלמים- אל תנסה אפילו. המנגנון מקושר כמובן גם לכבל האמברקס, והסנדלים מחוברים שלא בצורה הסטנדרטית. אני מניח שלא היו לך בלמי תוף באופנוע, אז אתה לא יודע איך ולמה זה עובד איך שזה עובד. קצת מסובך לפי דעתי, לבנאדם שלא יודע איך לבצע את ההחלפה.

be_roo

New member
בכלל לא בטוח שאסור

החוק אוסר על מי שאינו מורשה לבצע עבודות מוסך עבור שכר, כאן מדובר על אדם ורכבו הפרטי.

מזל ורן

New member
בבטיחות לא משחקים

לא הייתי רוצה להיות בכביש מולך ,כשאתה בולם אחרי ההרכבה שלך.[בלי לפגוע] קודם תחליף במוסך או עם משהו שהחליף ומבין תלמד את העניין ואח"כ שתרגיש שאתה מבין תחליף עצמאית.אני עושה הכל ברכבי למעט בלמים,שוב בבטיחות לא משחקים. ערב טוב רן.

fazer

New member
חוקית את אולי צודקת...

מעשית - מישהו שצריך לשאול בפורום באינטרנט "אם הוא יכול להחליף ברקסים לבד" הוא אדם שאסור לו להחליף ברקסים לבד.

מזל ורן

New member
זה צודק

דבר שני לא רק מבחינת חוק,אתה היית מוכן לתת לאדם שהוא לא חשמלאי לבנות לך ארון חשמל בבית ולחבר הארקות? אני בטוח שלא וזה כי בחיי אדם לא משחקים. ער טוב רן.

למעלה