ברקן סופיריור

itzikhoc

New member
ברקן סופיריור

מישהו יודע מתי יוצא 2009? מתעניין במיוחד בפינוטאז'.

kinks

New member
אם יצא אז זה יהיה לקראת ראש השנה

רק לפני כמה חודשים שיחררו את הסופרייר קברנה סוביניון 2008 ואת המרלו עדיין לא שיחררו.

itzikhoc

New member
המרלו כבר שוחרר

ראיתי אותו במו עיניי.
חבל כי ספציפית כל יקבי חולדה - ברקן סגל וכו' יש איתם בעיה מבחינת שמיטה..
ועם מבצע כזה בשופרסל הייתי לוקח כמות..

לא הבנתי מה הבעיה

מסדרים את זה ועושים מה שצריך
הרבנות נותנת אישור

אפשר הסבר קצר להדיוטות מה לא בסדר ביין אם הרבנות מאשרת לשתות אותו?

itzikhoc

New member
בשמחה!

הבעיה נעוצה באופן הסידור עם הרבנות. סידור שנועד לטפל בבעיית הרווחים מפירות שמיטה שאסור לסחור בהם.
הסידור שנקרא "אוצר בית דין" מבוסס על כך שבעצם אין לבעלים כל רווח מיבול השמיטה והרווחים הם עבור הצרכים האלמנטריים של היבול, כגון: שמירה, אכסון, הפצה וכדומה.
הבעיה היא שזו עבודה בעיניים. כי יין שעולה כמה מאות שקלים בוודאי שמכיל בתוכו רווח גבוה בהרבה מההוצאות הבסיסיות הללו.
בנוסף, כיוון שהאחריות כלפי סחורה בפירות שמיטה היא לא רק על הבעלים אלא לעתים גם על אחד המתווכים בינו לבינך, ולו אין כל היתר לסחור בפירות הנ"ל, הפירות אסורים באכילה.
האחריות הזו נוגעת למושג שנקרא "זמן הביעור" שהוא נושא בפני עצמו.
ישנה בעיה נוספת, שפירות שמיטה שמגיעים אליך חייבים להתכלות. או באכילה או בקלקול טוטאלי או בכל שיטת השמדה שעולה על דעתך. ולכן, כשפותחים בקבוק יין שמיטה חובה לסיימו עד הטיפה האחרונה, שזה דבר מומלץ ביותר, כמובן בהתחשב בטיב הבקבוק...
מקווה שעזרתי, אבל זה באמת רק על קצה המזלג.

מעניין, תודה

אז אם אתה לא יכול לסמוך על מי שנותן כשרות בנושא כזה חשוב, איך אתה יכול לסמוך עליו מחוץ לשנת שמיטה?

בנוסף, עד כמה שאני יודע החקלאי בסוף מקבל 3-8 שקל לקילו בכל מקרה אז ה-200 שקל של הבקבוק הולכים בעיקר ליקב ולשאר השרשרת

itzikhoc

New member
אתה צודק

ולכן אם תשים לב, בקבוקי ברקן סופיריור וסגל ללא סינון בשאר השנים נמצאות תחת השגחה מהודרת ומסודרת יותר, שלא מסכימה עם הפארסה של השמיטה, ולכן לא נותנת את השגחתה בשמיטה. בנוסף, הבעיות בהם מטפלים בשנים רגילות הם הרבה יותר מפורסמות ובהן ניתן לעתים לסמוך אפילו על השגחה פחות מהודרת. בעיות כגון: תרומות ומעשרות, כלאיים וערלה, הן בעיות שהטיפול בהן הוא קל ביותר ובהן חלק גדול סומך אפילו על הרבנויות המקומיות שמטפלות בכך כראוי.
לגבי החקלאי, אם היקב הוא זה שלוקח את מלא הסחורה שנה בשנה, הוא נחשב הבעלים של היבול לעניין שמיטה ולא החקלאי.

kinks

New member
גרמת לי לבדוק

ואכן ביינות שנת שמיטה יש פחות הכשרים.

kinks

New member
כן, אבל הם לא היחידים

בשנת 2008 יצאו לעוד כמה יקבים יינות שעולים מאות שקלים, יינות דגל כשרים כי זאת הייתה שנה מעולה ...

הסיפור של חייבים לסיים את הבקבוק מוכר לי היטב, רק שיש אנשי דת המתעקשים שזה יהיה באותו רגע ונגיד לא כמה ימים אחרי.

חוץ מזה הרבנות הוא מוסד מושחת, אז במקום שיינות שמיטה יעלו בזול הם עולים ביוקר.

itzikhoc

New member
מסכים לחלק מדבריך

אני לא מכיר מספיק, אבל קשה לי להאמין שמדובר ביינות בעלי כשרות של יותר מרבנות מקומית. אשמח אם תיתן לי משהו ספציפי (ומומלץ).
ההתעקשות נובעת מכך שיש אניני טעם שלא מסוגלים לשתות את הבקבוק לאחר מס' ימים וממילא יש חשש שהוא ייזרק עוד בטרם התקלקל לחלוטין.
הרבנות אכן צריכה לעבור טרנפורמציה בדחיפות ואני מסכים שיש הרבה מה לשנות. אבל תאמין לי שיש גם הרבה מה לשפר בנוגע לאיכות ההשגחה שלה, שנמצאת מתחת לכל ביקורת.
אני (חרדי לכל דבר) בדעה שהפרדת הרבנות מהמדינה, תעשה רק טוב לשני הצדדים. הרבנות תהיה רבנות חזקה וקשה כפי שנהוג ברבנויות בחו"ל, ומי שירצה בשירותיה יצטרך לנהוג לפי אמות מידה המחמירות שבהלכה. ומי שלא, שיהיה לו לבריאות. אמנם יש הלכה מפורשת שעל יהודי שומר מצוות מוטלת החובה לגרום שאחיו שאינו כזה יעבור כמה שפחות עבירות, אבל אני חושב שהשנאה והריחוק שזה יוצר גורם שיוצא שכרנו בהפסדנו. המצב הנוכחי הוא שהחילונים מואסים בשירותי הדת במדינה, והחרדים לא סומכים עליהם כי הם מקלים מדי. זה אבסורד. ואני חושב שתפקידנו כ"שוטר הטוב" הגיע לקיצו. חילוני המעוניין בכך ממילא יכול לעבור על כל עבירה שעולה על דעתו, וקיום הרבנות לא מונע זאת אלא לדעתי אף מסייע לכך.
אבל זה שיינות השמיטה עולים ביוקר אין בכך רווח לרבנות. זו שגיאה נפוצה. הרווח ממשיך להיות של היקב בלבד, כאשר הוצאות ההשגחה בשמיטה הם שני אחוז יותר מבשנה רגילה. היקבים הם שמרוויחים כרגיל, ומכאן בעיית הרווח בשמיטה.

kinks

New member
כן, אני יודע שאיך רווח לרבנות

והרווח הוא של היקב רק מוסר השלמונים לרבנות ותלוי באיזה חלק בארץ וזה לרוב משגיחי כשרות שהם גם מקורבים של הרב ...
יש שם הרבה שחיתות וכן צריך להפריד.

בכל מקרה, הנה רשימה של יינות יקרים משנות שמיטה:
יקב רמת הגולן אלרום 2008
יקב רמת הגולן רום 2008
יקב רמת הגולן קצרין 2008
יקבי כרמל לימיטיד אדישיין 2008
יקב יתיר יעיר יתיר 2008
יקב המערה 2008
יקב סגל ללא סיניון 2008
יקבי ברקן סופרייור 2008 קברנה ומרלו
יקבי עמק האלה פרסונל 2008
יקבי עמק האלה 32/35 2008
יקב רקנאטי ספיישל רזרב 2008
יקב דלתון ממתיה 2008

יש עוד לא זוכר את כולם אבל פה ש לא מעט ויקרים.

itzikhoc

New member
מרבית היינות שציינת

הם בעלי כשרות מינימלית "לצאת ידי חובה". היין הזה אסור בשתייה על פי ההלכה.
מעבר לזה, כדאי שתגיד דברים מתוך ידיעה ולא מאימפולס. כאחד שאביו היה משגיח כשרות במלונות בי-ם (כולל זה שהנשיא הכושי שוכן בו היום), ושיש לו מספר חברים משגיחי כשרות, יכול לומר לך מכלי ראשון שהמרוויחים העיקריים על מוצרים אלו הם היקבים, ומרבית השלמונים שמועברים לרבנות בתמורה לכשרות, הולכים למספר עסקנים חרדים גועליים שמוציאים לכלל הציבור שם רע.
אבל מה לעשות. כל עוד יש פראיירים כמוך שקונים את זה המצב לא ישתפר.

kinks

New member
כושי? פראיירים?

אם זאת שנת שמיטה או לא זה לא מעניין לי את קצה הזרת כל עוד היין הוא יין טוב.
לציבור החרדי יש שם רע לא רק על העסקנים האלה גם דחיפת אפם יותר מדי לאורח חייו של הישראלי המצוי.
במילא זה לא משנה שנת שמיטה או לא, אני לא יכול להיות פראייר כי מחיר היין במילא יהיה קבוע.

כושי זאת מילת גנאי גזענית, אובמה הוא נשיא שחור ותכלס אני מוכן להחליף את כל החרדים השחורים שיש לנו בארץ בראש ממשלה כמותו.

אני מבקש מכולם להרגיע את השפה

איציק, "כושי" זו מילה גזענית שאינה מקובלת (תחשוב שבאתר אמריקאי היו כותבים שהנשיא נפגש היום עם הנשיא היהודון)

תודה

ההנעלה

itzikhoc

New member
כמובן שהתכוונתי

שליינות אלו כשרות "לצאת ידי חובה" רק בשנת השמיטה. בשאר השנים הרגילות אני יודע לפחות על 8 מהם שהם בעלי כשרות מצויינת:
רמת הגולן אלרום, רום וקצרין- הרב א.ד. אויירבאך.
יער יתיר וכרמל לימיטד- הרב רובין.
סגל ללא סינון וברקן סופיריור- חוג חתם סופר.
רקנאטי- בד"צ בית יוסף ו-OU.
לגבי המערה ועמק האלה אני לא יודע.
דלתון נראה לי גם בסדר גמור אני חושב שהוא בהשגחת הרב מחפוד ו-OU.
כמובן כל האמור הוא בשנים רגילות. בשמיטה אני לא מאמין שאחד מההשגחות שציינתי נותן השגחה גם בשמיטה. אולי למעט רמת הגולן שהרב אויירבאך נתן ב-2001.

kinks

New member
לעניינו, החקלאות היום הרבה יותר מתקדמת

והכסף שאמורים לשלם מעשרות וכאלה לא באמת מגיעים למליון וחצי עד שלושה מליון עניים שיש פה, כך שזה לא ממש משנה. מצידי אפילו יין לא כשר, כך לפחות אני יודע למי הכסף מגיע.

ובחזרה לחקלאות שנת שמיטה מובנת אך היום יש הרבה יותר ידע ויש דבר כזה מדע שהחרדים מסרבים להכיר בו. אומנם בעבר זה עזר לקרקע אך בחלקאות מודרנית לא ממש חייבים את זה, עובדה זה פועל בכל העולם. בזמן שהעולם מתקדם קדימה החרדים הולכים אחורה.

itzikhoc

New member
מה לעשות

כנראה שקידמה לא בהכרח מייצרת גאונים.
כפי שהבהרתי לך ברמה ההסברתית הכי שטחית שאני מסוגל להבהיר את עצמי באמצעותה, אני בעד שיפסיקו לדחוף לכם את האף לחיים. גם לטעמי זה רק הורס במקום הכוונה המקורית שהיא למנוע מכם לדרוס את ההלכה בריש גלי. כפי שהבהרת היטב, עמדת ההלכה מעניינת לך את הזרת כלשונך, ולכן אני בעד שתמשיך לאכול כאוות נפשך מה שבא לך בראש, אני מחובתי מנסה להסביר לך מה הרציונאל, אך מה שתעשה עם זה, זהו עסק שלך בלבד.
התבטאותך בנושא המעשרות רק מראה עד כמה אין לך חצי מושג ביהדות הבסיסית ביותר. מעשרות מתחלקים לשתי סעיפים: מעשר תבואה ומעשר כספים. מעשרות מהיבול הולכים ללויים ובזמנינו, הם מופרשים רק באופן סמלי ומוחזרים ליתר היבול המיועד לאכילת כלל הצרכנים. מעשרות כספים הם מעשרות אשר מועברים מרווחי האדם לעניים. כמובן שבגלל שליטתך ה"נרחבת" ביהדות, עשית מיקס משעשע בין המושגים בניסיון להיראות גאון.
פראייר קראתי לך לא בגלל מה שאתה אוכל/שותה למערכת העיכול שלך, פראייר הוא מי ש"בולע" כל ספין שמישהו זורק לו. ובתוך זה גם את העניין שמשגיחי הכשרות שבקושי גומרים את החודש ועובדים קשה ובתנאים לא תנאים, הם האחראים לזלילת כל הרווחים.
עמדתי כלפי אובמה אמנם לא מצדיקה את הכינוי בו השתמשתי, ועל כך התנצלותי הכנה.
אך העובדה שאתה מוכן להחליף אותי, יהודי שעשה צבא ותורם למדינה, באפרו-אמריקאי רהוט ככל שיהיה היא עובדה מצערת מאוד.
כנראה שיפה נפש מותר להיות רק כשקוראים לאדם שחור- "כושי".

kinks

New member
הצדקנות יום אחד תהרוג אותך

כמדומני לא ניסיתי להיראות גאון ואכן הידע שלי ביהדות לוקה ומעולם לא הכחשתי זאת. מה שכן, בשונה ממך אני לא נוהג להשתמש בידע שיש לי על מנת להתנשא מעל אחרים.
אני לא דיברתי על ספינים, אני לא יודע כמה משגיחים מרוויחים, כמו כל מקצוע אני בטוח שיש כאלה המרוויחים טוב יותר ויש כאלה שלא משהו. יש כאלה ישרים ויש כאלה מושחתים, פשוט שמעתי פה ושם סיפורים מאנשים דתיים שהיה להם עובד דתי ביקב שאפילו התפלל באותו בית כנסת עם הרב של המועצה הדתית המסוימת. הרב רצה משגיח כשרות אחר, מה שנקרא ממקורביו ...

יש הרבה עובדות מצערות בחיים והמיאוס שהביא על עצמו הציבור הדתי חרדי הוא עשה זאת במו ידיו. זה שירתת בצבא ואתה תורם למדינה בעינייך זאת נקודת זכות כאשר יש ציבור שלם המתנגד לנורמה הזאת. במקום שזה יהיה נורמה אתה רואה את עצמך כמשהו מיוחד, אז יש לי חדשות בשבילך, זה לא מיוחד ואף אחד פה לדוגמה לא משתמש בעובדה שהוא עשה צבא או תרם למדינה, מכיוון שזה לא יוצא דופן.

אומנם אתה חרדי שרואה את עצמך יותר מתקדם ונאור משאר בני קהילתך וזה בסדר גמור, אך זה עדיין לא הנורמה הציבורית ברגע כשאתה רואה את זה כמשהו מיוחד.

עזובתך שתה ביה יותר טעים ופחות פלצני. במילא היהדות תקועה בעידן האבן.

itzikhoc

New member
חיסרון בהבנה הוא חיסרון בהסברה

ולכן אקח על עצמי את האחריות לכך שבפעם הרביעית שאני מגיב לך עניינית אתה מבין את מה שאתה חפץ להבין.
לא ניסיתי להתנשא. אחד ממנהלי הפורום ביקש לדעת אינפורמטיבית מה הבעיה שלי עם יינות שמיטה ועניתי לו. אתה הוא זה שעלה לו הסעיף מקורטוב יהדות.
בתור אחד שמכיר את המקצוע מקרוב, אני יכול להגיד לך שכל מי שאני מכיר, וזו קשת די רחבה מכל מיני מערכות, המשגיח הפשוט גם מרוויח משכורת מינימלית, וגם עומד בסיטואציות מאוד לא נעימות מול אנשים חסרי ידע מינימלי ביהדות כמוך, איתם הוא צריך לבוא במגע מידי יום מתוקף עבודתו.
הבאתי את עובדת השירות והתרומה למדינה כדי שתבין את הגועל שהיה בדבריך כאשר רצית לזרוק אותי לארה"ב בתמורה לאדם שחור שלא אכפת לו ממך, בניגוד אליי. כשאני רצתי על ג'בלאות בדרום, זה היה כדי להגן גם על אנשים כמוך. אז כפיות טובה לא קיימת רק אצל חרדים.
מה גם שמתוקף היותך פתי המאמין לכל רבע ספין, אתה בטוח שהנורמה המקובלת בציבור החרדי הוא לא לשרת ולא לעבוד. הרשה לי להזמינך אליי לבקבוק יין/בירה (תאמין לי שיש לי מכל הסוגים למעט וויסקי, לא סובל אישית), ולהכיר לך את חבריי לערבי השתייה. חיילים בסדיר ובקבע, עורכי דין, רואי חשבון, אדריכלים, ומה לא. אני עצמי סטודנט לרפואה. יש הבדל בין נורמה לבין רוב. הרוב אמנם עוד לא עשה את הטרנספורמציה הנדרשת, אך השינוי כבר שם והוא מקיף עשרות אחוזים מהציבור.
עובדות מצערות, וסיפורי שחיתות אני יכול להביא לך מהבנקים, רכבת, חברת החשמל, מקורות, עיריות, פוליטיקה, וכמעט כל תחום שתעלה על דעתך. אז כן, יש גם במערכת הכשרות. יש לטפל בזה ביד ברזל למען יראו וייראו.
וצר לי לבשר לך. היהדות חיה ובועטת גם בעידן המדיה והאינסטנט. היא פשוט לא פרוצה לכל מאן דבעי. כי בדיוק כמו אלכוהול טוב, על דברים טובים צריך לשמור.

Wine Guy

New member
דרך ארץ

איציק - תודה על התוספות שלך לדיון כאן. אני עוסק בתחום היין ולא מעט גם בהקשר הדתי כבר כ 10 שנים ולמדתי הרבה ממה שכתבת. אשמח להמשיך לקרוא וללמוד.
מסכים איתך לגמרי לגבי הגישה לדת והצורך הדחוף! להפריד את הדת מהמדינה, אני אישית מאוד מתחבר למסורת היהודית וחושב שיש בה הרבה דברים מאוד יפים שכדאי לשמר וללמוד מהם. אני גם משתדל לשמור על זהותי כחלק מהקבוצה היהודית. גם אתאיסט במקביל אבל זה כבר דיון למקום אחר...

חברי לפורום - מבין את האנטיגוניזם אל המוסד החרדי וגם לחלקים מסויימים בדת, גם אותי זה מטריף לעיתים קרובות. מצד שני, אני חושב שהתגובות כאן של איציק היו לעניין (פרט לעניין שהשחיר את דבריו ושעליו הוא גם התנצל) ואני מבקש, בשמי בלבד, שנהיה קצת יותר סבלניים אליו ובאופן כללי אחד לשני.

למעלה