חיסרון בהבנה הוא חיסרון בהסברה
ולכן אקח על עצמי את האחריות לכך שבפעם הרביעית שאני מגיב לך עניינית אתה מבין את מה שאתה חפץ להבין.
לא ניסיתי להתנשא. אחד ממנהלי הפורום ביקש לדעת אינפורמטיבית מה הבעיה שלי עם יינות שמיטה ועניתי לו. אתה הוא זה שעלה לו הסעיף מקורטוב יהדות.
בתור אחד שמכיר את המקצוע מקרוב, אני יכול להגיד לך שכל מי שאני מכיר, וזו קשת די רחבה מכל מיני מערכות, המשגיח הפשוט גם מרוויח משכורת מינימלית, וגם עומד בסיטואציות מאוד לא נעימות מול אנשים חסרי ידע מינימלי ביהדות כמוך, איתם הוא צריך לבוא במגע מידי יום מתוקף עבודתו.
הבאתי את עובדת השירות והתרומה למדינה כדי שתבין את הגועל שהיה בדבריך כאשר רצית לזרוק אותי לארה"ב בתמורה לאדם שחור שלא אכפת לו ממך, בניגוד אליי. כשאני רצתי על ג'בלאות בדרום, זה היה כדי להגן גם על אנשים כמוך. אז כפיות טובה לא קיימת רק אצל חרדים.
מה גם שמתוקף היותך פתי המאמין לכל רבע ספין, אתה בטוח שהנורמה המקובלת בציבור החרדי הוא לא לשרת ולא לעבוד. הרשה לי להזמינך אליי לבקבוק יין/בירה (תאמין לי שיש לי מכל הסוגים למעט וויסקי, לא סובל אישית), ולהכיר לך את חבריי לערבי השתייה. חיילים בסדיר ובקבע, עורכי דין, רואי חשבון, אדריכלים, ומה לא. אני עצמי סטודנט לרפואה. יש הבדל בין נורמה לבין רוב. הרוב אמנם עוד לא עשה את הטרנספורמציה הנדרשת, אך השינוי כבר שם והוא מקיף עשרות אחוזים מהציבור.
עובדות מצערות, וסיפורי שחיתות אני יכול להביא לך מהבנקים, רכבת, חברת החשמל, מקורות, עיריות, פוליטיקה, וכמעט כל תחום שתעלה על דעתך. אז כן, יש גם במערכת הכשרות. יש לטפל בזה ביד ברזל למען יראו וייראו.
וצר לי לבשר לך. היהדות חיה ובועטת גם בעידן המדיה והאינסטנט. היא פשוט לא פרוצה לכל מאן דבעי. כי בדיוק כמו אלכוהול טוב, על דברים טובים צריך לשמור.