ברקזיט וזכויות אזרחי EU

אספרסו2

New member
זה לא כרוז במגרש כדורגל

תפקידו למסור מידע ולא לשלהב את הקהל.
אם היתה תחבורה ציבורית ראויה לשמה בארץ אנשים לא היו מבלים שעות מידי יום בפקקים ותקועים בחניונים.

אם אתה כל כך רוצה להשתקע בבריטניה

אז תגיעו עד מרץ 2019...אחרת אולי תאחר המועד. כל השאר ספקולציה. בינתיים תעשו לילד דרכון אירופי

WesternStar

New member
זו בדיוק הנקודה

במידת האפשר, אנחנו מעדיפים להימנע מהלחץ של להתייצב בבריטניה עד מרץ 19, בעיקר לאור העובדה שהיא לא היעד המועדף כרגע עבורנו. UK אלטרנטיבה ב' כרגע.
זה יקל עלינו אם הדדליין ידחה ל- 2020, וזה מה שאני מנסה לברר כרגע.

לא ברור מתי הדיל אמור להיחתם. נראה לי מאוד הזוי שיחתמו על זה ממש לקראת מרץ...

יש מצב והנה הלינק

http://www.bbc.com/news/uk-politics-43456502

The transitional period will last from Brexit day on 29 March 2019 to 31 December 2020
EU citizens arriving in the UK between these two dates will enjoy the same rights and guarantees as those who arrive before Brexit. The same will apply to UK expats on the continent

מצד שני. הכול עו על הקרח

BigBadWolf

Member
נראה לך הזוי כי אתה חי בישראל

אם אתה מתכנן לעבור לאנגליה כדאי שתקח בחשבון שהכל הולך פה הרבה הרבה יותר לאט מאשר בארץ וכמות הבירוקרטיה והטופסיידה בערך פי 10. אין פה ספונטניות, אין פה זריזות, אין פה ניסיון לתקתק דברים.

fireout

New member
מצחיק אותי מה שכתבת, כאילו שבישראל יש זריזות בבירוקרטיה

חמי היה תקוע יותר משנה על מנת להחתים טופס בעירייה כדי למכור דירה.
אני כבר 4 חודשים בתהליך וטלפונים מול ביטוח לאומי כדי להסדיר משהו ממש פשוט.
&nbsp
פה באנגליה לפחות הכל מתועד והתהליכים יחסית ברורים.
בארץ הייתי בן היתר עצמאי ואני מבטיח לך שזה ממש לא פשוט, שום תהליך לא מוסבר והבירוקרטיה בשיאה.
שום רשות לא מקושרת לשניה (מעמ ביטוח לאומי מס הכנסה) ורואי חשבון עושים המון כסף רק בגלל חוסר השקיפות של הרשויות בישראל.
&nbsp

אספרסו2

New member
עוד לא ראיתי רואה חשבון

שלא ממציא לעצמו עבודה,אין קשר לרשויות.

BigBadWolf

Member
הבירוקרטיה באנגליה כל כך הרבה יותר גדולה, ללא השוואה

אני יודע איך בישראל, חייתי בה רוב חיי ואני מתכנן גם לחזור. באנגליה כמות הבירוקרטיה היא מעבר למה שיכולתי לדמיין לפני שהגעתי. והאיטיות וחוסר היעילות שלהם משגעים אותי. למעשה, יש לי הבנה הרבה יותר טובה של הווגונים במדריך לטרמפיסט בגלקסיה מאז שהגעתי.

בארץ לפני שעזבתי הייתי צריך לעבור בביטוח לאומי, קופת חולים ועוד כמה והאמת שהם היו ממש יעילים ונחמדים.

אספרסו2

New member
בארץ שבה הופכים שולחנות על פקידים

הכל רקוב מהמסד עד הטפחות,שרירות לב הפקיד מטה את הכף לשבט או לחסד וניתן לשחד על מנת לזרז או לסדר עניינים -זאת רפובליקת בננות רקובות.
&nbsp
לא ניתן להשוואה למדינה אירופית מסודרת עם היררכיה פקידותית שפועלת לפי חוקים ותקנות.

BigBadWolf

Member
בפעם הבאה שתנסה לשחד פקיד בארץ תצלם,אני רוצה לראות את התגובה

קל מאוד לדבר, רק חבל שהרבה פעמים המציאות הפוכה לגמרי. שרירות לב? בארץ תתקל בהרבה אנשים שיסתכלו מעבר לנהלים וינסו לעזור לך, דווקא באנגליה לרוב לא יסטו מילימטר אפילו אם תסביר להם שנקלעת למצב בלתי פתיר. אני פה רק חצי שנה וכבר יש לי כל כך הרבה דוגמאות לטמטום בירוקרטי שבטוח לא עוזר לאף אחד.

וכן, זה ידוע שישראלים אוהבים להתלונן ואני מכיר את התופעה, אבל עדיין מעציב אותי כשאנשים סתם מלכלכים על ישראל.

אספרסו2

New member
אנסה להסביר לך שוב

פקידים בשירות מדינה מתוקנת פועלים לפי תקנות ונהלים.מי שמנסה לעזור לך בניגוד לתקנות הופך את המערכת לכזאת שניתן לשחד בה על מנת לשנות החלטות או לזרז אותם,מפלה את מי שלא מסוגל לשחד ועובר על החוק.
קשה להרבה ישראלים להסתגל למערכת מסודרת,הם לא חייבים להגר,מי שלא מסתגל רשאי להישאר במזרח התיכון ולהמשיך באלימות המילולית ופיזית כלפי הסביבה על מנת לבוא על סיפוקו המיידי.

BigBadWolf

Member
אם אתה רוצה להיות מכונה תהיה מכונה... רק אל תתלונן אחרכך

קודם לפאר את היכולת של הבריטים להיות מכונות ולא לחשוב קצת מעבר ואחרכך להתלונן על שרירות לב ועל זה שלא מתחשבים בך, העיקר להתלונן.
אני אישית מעדיף לחיות עם בני אדם, אנשים נחמדים שגם יעזרו לך בעת הצורך ואולי יעשו קצת מעבר למה שהכתיב להם התפקיד. אם אתה רוצה לחיות עם מכונות, בבקשה, רק אל תתלונן על זה אחרכך.

נ.ב. זה בהחלט אפשרי להיות גם בן אדם וגם ישר

אספרסו2

New member
ברור,תגור היכן שמתאים לך

ונראה שעדיין לא הפנמת את ההתנהלות הפקידותית כאן.

forglemmigej

New member
נסחפת קצת

את רוב השרותים בישראל אפשר לקבל היום באינטרנט החל ממשרד הפנים וכלה בביטוח לאומי, אפילו בדואר אפשר להזמין תור באינטרנט , את כל ההליכים שהייתי צריכה מול ביטוח לאומי עשיתי באינטרנט יש להם אתר מצוין , לגבי יתר התובנות שלך לגבי אנגליה מתגובה אחרת זה נכון שרוב הדברים מתוקתקים ברחבי האיחוד לא רע יש להם כמה מאות שנים יתרון על מדינת ישראל בת 70 שנה שמתחבטת בבעיות קיומיות כל יומיים בערך עם פוליטיקאים פח אבל כמובן שלא הכל שחור או לבן, זו ראיה מאד אירפוצנטרית לחשוב שהשמש עולה ויורדת רק בה. היא לא.

למעלה