ברקה, מישהו?

TEENAGER1

New member
ברקה, מישהו?

סיקורים בבקשה!

shlook

New member
טוב נו... ../images/Emo9.gif

זו פעם שנייה שאני בהופעה של אביתר ואמיר בברקה. הייתה הופעה ממש טובה עם כמה רגעי שיא. אביתר כמו תמיד היה שקט ומדי פעם ניסה להתבדח בקולו הכל כך רגוע. כל פעם הוא אמר: "הייתי מספר לכם עכשיו דברים, אבל באמת שאין לי". הוא חזר על זה כמה פעמים וכולם בקהל צחקו. במהלך ההופעה מישהו צעק לו "מזל טוב" (על הולדת הבן) והוא התלהב ואמר תודה. כמו פעם שעברה, גם הפעם היה רגע שכולם צעקו לו מהקהל מה לשיר - "אקדח", "תאטרון רוסי", "שיר טיול" וכו'...(אני רציתי את "הדוב והנחש" :) - בכל מקרה הוא הקשיב לכולם ואמר שמה שהוא מנגן "בא מלמעלה". בסה"כ ההופעה הייתה טובה, רק אמיר צורף המעולה על הגיטרות ואביתר פעם על קלידים ופעם על גיטרה אקוסטית. הוא שר (לא זוכר בדיוק את הסדר) את "תתחנני אליי", "יש לנו את כל הזמן", פקק תנועה", תחרות כלבים", "מיתר", "טיפה של אור", "מתנות", "את שקט", "מנגינה יקרה", "אבות ובנים", את השיר הכי יפה שלו כדבריו - "יש לי סיכוי" (הוא צריך להשתתף ב"חוליה החלשה" :), את ה"השיר הכי יפה בעולם במזרח-התיכון "ואיך שלא", ואת "השיר הכי יפה של קורין אלאל" - "מעיין" (ביצוע יפהפה). הפעם הוא לא ביצע שום שיר מתוך "שיר טיול"!!! בנוסף הוא שר עוד שני שירים חדשים (לא זוכר את שמם) ובהדרן היה ביצוע מהמם, אנרגטי, הומוריסטי ופשוט מעולה ל"כלום לא עצוב". ואז הוא סיים דווקא עם שיר שאבא שלו היה שר לו לפני שהוא הלך לביה"ס. שיר די מוזר, עם תופים מוקלטים באורגנית שלו וגם הקול של אבא שלו (נראה לי) מוקלט. קצת עצוב לי שהוא לא שירים כמו "הזאב והאיילה", "מתי נתנשק", "אקדח", "מחשבות", "שמתי לי פודרה"... אני יודע שהוא מתחבר היום פחות לשירים האלה אבל לדעתי אמן צריך להישאר נאמן לשירים ש"עשו אותו" כמו "מתי נתנשק" (הוא יכול להחליף את המילים ולא לשיר "אופס אני גומר" :). אני בטוח שהרבה מהפורום יחלקו עליי אבל לדעתי זה כמו שקורין אלאל לא תשיר בהופעות שלה את "זן נדיר" או מאיר בנאי את "גשם". בנוסף לכך, אביתר ואמיר בהחלט הצליחו להלהיב ולהוציא את המיטב מהשירים בהתחשב בעובדה שהיו רק שני כלי נגינה בכל רגע נתון, אך בכל זאת הייתי יותר שמח ונהנה אם היו גם תופים ולהקה לצידם. בכל מקרה, בשורה התחתונה אין על אביתר, זמר מדהים, האהוב עליי מכולם, וכל הופעה שלו זה תענוג צרוף גם אם היא לא בדיוק מה שציפיתי.

מה??????? ../images/Emo12.gif

אני ממש לא מסכימה שאומן צריך להישאר נאמן לשירים ש"עשו אותו". יותר מזה, לא השירים עשו אותו! הוא עשה אותם!!!! ובדיוק כמו שהם הצליחו יש מה שיחליף אותם ויהיה מדהים לא פחות.. הרעיון של להישאר עם אותם שירים לאורך שנים נראה לי לחלוטין כמו חוסר ביטחון. זה מעין להיכנס לתפיסה של "הקהל מגיע להופעות שלי בשביל לשמוע את השיר הזה והזה".. זה כ"כ לא כיף להופיע עם המחשבה הזו! הקהל מגיע להופעה של מישהו כדי לשמוע אותו, לא שיר ספציפי שלו.. ווואלה, אנשים מתקדמים בחיים שלהם, משתנים, מתפתחים, משנים עמדות ותפיסות ודיעות, לומדים מהתנסויות.. למה להם להישאר עם שירים שלא מתאימים להם? שוב, לי באופן אישי אין כל כוונה להיכנס לורידים של אביתר בענייני אורח חייו וכאלה ואני באמת לא רואה את זה כקשור. אני היום לא הייתי שרה שיר שכתבתי בגיל 14 גם אם תשלמו לי הרבה מאוד כסף! זה בדיוק על אותו עקרון.. ממש הגיוני לי שעם ההתפתחות של בן אדם, דברים שהוא כתב בעבר כבר לא מתאימים לו ואף מביישים אותו קלות.. אני אישית כל פסח מתפדחת מחדש מהשטויות שכתבתי בשנה האחרונה
עזוב פסח, אני לא רוצה לראות כאן הודעות שלי מלפני חודש..
בכל אופן, אני רואה את ההשענות על שירים שהם "להיטים" ושירתם בכל הופעה צעד פחדן! זה לדעתי לחלוטין נובע מהפחד להתנסות, לקחת סיכונים ומחוסר אמון בעצמך.. ברעיון של "אם אני לא אשיר את זה ההופעה לא תהיה שווה ואנשים לא יבואו". בולשיט, אני באמת חושבת שאם אביתר לא היה מתנהג כמו שהוא מתנהג הוא היה נהנה הרבה פחות מהקריירה שלו.. וכפועל יוצא, גם אנחנו לא היינו נהנים.. תחשוב על זה..

TEENAGER1

New member
תודה על הסיקור! ../images/Emo13.gif

רק כמה דברים בעניין השירים שהוא לא שר: קודם כל, לא את כל השירים שציינת הוא לא מבצע באופן מוצהר - את "מתי נתנשק" ואת "הזאב והאיילה" (למה שהוא לא ישיר אותו?
) הוא ביצע בסיבובים הקודמים (את "מתי נתנשק" אכן עם צינזורים מסוימים), כנראה פשוט לא התאים לו להכניס אותם לסיבוב הנוכחי מכל מיני שיקולים. גם לא נראה לי שיש לו בעיה עם "מחשבות", אולי אני טועה. ואת "אקדח" כנראה שהוא כבר באמת לא יבצע. בכל אופן, זה לא העניין העקרוני כאן, מה שרציתי להגיד זה שאני ממש לא מסכימה עם האמירה ש"אמן צריך להישאר נאמן לשירים שעשו אותו" - למה? לדעתי הדבר היחיד שאמן צריך זה להרגיש נוח בהופעות שלו, ולשיר מה שהוא רוצה ולאו דווקא מה שהקהל רוצה לשמוע. אחרי הכל זו הופעה שלו, הוא לא חייב כלום לאף אחד, לא לשירים ולא לקהל. אני לא רואה כאן עניין של נאמנות לשירים, בפרט כשמדובר באביתר שעבר כל מיני שינויים בין האלבום הראשון לשני לשלישי, ואפשר להבין למה הוא לא מרגיש בנוח לבצע שירים מסוימים. סליחה אם זה היה נשמע כמו התקפה, זו כלל לא הייתה כוונתי. תודה שוב על הסיקור, ושבת שלום!!

shlook

New member
ידעתי שאותקף פה

אבל זו דעתי האישית. המטרה של אמן היא להנות מהעבודה שלו ולהתחבר אליה אבל גם "להתחשב" ברצון הקהל. יש שירים שהגיעו למעמד כזה שפשוט אי אפשר שלא לבצע אותם (כמו הדוגמה שהבאתי עם מאיר וקורין). אני בטוח שגם אתם הייתם קצת מאוכזבים אם שיר שמאד הייתם רוצים לשמוע והייתם בטוחים שהוא יהיה (כי הוא מספיק מפורסם וידוע ויצא כסינגל וכו') לא היה מבוצע בהופעה. ...מצפה להמשך ההתקפות שבת שלום

זה לא עניין של התקפה,

סתם ניסיון להראות עוד נקודת מבט.. לי אישית קצת קשה עם העמדה שלך כי לדעתי זו גישה שתוקעת אומנים במקום. אני לא רואה שום סיבה מוצדקת בעולם שב-22 השנים האחרונות היו אך ורק חודשיים ש"שירו של שפשף" לא בוצע בהופעה, וגם זה כי התחננתי על נפשי
(אם כבר לקחת את מאיר כדוגמא..) אני, כחלק (בלתי נפרד בעליל
) מהקהל של מאיר מיציתי באופן אישי את השיר הזה (שוב, הוא רק דוגמא..) וחושבת שיש לו הרבה יותר מדי שירים מדהימים שלא נכנסים לפלייליסט וממש חבל.. החוסר גיוון גורם לזה שאנשים לא מכירים לדוגמא את "תמיד כמעט" או "אליה" או "איימי" או "במכונית מפוארת" או "בעולם הזה" וכו' וכו' (זה די endless לצערי..) ולמה? כי אי אפשר הופעה בלי שפשף/ שער הרחמים/ גשם... בעיניי זה חבל והוא יודע את זה.. הוא גם ניסה טיפה בכמה מצבים להכניס משהו (אני קרציה כשאני רוצה!
) אבל משום מה בסוף תמיד חזרנו לאותו פלייליסט.. לא יודעת, אני אחד האנשים שאוהבים את מאיר הכי בעולם ועוד קצת.. באמת.. ואני רואה אותו לפחות אחת לחודש בימים כתיקונם, אבל, זו באמת הביקורת היחידה שיש לי לגביו.. הוא לא מגוון ולא לוקח סיכונים וזה מטריף.. הוא עוד שניה וחצי מוציא אלבום חדש ובמקום לצאת במופע חדש ולהכניס אולי 2-3 מוכרים לסוף, הוא הכניס באמצע 2 שירים מהחדש וההופעה? בדיוק אותו דבר בגדול.. אז אני לא אומרת לגוון כל שבוע ואני לא אומרת לשכוח שירים ישנים באופן מוחלט (אלא אם כן הוא רואה לנכון..) אבל להסתמך על שיר/ים ספציפי/ים ש"עושים את ההופעה" בעיניי באופן אישי זו טעות. זה כל מה שאני אומרת.. אה ואת זה (סליחה מראש על ההתקפה) ששירים לא "עושים" אומן!!! אדם כותב שירים ויוצר אותם וזה, במקרים מסויימים, הופך אותו לאומן!

shlook

New member
את באה ממקום

של להכיר את האמן לעומק עד כדי להיפגש איתו פעם בחודש. בגלל זה ברור שנמאס לך משירים מסויימים שבמבצע שנים בהופעות. אני מכיר את כל השירים של אביתר אבל נגיד אם אני הולך להופעה של מאיר (בשבוע הבא כפי שאת יודעת) אז אני בהחלט מצפה לשמוע את "שירו של שפשף". זה לא נקרא להיתקע במקום. האמנים מבינים שהם מופיעים לא רק בשביל אלה שחיים 24 שעות בפורום שלהם, מכירים את כל הדיסקים והשירים, אלא גם כאלה שמכירים את האמן מהרדיו, מהטלויזיה, מקליפים ומצפים לשמוע גם שירים יותר מוכרים שלהם. כשאמרתי "שירים שעשו את האמן" - אני מתכוון לשירים שאיתם הזמר פרץ לתודעה, שיר שהושמע הרבה ברדיו והכי מזוהה עם הזמר ולכן לדעתי מאד מצפים מהזמר שיבצע אותו. אני בטוח שהיית מתאכזבת אם אביתר לא היה מבצע את "תתחנני אלי" או את "יש לי סיכוי". ואם לא, אז כנראה היית כבר בכל כך הרבה הופעות שבאמת נמאס לך ואת רוצה התפתחות.

קודם כל,

לא, לא הייתי מתאכזבת אם אביתר לא היה שר את "יש לי סיכוי" או "תתחנני אליי" והוא ממש לא מזוהה אצלי לפיהם אבל בסדר. חוץ מזה, לא אמרתי לא לשיר בכלל שירים מוכרים. אני גם לא חושבת שהרוב צריכים להיות לא מוכרים אבל לשיר רק להיטים זו טעות לדעתי. תמיד יש אופציה לקחת 2-3 שירים ולשחק איתם, להחליף אותם מהופעה להופעה וכו' וכו'.. אתה לא תצליח לשכנע אותי שזה לא תוקע כי אני קוראת לזה בכלל "אומן של שיר אחד" שזה נוראי בעיניי.. שוב, אני לא נגד להיטים, אני נגד הישענות על שירים ספציפיים לאורך כל הקריירה בלי לגוון ביניהם אפילו.. (אני אזכיר שוב, אין לי כלום נגד שפשף, יש לי משהו מאוד מהותי נגד העובדה שב-22 שנים הוא נעדר מהופעות בדיוק חודשיים.. מה שבצדק הפך את מאיר ל"זה ששר את שפשף" כשבעצם יש לבחור המון אלבומים כשכל אחד מהם הוא יותר יצירת מופת מהשני.. ועדיין, מאיר בנאי הוא זה ששר את שפשף, אותי אישית זה מתסכל!) אין לי בעיה עם קהל שמכיר רק להיטים, אני מניחה שגם לו אין בעיה להגיע להופעה ולשמוע עוד איזה 2-3 שירים שהוא לא מכיר..

shlook

New member
אני לא נגד

לשיר שירים חדשים ולגוון אבל יש תמיד את קומץ השירים הזה שאי אפשר בלעדיהם. אין אמן שאין לו את השניים שלושה שירים שכוווולם מכירים ואי אפשר בלעדיהם. לדעתי אותם זמר לא צריך להוריד מהפלייליסט. חס וחלילה לא אמרתי להישאר עם אותו פלייליסט שנים.

מממ

את 'מתי נתנשק' הוא שר המון המון בסיבובים האחרונים, וגם בהרבה ראיונות הוא אמר שהוא דווקא הכי מתחבר אליו עכשיו, אפילו יותר מפעם. נראלי שזה טיפה קשה לשיר אותו על פסנתר, אולי על גיטרה, אבל גם אז זה כזה.. חסר. אני מניח ש 'הזאב והאיילה' ו'שמתי לי פודרה' ירדו בשביל השירים החדשים.. לגבי 'שיר טיול'.. זה עניין מגמתי שקורה לאט לאט שהשירים ממנו יורדים יותר ויותר בהופעות, וחבל... 'חלון' שרד די הרבה.. וגם 'שיר טיול'.. אבל גם הם נעלמו מסתבר. יש לי הרגשה שבהמשך הם דווקא יחזרו.

aryekes

New member
גם אני הייתי בברקה...

אחד משני השירים החדשים שהוא שר היה "אבא" (אותו הכרתי בזכות הזייפן שצילם אותו בהופעה בים המלח), איתו אגב הוא פתח את ההופעה.. ואת השיר השני שאני גם לא זוכר איך קוראים לו הוא פתח בסיפור שמישהו פעם בא אליו ואל אמיר ושאל אותם כמה הם עולים אז הם ענו לו שהם עולים 70 ש"ח והוא פשוט הלך, אביתר אמר שזה היה משעשע ומעניין ואם זאת קצת מעליב ועל זה הם כתבו את השיר... האמת שזו ההופעה הראשונה שהייתי בה של אביתר והיה מדהים!! נהניתי מהשילוב בינו לבין אמיר צורף ושמתי לב עד כמה הם נהנים לעבוד ביחד ומקשיבים אחד לשני, עיבודים באמת נפלאים! יש לי רק צביטה קטנה בלב, כי נראה כאילו אמיר צורף משתעמם מהעיבודים הרגילים של השירים והוא חושב שגם הקהל די משתעמם מהם אז הוא בוחר עיבדים אחרים לגיטרה (שהם יפים בפני עצמם), ובזאת פוסח על כל מיני פרטים קטנים אך חשובים בשירים (כמו למשל על הסולואים בפקק תנועה ומתנות, או על הריפים בפקק תנועה וטיפה של אור, ויש עוד הרבה...) אני חייב לציין שהביקורת הזאת לחלוטין לא משקפת את דעתי על ההופעה שהייתה מעולה, אבל חייבים להתבכיין...
היה גם סיפור שלם עם תאיטרון רוסי.. די בהתחלת ההופעה, אחד שישב קרוב אליי ואל חבריי ,הוא גם אותו אחד שצעק "מזל טוב", צעק גם "מה עם תיאטרון רוסי?" (כנראה ותיק בהופעות..) אביתר ענה לו "אל תפריע.." והמשיך לשיר הבא, כמובן שאביתר טרח להתנצל במשך כל שאר ההופעה והסביר שהוא לא התכוון להעליב ושרשימת השירים מגיעה מלמעלה ואפילו אמר שאנחנו גורמים לו כמעט לנגן את השיר ברגע שהאגף שישבתי בו החל לשיר ביחד "יש לי לחץ באזניים...", אך אביתר נשאר איתן בסירובו... שכחו לציין ששניהם ניגנו גם על גיטרה בס במהלך ההופעה והיא אפילו לא עבדה שיר שלם (חרא גיטרה..) ובטוענה זו אביתר הציג את הסאונדמן שלהם ואמר שהוא עושה עבודה מעולה, ודרך אגב שייתן בס... אגב, באמת התפלאתי שהוא אמר על "יש לי סיכויי" שזה השיר הכי יפה שלו, אמנים עושים דברים כאלה? במיוחד לאור העובדה שהוא בחר לנגן את זה עם אקוסטית ולא עם פסנתר מה שגרע מאיכות הביצוע... חוץ מזה אין לי מה להוסיף חוץ מזה שוודקה רד בול עולה 38 שקל בברקה, טירוף!!

TEENAGER1

New member
אתם בטוחים שהוא שר רק שני שירים חדשים?../images/Emo12.gif

מה עם "לילה כיום יאיר", הוא לא שר אותו? ולגבי "יש לי סיכוי", זה שהוא אמר אז שזה השיר הכי יפה שלו, לא מונע ממנו לשנות את דעתו עוד יומיים...
ודבר שני, הוא אמר פעם ש"השירים הכי יפים יוצאים כשאני לא שם לב, אלה השירים שאני בסוף הכי אוהב", ומיד אחר כך שר את "יש לי סיכוי", כך ש.. תודה על הסיקור!

aryekes

New member
יכול להיות שלילה כיום יאיר

הוא שם השיר שאני לא זוכר... יש מצב שהוא חושב ש"יש לי סיכויי" הוא השיר הכי יפה שלו אך יש שיר אחר שהוא יותר אוהב או שיר עם עיבוד הכי יפה לדעתו, וכך כמעט לכל שיר יש איזשהו תואר בשבילו וזו לא חכמה שהוא דירג את "יש לי סיכויי" כשיר היפה ביותר...

למעלה