בטאפס צריך ממש להתעקש Senes Pa / Sin Pan
מצד אחד מעולם לא הייתי בברצלונה, אך מצד שני אני גר בקוסטה דל סול בחורף וידוע מאד שכוח העבודה הזול בברצלונה זה אנדלוסים שעלו צפונה לעסוק בעבודת כפיים (ומי שסיפר לי את זה אינגלת את זה מ to get manual labour ל " to get hand jobs " היסטרי...)

ולכן מה שתופס באנדלוסיה תופס גם בברצלונה: במקום פשוט של טאפאס תמיד ינסו לשים לכם את האוכל על פרוסת בגט ולכן ממש צריך להתעקש מול כל מי שמגיש לכם את הטורטייה או שאר המאכלים (אני צמחוני אז המטבח הספרדי זה לא הכי התחום שלי...) בשפתו (עד כמה שאפשר, ואפשר ללמוד כמה מילות מפתח בקטלאנית וכן בספרדית) שלא יוסיף את הלחם.

במסעדות מאד מודעים, במיוחד במסעדות של תיירים כי זו אותה דירקטיבה של האיחוד האירופי.

בסופרים הגדולים אני ממליץ על Carrefour כברירת מחדל זולה יחסית שבה יש מוצרים ללא גלוטן באזור הבינלאומי (יש אזור שנראה אשכרה כמו האו"ם, דגלי בריטניה, גרמניה, ארה"ב ורוסיה) או באזור הגורמה. בסופר שלי זה אזור חדש יחסית ולא איחדו אותו עם מדפי הדיאטה הוותיקים. אלו מדפים משולטים בנפרד, ארון או שניים ללא גלוטן.

אם יש לכם הרבה כסף פנוי Hipercor של כולבו El Corte Ingles וההמלצה היא לסופר שמתחת לכולבו. שם המוצרים ללא גלוטן יהיו במדפי הדיאטה / אורגני אך יש להזהר קצת כי אין שילוט נפרד ולמרות שיש מדפים מסויימים ללא גלוטן והצוות ישמח להראות לכם איפה הם אותו האזור הוא חנות טבע כללית ויהיו גם מוצרים על בסיס דגנים מלאים שיראו "בריאים", או שיהיה עליהם סמל דגנים "חיובי" דומה מאד לסמל הדגנים השלילי שלנו. חפשו את המילים Sin Gluten שמשמעותם "ללא גלוטן".

ב Mercadona יש לחם או שניים אבל אין מגוון, כנ"ל ב Supersol ׁ(אך יתכן שזו אינה רשת ארצית).

חנויות הבריאות הספרדיות הן Herboristeria ארבוריסטריה והן עצמאיות, כל אחת לעצמה.

כישראלים בבקשה אל תזדעזעו מרגלי החזירים המיובשות קומפלט עם הפרסה שימלאו קירות שלמים בכל סופרמרקט. זה נחשב שם למעדן הלאומי ויש אפילו סוג מיוחד של מתקן עץ שמחזיק אותן לפריסה ביתית.

ביקור בקטאלוניה אינו מגביל אתכם למטבח המקומי. ניתן למצא סושיות, מסעדות סיניות, איטלקיות וכו'. (יתכן שמסעדות הודיות זה יותר בקוסטות בגלל הקשר הבריטי, כנ"ל מסעדות אנגליות). אם סף הרגישות שלכם כולל רוטב סויה תתעקשו שלא לאכול אותוה במסעדות המזרח הרחוק אבל יש להם אורז, נודלס אורז וכו'. במסעדות האיטלקיות הטובות יש ריזוטו, פולטנה, וסוגי אנטיפסטי רבים - ובטובות באמת יש גם פסטה לל"ג, פיצה לל"ג ואפילו קרפ לל"ג.