ברצלונה ופראג

eran735

New member
ברצלונה ופראג

6 ימים בברצלונה
ועוד יום בפראג
מה יש לעשות
מה מומלץ
מה שותים ואיפה
GO

deathstar

New member
בפראג הייתי ב prague beer museum

http://www.praguebeermuseum.com/en/index.htm
לא מעט בירות, חלקן נחמדות מאד.
באופן כללי תשאיר לך מקום בבטן לבירה, היא זולה שם באופן מגוחך.
אגב, כשהייתי שם (לפני חודש) הם היו בתקופת יובש - בגלל מכה של אלכוהול מורעל אסור היה להם להגיש משקאות עם יותר מ20 אחוזי אלכוהול. תבדוק אם זה עדיין בתוקף אם לא בא לך יום שלם של בירה (למרות שאני לא יודע אם זה אפשרי).

Padod

New member
כמה

לא יודע מה בדיוק אתה מחפש, אבל אתה יודע מה התחום שלי. אז -

ברצלונה -
Ohla Boutique Bar בVia Laietana, 49. הצגה על הבר
Boadas בCarrer dels Tallers 1
Dry Martinis, למרות השם מדובר בבר מדהים. להיכנס לבר מימין - לקוקטיילריה, ולא למסעדה - Carrer d'Aribau, 162

היתה לי גם ארוחה נהדרת, ומסתבר יחסית מאוד זולה בשביל ארוחת גורמה ב Mon Restaurant, בCarrer de Provencia, לא זוכר את המספר אבל אתה בטוח יכול לגגל את זה.

באשר לפראג, אם יש מקום אחד שאי אפשר לפספס זה ההמינגווי-בר - Karoliny Světlé 279/26
ד"ש לקתרינה אם אתה מוצא עצמך שם, ובבקשה שתפסיק עם התמונות המגרות בפייסבוק.

Padod

New member
לא חזק

בברנדי הספרדיים למיניהם. הספרדים היום למעשה שותים יותר ג'ין וטוניק, ויותר רום מאשר כל דבר אחר.
אישית, מאוד מעניינים אותי קונייאקי בורדריז (איזור עם מאפיינים ייחודיים בקוניאק), ברנדי צרפתיים אחרים, אולי פיסקו איכותי.
אני כן אתריע לך להיזהר מפני מיני סליבוביץ' סופר-מיושנים בפראג. יצא לי להיתקל במיני ברנדי בני 25-30 שנה שבטעם לא עמדו למה שציפיתי מכזה ברנדי מיושן.

ציון גיל בברנדי

מזכיר שברנדי, מהיותו משקה גנרי המיוצר באינסוף דרכים, גם לא ממש חזק בחוקים, בדומה לרום.
די נפוץ לראות ציון גיל שמתייחס למרכיב הישן בתערובת, ואפילו אין התחייבות לאחוז שהוא מהווה. ככה שבעצם ללא מידע ספציפי ציון הגיל חסר משמעות.
צריך לטעום או לסמוך על שם מוכר של ייצרן לפני קנייה.

eran735

New member
סימנתי לי את dry martinis

כנראה נקפוץ לשם.
אגב לגבי mon restaurant אני רואה שהיא קיבלה ביקורות מעולות.
כמה זה יחסית זולה? לא ממש מצאתי את המחירים שלהם

Padod

New member
'יחסית זולה'

זה לא מלכודת תיירים בעיקר.
תפריט צהריים היה 15 אירו, תפריט טעימות ערב היה 40 אירו. לי שניהם נשמעו גבוהים בהשוואה לארץ, אבל ממה שהבנתי בפורום ביקורת מסעדות - בהשוואה למה שמקבלים - זה זול ביותר ובדרך כלל יהיה מתומחר פי 2 במסעדות אחרות.

היתרון לאכול במסעדת-כוכבי-מישלן - לפני שהיא מקבלת את הכוכב.

למעלה