ברצלונה ברצלונה

שטמון

New member
ברצלונה ברצלונה

אני ערב נסיעה לוויקנד בברצלונה. ידוע לי שאבותי הקדומים משפחת הלוי אבות משפחת הורוביץ הסתובבו שם באיזור. האם מישהו יודע על איזה שריד לפעילות יהודית בברצלונה עצמה מלפני גירוש ספרד? בית קברות יהודי עתיק בית כנסת? בתודה

א77

New member
מה זה ערב נסיעה?

אתה טס בבוקר??? וודאי אתה עוד איתנו למספר ימים... אז בטח תמצא משהו אודות ברצלונה בחברת ועזרת הפורום

משה לרר

New member
שרידי יהדות בג´ירונה וברצלונה

על-פי המידע שיש בידי - בבית הקברות היהודי העתיק בברצלונה נמצאו כמה מצבות, אחת היא של YOSEF. בברצלונה כמעט ולא נותרו עקבות היהודים בעיר. מצ"ב תמונה עם שלט של בית הספר הרבני שברחוב MAYOR - בשלט מוזכר רבי שמואל הסרדי מהמאה ה-13. כמו כן תמונה של בית פינתי ברחוב מיור - שהיה בית הכנסת העתיק והגדול של העיר. מבנה זה משמר את היסודות העתיקים האורגינליים, שניתן לראותם מ-3 צדדים מבחוץ. נעבור לג´רונה - בשנות ה-70 נתגלה מקווה ברובע העברי העתיק של העיר הבנוי ליד הנהר בישוב שנקרא BESALU. כמו כן תמונה של אחד מרחובות היהודים שמשמר את מראהו מלפני 500 שנה - כפי שנכתב בספר ההסטוריה, גרו שם אנשי קבלה שהקימו בתי מדרש - בין השמות מופיע גם ZARACHIA. כל טוב וטיול מהנה

הדס ח

New member
יש בית כנסת

יפהפה בברצלונה (calle provenier 24). באותו בנין יש בית כנסת ספרדי, אשכנזי ומשרדי הקהילה. בטח שם יוכלו קצת לעזור בענין בתי קברות, ויש את הר היהודים שגם הוא לא מכונה כך סתם...עליו הקימו המשפחות היהודיות העשירות את בתיהן ושם גם היה בית הקברות. שווה מאד לבקר גם באתרי הגויים בעיר.... בילוי נעים הדס

כוכה

New member
בנבנישתי - ברצלונה

אחד השמות שהיו שם לפני אלף שנה, עברו ליוון ומופיעים בספרו של א.ב. יהושע: מסע אל תום האלף.

שטמון

New member
תודה לכולם

תודה לכל המגיבים ובמיוחד למשה. לצערי עקב הזמן הקצר לא אוכל להגיע לגירונה (למרות שאני חולם על כך מזה זמן רב, שכן שם מצויים הרבה יותר אתרים הקשורים ביהודים, וכמובן זו עיר מוצאו של בעל המאור) אבל כל הטיפים היפים שקיבלתי לגבי ברצלונה יספקו לי הרבה עבודה... כמובן שהנסיעה אמורה להיות לצורכי מנוחה וקניות - אבל אשתי כבר יודעת שבכל מקום שאנחנו מגיעים אליו (אם זה פראג, צפת, זכרון או ברצלונה) בעלה המוזר חייב לחפש קברים עתיקים, מה שנותן לה הזדמנות לגהץ את כרטיס האשראי בבתי הכלבו ללא הפרעה... (אפרופו לדעתי צריך להקים פורום נוסף של בני / בנות זוג של אנשים שמתעסקים בגיניאולוגיה) אם אמצא משהו מעניין כמובן שאשתף את חברי הפורום.

אז כבר יש שתיים לפורום החדש../images/Emo70.gif

גם אצלי יש בעיה דומה, כאשר הנושא עולה בשיחות מדי פעם ומיד מתחיל לשעמם את ה
. מה, לדבר על העבודה זה יותר טוב

צביקוש21

New member
ארנון בוקר טוב !!

מה קורה? אתה לא שוכח אותי כן?.... (כאילו ברור) מתי יש איזה מיפגש?

כוכה

New member
לא שכחו אותך ותבדוק בעצמך

מדי פעם מה קורה. למשל ישנם שני אירוחים בקרוב שאולי יעניינו אותך. בדוק עכשיו, הכן שאלותיך (אולי על הנפתלין של סבתא...) ואל תאשים אח"כ. במיוחד לא את ארנון.

היי, צביקוש../images/Emo70.gif

אני לא שוכח אף אחד מחברי הפורום הזה (גם אם לא כותבים הרבה זמן
). כשיהיה מפגש - נדבר עליו כאן, ואז תדע... יש חדשות כלשהן
ארנון

צביקוש21

New member
אין חדש....

אולי פעם כשאני אמצא דרך לסרוק את התמונות מהספרים של סבתא שלי יהיה מעניין.........

z a h a v i

New member
ברצלונה בית כנסת עתיק

שטמון שלום ,גם אנכי צאצא למשפחת הלוי ,אך לא ברור עם מקורם מאותה משפחה מברצלונה , עניין שאני מבקש לברר , בטיול האחרון שלי., הגענו לבית כנסת שהיה פעיל בעבר , וכיום המקום נרכש על ידי יהודי שפתח את המקום מחדש ,המקום עבר גילגולים רבים עד לרכישתו , נמצא ברובע הגותי ועליו שלט הבא: SINAGOGA MEDIEVAL SIGLO XIII , בנוי במעין חצי מרתף ובו מנורת שבעה קנים , ארון קודש , מדריך שהנו מהגר יהודי מארגנטינה נתן הסבר על המקום.[אין ברשותי שם הרחוב המדוייק],טיול מהנה

למעלה