מיקי בת המקורית
New member
ברצוני לברר...
ברצוני לברר...
האם הסכם שנחתם אצל מגשר שאינו עו"ד מחייב כמו הסכם רשמי שנחתם אצל עו"ד?
ברצוני לברר...
הסכם שנחתם אצל מגשרברצוני לברר...
תודה על תגובתך אך...הסכם שנחתם אצל מגשר
למיקי שלום, ראשית אעיר כי לדעתי הסכם שנחתם אצל מגשר , בתור שכזה הוא מבורך, ומבטא את רוח הגישור, והסכמת הצדדים להבדיל מכיפופי ידיים כמקובל לצערי בהליכי גירושין אחרים. אשר לשאלתך,הסכם שנחתם אצל מגשר ,עדיין דורש אישור בית משפט לענייני משפחה ומתן תוקף של פסק דין להסכם על ידי בית משפט זה, על מנת שיהא אכיף לאחר מכן, (לדוגמא בנושא חבות במזונות, הסדרי ראייה , חלוקת רכוש משותף וכיצוא בזה). למותר לציין כי גם הסכם שנחתם בפני עורך דין דורש גם הוא אישור בית משפט לענייני משפחה. יחד עם זאת יש להבהיר שהסכם שנחתם אצל מגשר שאינו עורך דין , סביר להניח שאינו מנוסח "משפטית", כפי שעורך דין מקצועי ינסח אותו. ניסוח משפטי לעניין זה, חשוב לבהירות ההסכם לימים יבואו . כלל, הסכמות שמגבש מגשר עם הצדדים מהוות בסיס להכנת הסכם גירושין על ידי עורך דין!. ב ה צ ל ח ה !.
עדיף שאת תשלמי את כל ההוצאות מאשר לתודה על תגובתך אך...
בן זוגי ניגש למשרדי הרבנות ושם אמרו לו שאם יביא הסכמה חתומה על ידי בני הזוג בהחלט יספיק ולא מחייב מסמך רשמי מעורך-דין. עוד ציינו שנוכל לחסוך את התשלום לעורך-דין ואת האגרות לבית משפט לענייני משפחה אם נעשה את כל הפרוצדורה אצלם. אני מתעקשת לעשות זאת כמו שכתבת, להכין הסכם רשמי אצל עורך-דין ולגשת לבית משפט לענייני משפחה אך לצערי כרגע זה גורם לבעיות ביננו ומאיים לבטל את כל מה שסיכמנו אצל המגשר. אם אגש איתו לבית הדין הרבני אמנם נחסוך הוצאות, אך לא יודעת מהן ההשלכות לעתיד ואם בשבילי יהיה טוב? שבת שלום
ההוצאות עלי...עדיף שאת תשלמי את כל ההוצאות מאשר ל
עדיף שאת תשלמי את כל ההוצאות ותגשו עם ההסכם לבית המשפט למשפחה. אם ההסכם יתפוצץ ההוצאות שלך עבור עורכי דין והתדינויות יהיו הרבה יותר גבוהות ואי אפשר לדעת איך הדברים יתגלגלו.
תשובהההוצאות עלי...
אך הוא מרוגז שאינני רוצה לגשת ישירות לבית הדין הרבני (טוען על חוסר אמון מצדי כלפיו), לכן מאיים לבטל את ההסכמה שחתמנו אצל המגשר. לכן שאלתי אם והיה ואחליט לגשת ישירות לבית הדין הרבני כפי שהוא רוצה וכדי שלא יבטל את ההסכמה ביננו אצל המגשר, האם יהיו השלכות לגבי העתיד או שינויים אם יהיה צורך בהמשך?
אתה רוצה להגיד ש..תשובה
הסכם גירושין יש לאשר בביה"ד הרבני ואין זה משנה מי ערך אותו.
תשובהאתה רוצה להגיד ש..
עם ההסכמה של המגשר שאנחנו חתומים עליו אפשר לגשת ישירות לבית הדין הרבני ושם מאשרים אותו וכך אפשר לדלג על שרותיו של עורך-דין ותקופת ההמתנה של בית משפט לענייני משפחה? אני כבר לא מבינה מה עדיף על מה ולמה כל אחד אומר אחרת. בסך הכל אני רוצה לבצע את כל תהליך הגרושין בשקט בלי מריבות וויכוחים ולשמור על האינטרסים האישיים שלי. בוקר טוב![]()
תשובהתשובה
פורמלית אפשר לעשות מה שאמרתי, אך כמו שכבר נאמר לך כדאי לפנות לעו"ד שיבדוק את ההסכם כדי שלא תהיה בכיה לדורות.
הרבה תודה על התגובות...תשובה
כמו שכבר נאמר רבות בעבר - את ההסכם כדאי ורצוי לאשר בבית המשפט לענייני משפחה ולא בבית הדין הרבני. יש כך השלכות רבות בעתיד, ועל למנת לדעת אם במקרה שלך כדאי "לפוצץ" על כך את ההסכם, עליך לפנות ליעוץ פרטני ואישי, עליו אינך חייבת לדווח לבן זוגך. כנ"ל לגבי הניסוח. יתכן שהמגשר בקיא דיו וניסח הסכם סביר - אך רצויל בדוק זאת ספציפית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.