ברסלב

odeleya

New member
ברסלב

הייתי שמחה אם מישהו היה מסביר לי פעם אחת נורמלי את כל הקטע של ברסלב...בבקשה... ראיתי שמישהו כתב על מוסיקה סוערת או משהו כזה- אני לא חושבת שיש בעיה אם מוזיקה רועשת(תלוי במילים)-אם זה גורם לאדם לרקוד ולבטא את עצמו ולפרוק את עצמו ולהרגיש יותר טוב...

odeleya

New member
ועוד כמה דברים

מי זה הרב אמיש? מה פרוש ר"ת אנ"ש?

אמיש ואנ"ש

על הרב אמיש לא שמעתי. אנ"ש הם ראשי תיבות: אנשי שלומנו, כלומר: החבר'ה שלנו...

ברסלב

רבינו ז"ל ! כל מטרתו הסופית זה להביא אותנו ליראת שמים טהורה ונקיה, נכון שהוא אמר "מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד" ולכן הכל תלוי במצב האדם, אני מאמין שאת מסכימה איתי שרבינו לא התכון שהתכלית שלנו זה לשמוח בכל מיני גדרים לא רצויים(ברים , מועדנים, בירות ,יין וכו') הרי ידוע המעשה שבת רבינו פעם באה אליו ב"כאבי שיניים" אז רבינו אמר לה 2 דברים, 1)ריבוי הכאבים הרבה מהדימיון, 2) אם היית בשמחה יותר אז הכאבים היו פוחתים והולכים, ואז ידוע שבת רבינו הלכה לחדרה וסגרה את חלון חדרה משום צניעות שעוברי אורח לא יראו אותה רוקדת ואז כבר תביני לבד לפי ההכנות איך היא רקדה... וה' יתברך יזכנו לעצה נכונה.. עוד עצה כדאי לקנות קלטות או דיסקים של ניגוני ברסלב (ממש ניגוני רוגע ודביקות) ובערך זה הסגנון שאמורים לשמוע... והשמחה או הריקוד לאו דווקא צריך לבוא מטראנס או טכני וכדומה בכל מקרה חזקי ואמצי וה' איתך ...

asaf2000

New member
תגובה

בד"כ כשמלחינים ניגון זה יוצא ישר מהלב, אם הלב שמח באופן מסוים יותר ניגון מסוים שיכול לעורר אחרים לעבודת ה'. אני לא שמעתי על עובד ה' שהיה בשמחה והלחין ניגון קצבי ורועש כמו טראנס... לדעתי ניגונים שיכולים לבוא מהלב במצבים של שמחה ממלחינים כשרים ויראי ה' - כאלה ניגונים יכולים לעורר גם אחרים לעבודת ה' ולשמחה. אבל "ניגונים" או יותר נכון קצב אלקטרוני של תופים בשילוב מוסיקה אלקטרונית עד כמה שהיא תקפיץ או תרקיד או תעשה הרגש כלשהו - זו לא מוסיקה שיכולה לעורר לשמחה ודבקות, ואם כך מרגישים הרי שזו לא הרגשה אמיתית אלא מדומה.

ברסלב

לאסף היקר ! אתה בעצם אומר את מה שאני רק פשוט לא ידעתי מי זאת השואלת והשתדלתי לא לגרוע ... אבל אם תתעמק במה שכתבתי תראה שאנחנו על אותו כיוון.. רק אתה דברת יותר בגלוי ה' איתך וכל הישועות

ברסלב זה.........

לעסוק בספרי רבינו ולקיימם........זהו

ברסלב זה .....

זה לא סותר בכלל את מה שאמרתי... ובנוסף זה "לב בסר" להרגיש כל יהודי... ובנוסף אני מצדיע לפניך...

למעלה