ברסלבים שלום רב!

lior02010201

New member
ברסלבים שלום רב!

פעם ראשונה שאני כותב פה (קצת מתרגש :)) אני בן 16 ואני מבית חילוני (להחריד) מגיל 13 בערך התחלתי להתחזק וכו'... (עזבו את כל הסיפור כרגע) יש לי שאלה בקשר להתבודדות. הבנתי שההתבודדות מבוצעת רק בטבע. אם אין לי טבע ליד הבית מה אני אמור לעשות? (המקסימום שיש לי זה גינה דיי גדולה אבל זה דיי טיפשי)

שלום חבר יקר ואהוב

אתה יכול להתבודד בכל מקום, כי בורא עולם נמצא בכל מקום ומקום שהוא, גם בחדר וגם מתחת לשמיכה כמו שהיה עושה דויד המלך עליו השלום. ההתבודדות יכולה להתבצע גם כשאתה הולך בדרך לבית ללימודים או לחברים וכו. ההתבודדות יכולה להיות כשאתה באוטובוס או ברכב, ההתבודדות יכולה להיות ממש בכל מקום חוץ ממקומות שהטומאה שורה בו כמו בית כיסא וכו, שאסור לדבר שם בכל מקרה. העיניין של ההתבודדות בשדה היא עיניין קבלי וגבוהה מאוד. רבי נחמן מברסלב אומר שכאשר אדם מתבודד בטבע כשיש שיחים ועצים, אז כל העצים והשיחים מצטרפים לתפילה של המתבודד ועולים לבורא עולם יחד ולכן יש לזה משמעת גדולה מאוד. אבל מי שאין לו אפשרות, גם בחדר חדרים זה טוב מאוד ויהיה בשמחה גדולה כי עצם השיחה עם בורא עולם הינה מעלה גדולה מאוד מאוד ומשמחת את בורא עולם מאוד ואין שום תפילה שאדם מתפלל שהולכת ריקם (כלומר לאבדון ח"ו) ולכן כל מה שמוציא אדם מפיו, גם לטוב וגל להיפך יש להם משמעות גדולה מאוד ובגלל זה טוב שירגיל עצמו לדבר רק טוב ולברך כל אחד שהרי לכל ברכה יש משמעות שאמרו רבותינו, "אל תהיה תפילת הדיוט קלה בעינך". מקווה עזרתי .... מה שכן, העיקר זה להיות בשמחה ולומר תמיד - "ניסים ונפלאות" כי השי"ת עושה לנו ניסים בכל רגע ורגע ולכן צריך להיות בשמחה תמיד .. וכמובן לחייך תמיד
טל כהן

למעלה