ברסלאו/Breslau

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
ברסלאו/Breslau

מי יכול לעזור לי למצוא אתר /חומר חיפוש על מקום זה? תודה לעוזרים

friend9

New member
ספרים

שם העיר: בגרמנית BRESLAU בפולנית WROCLAW בעברית בעיקר ברסלב. [במדורים השונים של JewishGen החיפוש הוא לפי השם הנוכחי, הפולני]. יש המון ספרים בגרמנית ובפולנית על יהודי העיר. בעברית מצאתי: 1. פנקס הקהילות פולין, כרך 3. 2. אמש שואה / בעריכת אריאל מענס. 3. זכרונותיי: קורות משפחה יהודית בברסלאו / מאת וילי כהן.

ראם ערן

New member
אם תמצאי....

חלק ממשפחתה של אישתי : לבנוירט -levenvirth(או דומה) מקורם מהעיירה. עד היום נסיונות למצוא קרובים ששרדו את השואה עלו בתהוץ אם תמצאי אזכור לשם הנ"ל, אשמח לשמוע בהצלחה ערן

ברסלאו

דודי שהוא האדם הכי נפלא הקיים בעולמנו הוא איש ברסלאו. תרגם והוציא לאור את ספרו של אביו וילי כהן, שהיה פרופסור להיסטוריה באוניברסיטה בעיר זו. הוא נרצח עם אשתו ושתי בנותיו הקטנות דווקא בגטו קובנא עם "השמנת" של יהודי ברסלאו. היה זה הגירוש היחיד לשם. אם תרצה מידע רב יש אצלי. צור איתי קשר לאימייל הפרטי ונדבר. בתו, שהיא בת דודתי כותבת כעת ד"ר על יהודי העיר, ובקרה בעיר ובארכיונים חשובים שם. שבת שלום, לאה.

ראם ערן

New member
סליחה טעות - ../images/Emo12.gif

ברסלב זה חלק אחר במשפחה לבנוירט מגיעים מבולכוב. עדיין מעונינת בפרטים? ערן

ברסלאו

משפחת וילי כהן היא משפחתה של בת דודתי. היא כרגע עובדת על עבודת הד"ר שלה על יהדות ברסלאו. וילי כהן הוא הסבא שלה. הוא היה פרופסור להיסטוריה בעל 20000 ספרי יהדות! אשתו ושתי בנותי הומתו בגטו קובנא! לשם הועברה "השמנת" של יהודי העיר. אם יש ברצונך לדעת עוד, צרי עימי קשר דרך הכתובת הפרטית באימייל ואשמח לסייע, שבת שלום, לאה

friend9

New member
תיקון והערה

1. הספר "אמש שואה" הוא על BRASLAV אשר בבלרוס, ולא על BRESLAU=WROCLAW אשר עד 1945 היתה שייכת לגרמניה. 2. ל zogu: בפנקס הקהילות פולין נזכרת העיר הרבה פעמים (אין לה ערך משלה, כי לא היתה שייכת לפולין). השמות שאת מחפשת לא נזכרים שם.

zogu

New member
לכל עוזרי היקרים- schropel -לודג'

אני מחפשת משהו- קצה של חוט שיקשר אותי למשפחת שרייפל/לודג'-Breslau -קלרה סבתא רבא רבא שלי, נולדה בברסלאו (וורוצלב בפולנית) בחבל שלזיה שהיה לסירוגין שייך לגרמניה ופולין. היום פולין)- שנת 1868 . בשום מקום לא מצאתי איזכור כלשהו -לא למשפחה, ולא למקום עצמו. יש למשהו רעיון חדש? אינדקס/ רשימות/אתר/משהו???????? תודה לכל הצוות הנפלא כאן

masorti

New member
לא נשמע לי סביר...

מילא שלא מצאת איזכור לשם המשפחה. אבל לא מצאת איזכור לעיר ורוצלב? זו עיר ענקית, ויש מאות אתרי אינטרנט (אם לא יותר) המזכירים אותה. אגב, ניסית גם ואריאציות אחרות של כתיב לשם המשפחה?

zogu

New member
העיר ורוצלב/ ואריציות לשם - שרייפל

אתה מוזמן לנסות גם כן, ולהטות שכם... אין לי מושג ירוק- היכן עוד לחטט ולחפש... תודה!

friend9

New member
מצבות מברסלב

אחד הפרויקטים של JRI נמצא ב www.jewishgen.org/jri-pl/jri-jhi.htm פרויקט מס' 5: WROCLAW MATZEVAH. יש רשימה של שמות משפחה, וניתן למלא טופס בקשה לקבלת נוסח המצבה. ברשימה יש כמה שמות שיעניינו אותך: Singer Friedmann Strauss

friend9

New member
בעלי מניות מברסלאו

באתר של חברת ג'ואיש קולוניאל טראסט www.jct.co.il רשומים בעלי מניות של חברה ציונית זו (מניות שלא נפדו עד היום הזה.) ביניהם מברסלאו: Blaue, Gustav Freidmann, Adolph כדאי להתאמץ ולמצוא קשר משפחתי. כל מניה שווה כ-900 ש"ח, בתנאי שמוכיחים זכות ירושה.

grwa

New member
שלום-מחפשיםאת משפחת ברסלועיר?

יש כמה אחים בירושלים בשם זה . מעונינים בטלפון? לשלוח לי ל [email protected]

א77

New member
חסר ברסלויערים?

יש אחים חסידי בעלז. אחד מהם מגדולי הקבלנים שבאשדוד. שמו פנחס ברסלויער. יש לו אח עוסק בחינוך חרדי, וסופר ידוע לגיל הרך. ההוא חושבני בירושלים. הם מספר אחים. במקורם הם ילידי קרית אתא, שאז היא היתה כפר אתא. ויש עוד ועוד.

למעלה