ברניקי ואנטיגונה

L m a o

New member
ברניקי ואנטיגונה

שלום, אני מגיע אליכם בגלל משהו לא ברור: יש סצינה מוזיקלית מהמאה ה-18 על ברניקי (Scena di Berenice באיטלקית). היא מבכה על מותו של דמיטריו אהובה. היא רואה את רוחו עוברת לעולם הבא (יש לי תחושה שיש שם משהו שקשור לכארון\קרונטה היווני) ומתחננת שהוא יקח אותו איתה. אחר כך היא מקללת את האלים ומקווה שהמוות יגאל אותה. עכשיו לבעייתיות- הסצנה הזו לקוחה מאופרה בשם Antigono. את הטקסט כתב האיטלקי Metastasio. האם אטניגונו=אנטיגונה? מה הקשר בין אנטיגונה לברניקי? אולי זו בעצם הקבלה כלשהי? אשמח אם מישהו יוכל לעזור. תודה, עמית.

ihtiyar

New member
סלט נחמד הכנת לנו...

על הנושא הזה (לליברטו של מטסטאסיו) כתבו מוזיקה גם גלוק, גם הָסֶה וגם היידן (Gluck, Hasse, Haydn). לא אנטיגונה ולא נעליים: מדובר בברניקי מקירנייקה (בתחומי לוב של ימינו), באנטיגונוס (Antigonus) מלך מקדוניה, ובדמטריוס (הידוע כדמטריוס "היפה" - Demetrius the Fair) שהפך למלך קירניקה בגלל נישואיו לברניקי. כדי לא להאריך כאן (כי זה לא קשור לתחום הארכיאולוגיה המטאפיזית-מיתולוגית שהפורום עוסק בה), נסה לגגל את הפרטים שרשמתי למעלה, ובטח תמצא עוד פרטים. חג שמח,, ואשמח אם תשלח לי במסר איזה ביצוע יש לך (מתאר לעצמי שאתה מתכוון לאריה שהלחין היידן)

L m a o

New member
תודה רבה!

בהחלט שאלתי בהקשר לסצנה של היידן. שאר השימושים לליברטו לא כל כך מבוצעים היום (רק אותה סצנה מהאנטיגונו של גלוק, כאנקדוטה לזו של היידן). בעיקר רציתי לדעת מה עלילת האופרה (למרות שהטקסט של הסצינה עצמאי), ועכשיו לא תהיה בעיה למצוא זאת. זכור לי שיש גם מחזה מהמאה ה-17 בשם ברניצ'ה, אבדוק אם מדובר באותה עלילה.

aetos

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo47.gif אאל''ט אנטיגונוס ודמטריוס..

היו בניו (מנשים שונות) של דמטריוס ''השם מצור על ערים (ולוכדם)'' πολιορκητης poliorcetes ,הוא עצמו בנו של אנטיגונוס ''בעל העיין האחת'' ,μονοφθαλμος monophthalmos - אחד ממצביאיו ,דווקא הלא בולטים במיוחד בזמנו, של אלכסנדר הגדול - שהפך אחרי מותו בתקופת מלחמות היורשים (ה''דיאדוכים'') למצביא הבולט ביותר ולגורם העיקרי שניסה לשמר את האמפריה העצומה שלו כיחידה אחת. מולו התאחדו ביחד תלמי (פטולמאיוס) וסלבקוס כדי לשמר בידיהם כ''א בתורו את אזורי האמפריה שחולקו להם והפכו אח''כ לממלכות עצמאיות (מצריים וסוריה ,בהתאמה).אנטיגונוס נשאר בסופו של דבר שולט רק על החלקים האירופיים של האמפריה שכללו בעיקר את המרכז במקדוניה עצמה וכמובן את יוון (''הקלאסית'') שמדרום לה.

למעלה