ברנדי וליקרים

Tal Zafrir

New member
ברנדי וליקרים

שלום לכל המומחים. אני זקוק לעזרתכם. אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות: 1. האם בייליס נחשב לאייריש קרים הכי טוב? מי היבואן שלו? איזה אייריש קרים אחר נחשב תחליף טוב ומי היבואן שלו? 2. כנ"ל לגבי קלואה, ליקר הקפה 3. כנ"ל לגבי גרנד מרינר, ליקר התפוזים 4. כנ"ל לגבי פרנג'ליקו, ליקר הלוז 5. האם ליקר אמרטרו הוא שם כללי לכל ליקרי השקדים או האם זה מותג ספציפי? 6. מי נחשב לליקר השקדים הכי טוב? מי היבואן שלו? איזה ליקר שקדים אחר נחשב תחליף טוב ומי היבואן שלו? 7. איזה מותגי ברנדי הם הכי פופולריים בפאבים בישראל ובעולם, מי היבואנים בארץ? 8. האם שרי ברנדי וליקר שרי זה אותו דבר? בתודה מראש

marsala

New member
טל שלום וברוך הבא לפורום

אז תן לי לנחש...אתה עומד לפתוח פאב/באר? אם כן אז בהצלחה. בקשר למותגים שהזכרת אז באופן כללי כן,כולם מותגים בינלאומיים ומוכרים,עניין ה''הכי טובים'' הוא כמובן עניין סובייקטיבי. בוא נאמר שבכל באר שמכבד את עצמו תראה את רשימת המותגים שהזכרת,אם יש מכל קטגוריה עוד מותגים אז עוד יותר טוב ומעניין. שוב,בהצלחה, מוש

Some Devil

New member
ניסיון לענות....

קשה לענות על דברים כאלה, כמו "הכי טוב" ... זה עניין של טעם... אבל אני אנסה. 1- בייליס הוא האייריש קרים הנמכר ביותר. הוא גם נחשב טוב מאד. לא יודע אם הכי טוב... יש תחליף זול יותר, של קונינגס, ואם אני לא טועה היבואן הוא אקרמן. אבל הוא נחות ממנו ברמה, ועדיף להשתמש בו לקוקטיילים. 2- קלוהא נחשב לאיכותי. לא יודע אם הכי איכותי... יש שני ליקרי קפה טובים בנוסף. הדורנגו, וסירקו, או משהו כזה... הזיכרון בוגד בי... בנוגע ליבואנים, לא ממש זוכר. 3- גראנד מרינייה נחשב לליקר התפוזים הטוב ביותר שיש, מכייוון שהוא מבוסס על ברנדי/ קוניאק (בהתאם לצבע העניבה שלו) 4- פרנג'ליקו - אני לא מכיר שום ליקר שדומה לו 5- אמרטו הוא שם כללי. ראה כתבה 8- שרי ברנדי הוא שם אחר לליקר דובדבנים, מהמילה cherry. לא להתבלבל עם יינות שרי שזה דבר אחר לגמרי.

LaDjA

New member
תוספות וחידודים

3 - לטעמי, קוואנטרו הוא ליקר הרבה יותר טעים. ממש לא אותו כיוון, אבל גם ליקר תפוזים ולכן ראיתי לנכון להזכיר. 5 - כמו שבטח הבנת מהכתבה הנ"ל אמרטו הוא לא ליקר שקדים, אלא ליקר בטעם שקדים (עשוי מגוגואים) 6 - למרות שגם זה כתןב בכתבה - הכי נחשב - דיסארונו. תחליף זול וסביר לקוקטיילים - סארי. 7 - מותגי קוניאק נמכרים: רמי מרטן, מרטל, ביסקוויט, קווזווייה...

marsala

New member
טל,חידה לכולם:מאיפה בא השם גוגואים?

לזוכה המאושר,מתכון להכנת משקה גוגו קר... מוש

night mistress

New member
זה לא השם של הגרעין?

של המשמש? או שרקדניות גוגו היו עונדות אותו על צווארן כסמל לעושר ובלה בלה בלה..

j o s i e

New member
אני חייבת להגיד...

קונינגס קרים זה סיוט...יש תחליפים יותר טובים למשל פניס ואוטום קרים.

marsala

New member
גוגו הוא קיצור לשמו הלועזי של המשמש

במקור השם הוא יווני =ווריקוקו. או בצרפתית אבריקו,אנגלית אפריקוט (מי יודע בשפות אחרות? יהיה מעניין להוסיף...)
אז הוויריקוקו קוצר ל-גוגו. חכו ליוני הבא ותהנו מהרבה מישמישים גוגואים וכדומה,אני מסתפק עד אז בגרסה היבשה. מוש

למעלה