ברנדי ג'ין ורום

samuelle

New member
ברנדי ג'ין ורום

מישהו יכול לתת המלצות לבקבוקים סבירים - מבחינת איכות ומחיר ? אני לא רוצה המלצה על בקבוק ב 10 ש"ח וגם לא ב 100 - משהו סביר באמצע - בשביל קוקטיילים. שאלה שניה - יש כל מיני סוגים של רום ושל ג'ין - מישהו יכול לפרט מה הם ומה זה אומר ? תודה רבה !!!

LaDjA

New member
תשובות

מחירים: רום: בקרדי - משתתף בדיוטי פרי ב-2 ב-22$, בארץ מעל למאה שקל! קפטן מורגן, נגריטה, יותר זולים מבקרדי (לא בהרבה - לא סגור על מחיר), גם כן מצויינים לקוקטיילים. ג'ין: ביפאיטר, הקטן משתתף ב-2 ב-22, הגדול (1.75 ליטר!!!) ב-2 ב-40$. פחות משתלם, אבל יותר איכותי הוא גורדון'ס (הג'ין הנמכר ביותר) - משתתף ב-2 ב-30$. בארץ הם עולים משהו בין 80-110 שקל (לא הביפאיטר הגדול.) בטיב טעם יש גורדון'ס 5 ליטר (אם אתה צריך כמויות מסחריות) ב-300 ומשהו ש"ח. ברנדי: אני לא מבין בזה הרבה. אבל ממה שהבנתי, יונתן תשבי, הוא ברנדי שמיוצר בטניקת ייצור של קוניאק. הוא אמור להיות ברמה (זכה בכל מיני פרסים) - עולה 100-150 שקל (בארץ). לגבי ההבדלים בין הסוגים השונים של: ג'ין: ישנם משקאות דוגמת לונדון דריי ג'ין, ופלימות' דריי ג'ין. ההבדל ביניהם לבין כל ג'ין אחר הוא סמנטי בעיקרו - ההבדל מתייחס לדקויות של ההכנה או הבקבוק. לפרטים נוספים - הנה כתבה על ג'ין. רום: רום בהיר - מזוקק בזיקוק רציף - משמש למרבית הקוקטיילים. רום זהוב - זהה לרום הבהיר, בהבדל שמוסיפים לו קרמל לפני הבקבוק, שנותן מעט צבע למשקה - משמש לקוקטיילים, בהם הצבע אינו מפריע. - נקיים הם יוגשו בכוס שוט (לא ממש מומלץ - מנסיון). רום כהה - מזוקק זיקוק דודי כפול (כמו וויסקי), ומיושן בחביות אלון 3-12 שנים. היישון נותן לרום צבע כהה, בנוסף, לפעמים מוסיפים לרום קרמל (כמו לרום זהוב). רום כהה נהוג להגיש בכוס סניפטר, על מנת להנות ממלוא הארומות והטעמים המיוחדים שבו. כמו כן נהוג להוסיף אותו לקפה (קפה ג'מייקאני). בנוסף ישנו רום אנייחו - שמיושן בחביות שיושנה בהן טקילה - נחשב לאיכותי מאד. למידע נוסף - הנה כתבה על רום.

D r a m b u i e

New member
שמע, אם אתה מחפש לקוקטיילים

דברים זולים אבל סבירים ולא בדיוטי רק בארץ. הייתי הולך על הרום לקרני. הוא לא מדהים, רחוק מזה, אבל הוא סביר לקוקטיילים. בג'ין צריך לחפש, יש סוגים סבירים, ברח לי השם, אתה לא חייב לקנות ביפיטר, גורדון, פלימות' או בומבי, רק תשים לב שלא תקנה ג'ין ויקטורי או זבל אחר שעושים בארץ. בברנדי אני יכול להמליץ על ברנדי מאה (אני חושב שזה השם) של כרמל מזרחי, מיושן תשע שנים ובכלל לא רע יחסית לברנדי ולמשהו שעושים בארץ. גם היונתן תישבי טוב יחסית, אם כי אני לא התלהבתי.. כמובן הכל לקוקטיילים עם הרבה מרכיבים. לקוקטייל איכותי הייתי משתמש ברום וג'ין איכותיים. ועל ברנדי בכלל הייתי מוותר, שתה קוניאק, נקי.

siete

New member
בקשר לרום כהה וברנדי

ברוב הקוקטיילים הקלאסיים משתמשים ברום בהיר, כי הרום הכהה משתלט על הטעמים יותר מדי. כמו שאין הרבה קוקטיילים קלאסיים עם ווסקי סקוטי (רוב רוי), ככה אין הרבה קוקטיילים עם רום כהה: יוצאים מהכלל, מאי תאי, פונצ'ים למינהם, וכמובן כל מני המצאות מודרניות... אז עדיף לך להשקיע ברום בהיר בתור התחלה. לפי מה שאמרו לי פה, ובעוד מקומות, ברנדי "אקסטרה פיין" של כרמל מספיק טוב עבור רוב הקוקטיילים (אלא אם כן אתה מערבב את הברנדי שלך עם בנדיקטין, או גרנד מרניה/קוונטרו - ואז רצוי להשתמש במשהו טוב יותר).

למעלה