ברמנים

עדי בת 20

New member
ברמנים

שלום לכולם! אני רוצה ללמוד להיות ברמנית..אני גרה במרכז- למישהו יש הצעה איפה ללמוד? וחוץ מזה , לברמנים שבינכם, אשמח לשמוע איך זה להיות ברמן ופרטים על התחום.. איך הלימודים וכ"ו תודה!

amircn1

New member
ברמנים

יש מספר בתי ספר לברמנים במרכז הארץ, לכל בית ספר יש את הדרכים שלו לנסות לשכנע אותך לבוא וללמוד דווקא אצלו, אני מציע לך לברר איזה תעודה את מקבלת, לא הייתי סומך יותר מדיי על הצעות עבודה שמבטיחים לך כי מנסיוני המצב בשוק על הפנים ו... בד"כ נותנים לך רשימה של מקומות וזה לא הכי עדכני ולפעמים בעל הבית רוצה רק שתחליפי את הברמן שלו לערב אחד או מלא דברים בסגנון אמרת שאת בת 20, נכון ?! חיילת משוחררת ? את יכולה ללמוד ע"ח הפיקדון בכל מקרה, מה שכן, אני מציע לך לנסות להיות ב"שיעור לדוגמא" וכמובן לשאול ולהתעניין אגב, חלק מהברמנים שאני אישית מכיר, לא עברו שום קורס שיהיה בהצלחה

עדי בת 20

New member
איך

הם לא עברו קורס ובכל זאת מבינים בערבוב משקאות? כי הבנתי שמלמדים מעל 70 סוגים שונים.. וזה מוביל אותי לשאלה הבאה- זה לא מסובך ללמוד להיות ברמנית?

amircn1

New member
אז ככה

נדרש קצת ויטמין P והכל מסתדר ... אגב, אחד מהם התחיל בתור מלצר ורק אח"כ 'התקדם' להיות ברמן ברמת העיקרון, מלמדים אותך בקורס מא' ועדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד ת', אני אישית לא עברתי שום קורס, קראתי תימצות של אחד הקורסים(אם את רוצה יש לי אותו איפשהו שמור) + כל הכתבות של גיסר, ואני חושב שאני יחסית מבין בתחום, אבל תמיד אפשר ללמוד עוד !!! מלמדים אותך את הבסיס ועוד מספר קוקטיילים בסיסיים וכל מיני שילובים וזהו, תמיד יהיו דברים חדשים ואת לא חייבת לזכור את הכל בע"פ, ממה שאני יודע וראיתי יש מעין דף שכזה שבו רשומים קוקטיילים שונים (גם ראיתי אותו איפשהו מסתובב בפורום) מסובך ?! הממ... כל עוד יש רצון וקצת יכולת התמדה - הכל אפשרי אגב, ברוכה הבאה לפורום מקווה שעזרתי

Benjamin Turner

New member
אמיר, היי, אתה נראה פיצוץ היום ../images/Emo8.gif

או במילים אחרות, אשמח אם תעלה לכאן את תימצות הקורס המדובר
|בתודה| מראש, אירית
(שמנקה את הראש מביוכימיה ע"י מתן בלאדי מרי משובח בעירוי לוריד)

amircn1

New member
ואווו תודה../images/Emo9.gif

יופי, ראית מה עשית ?! גרמת לי להסמיק !!! את התמצות עצמו אני לא מוצא על המחשב אצלי בבית, סביר להניח שהוא נמצא ברשת של המכללה ב- user שלי, שם ראיתי אותו פעם אחרונה, מצטער אבל... אין לי גישה לשם מהבית :( הוספתי קישור לכתבות של גיסר (AKA אלוהים) ביוכימיה אמרת ?! שיהיה לך המון בהצלחה ! אמיר

Benjamin Turner

New member
תבוא כל יום ../images/Emo8.gif

גיסר הוא הגורו שלי (הלינק הזה נמצא אצלי ב-favorites
), פשוט תמיד רציתי לדעת איך נראה קורס ברמנים מבפנים. אם תהיה לך גישה אל הקובץ היום מן הימים, אתה יודע איפה למצוא אותי
ביוכימיה היתה ואיננה עוד, אבל
(אני מעבירה את איחוליך לבחינה הבאה בתור, היסטולוגיה, שתדרוש לצערי הרבה יותר מצמד בלאדי מרי'ז כדי להתאושש ממנה)

Chewbacca

New member
היי אירית, סתם שאלה

לא חבל על הבלאדי מרי שאת מזריקה אותו ישר לוריד? את מפספסת את הטעם שלו?

D r a m b u i e

New member
אני ממליץ על הקורס

מכל הלב. פשוט דבר נפלא. מעניין, נותן את החומר בצורה מרוכזת וטובה(אם זה קורס טוב), אווירה נחמדה וגם התעודה אף פעם לא מזיקה, אם כי אמרו פה, ובצדק, לא תמיד גם מועילה מי יודע מה.

MEIMIS

New member
ולפעמים גם לא שווה את הכסף התעודה..

בכל אופן גם אני ממליץ על קורס... אצלי הוא פתח לי את עולם האלכוהול שכל מה שהבנתי לפני זה, זה - טקילה ספרייט(ואני לא צוחק)

עדי בת 20

New member
איך

מצליחים אחרי הקורס לזכור כל כך הרבה סוגים של ערבובים? ואיך מגישים כל משקה, באיזו כוס, עם איזה קישוט, באיזו צורת מזיגה.. בפרט לאחת כמוני שאין לי שום ידע בתחום האלכוהול..

מסתדרים

זה לא כזה מסובך, בסוף זה נתפס. מה גם שברוב המקומות לא מגישים 50 קוקטיילים, ובהרבה מקרים מאלתרים. כמות האנשים שאחרי קורס ממש מוצאים עבודה מעניינת בבאר היא די נמוכה -- את זה הפרסומות ברדיו שוכחות לציין
אומרים שהתעודה לא בהכרח שווה הרבה כי זה לא ממש יעניין בעלים של פאב שיש לך תעודה -- מה שקובע בשורה התחתונה זה נסיון. ברמן טרי מקורס צריך ללמד ולהכשיר בעבודה אמיתית, ובד"כ יעדיפו ברמן מנוסה, עם או בלי תעודה.

עדי בת 20

New member
למה

לא מועילה? כי אין בזה עבודה או בגלל שניתן לעבוד בזה גם ללא תעודה?

D r a m b u i e

New member
למה? כיוון

שבהמון בארים מחפשים אנשים שנראים טוב. כלל ידוע באנ.בי.איי הוא שיש שני דברים שאי אפשר ללמד, גובה ומהירות, את כל השאר אפשר. אז קבוצות כדורסל יקחו שחקן שהוא גבוה, במחשבה שאת כל השאר הן כבר ילמדו אותו. ככה זה בהמון בארים. אם את נראית טוב, ולא יודעת להבדיל בין וודקה לוויסקי, בשביל הרבה בארים זה מספיק. ללמד אותך להבדיל בין השניים הם כבר ילמדו, אבל ללמד מישהו שיודע להבדיל ונראה חרא להיראות טוב, זה הם לא יכולים. שוב, אם את הולכת בשביל עבודה, אז תעודה יכולה קצת להוסיף, אבל מעט מאוד. אם את הולכת בשביל ללמוד על אלכוהול בצורה הכי מסודרת שיש, ולהנות בדרך, אז קורס תהיה הבחירה הנכונה בשבילך לדעתי. לא מכיר אף אחד שהלך לקורס ברמנים והתחרט, כולם נהנים ויוצאים עם ידע רב באלכוהול.

hermis1

New member
ושוב חזרנו לאותו הנושא....

למה? מאיפה חוזרת וצצה ההנחה הזאת? המראה עוזר, הידע הוא הכרח. ומעבר לזה, תסתכל לי בעיניים (מטאפורה, אבל אתה יכול להתבונן במודם) ותאמר לי שאתה באמת רוצה לראות ברמנית שדומה לשאול יהלום ויודעת לצייר על המפית את מפת מזקקות הוויסקי מ1608 ועד היום, ולא בחורה נאה שיודעת להכין את מה שאתה רוצה לשתות. העובדה ששדרניות החדשות בטלוויזיה הן נשים נאות לא הופך אותן לפוסטמות, הגיע הזמן להפסיק ולהניח שכל ברמנית יפה לא יודעת לעבוד.

loco21

New member
לפני שאת ניגשת לקורס

תראי אין לי שום דבר נגד קורס אבל... החלק הארי בקורס הוא לימוד תיאוריה דהיינו מה כל משקה תהליך יצור, מקור... וחלק קטן יותר של טעימות והכנת קוקטיילים. אין לי כל כוונה לפגוע בענף הקורסים אבל את כל זה תוכלי ללמוד לבד מספרים שאין בעיה להשיג (הן של קורסים והן ספרים שתוכלי לקנות מסטימצקי כמו 1001 קוקטיילים של דוריאן) או מגלישה באתרי אינטרנט. ולכן מה שאני ממליץ הוא שמכיוון שאת בחורה (ואם את נראית טוב מה טוב) אז כדי לך לחפש מקום שאולי יאמץ אותך "ויגדל" אותך בתחום. מצידך כמובן תהא השקעה בבית של למידה תיאורתית ומס' גדול של התלמדויות בחינם(תאמרי לבעלי המקום שאת מוכנה לעשות זאת) שבעצם שוות לעלות הקורס (במקום לשלם 3000 ש"ח לקורס אז תעבדי שבועיים בחינם). ככה תצברי המון פרקטיקה וגם תיאוריה בקצב שלך. במידה ולא תמצאי סידור כזה אז באמת מומלץ קורס כי הוא פותח את הדלתות הראשונות ואני מדגיש הראשונות... בהצלחה מתוקה ותעשי הרבה כסף...

עדי בת 20

New member
תודה

רבה רבה, ואם ידוע לך על מקום שמוכן לקבל ללא קורס אשמח לשמוע.. תודה!

למעלה