ברלין ..

ענבר8888

New member
ברלין ..

היי אנחנו זוג עם ילד בן 3 שמתכננים לעבור לברלין בעקבות עבודה . כמה שאלות : 1. יש מקומות מועדפים למגורים בברלין ?? 2. את הבן שלנו אנחנו נרשום לגן ילדים של הקהילה היהודית - מישהו מכיר גן מסויים שם מתוך ניסיון אישי ..?? 3. איפה הכי כדאי ללמוד גרמנית בברלין - הסתכלתי ויש מספר מקומות ..? תודה על העזרה . במידה ויצוצו עוד שאלות אשמח לקבל עליהם תשובות ...תודה רבה

ברלין

1. תלוי באופי שלכם - יש אנשים שמעדיפים את מרכז העיר ויש כאלה שמעדיפים פרברים. אם השיקול הוא הגן (סעיף 2), חפשו דירה בשרלוטנבורג, וילמרסדורף [לגנים של המסורתי ושל הקהילה]; בשרלוטנבורג או שפנדאו [לגן של חב"ד] או במיטה-פרנצלאוור ברג [לגן של לאודר]. עם זאת, הורים לארבעת הגנים מגיעים מכל רחבי העיר, כך שממש אין "חובה" לגור מאוד קרוב לגן, זה פשוט נוח. בנוסף, יש גם את החישוב של לגור בקרבת העבודה או לפחות בקרבת אמצעי תחבורה שמאפשר גישה טובה לעבודה, ואת עניין התקציב. 2. יש ארבעה גני ילדים יהודיים בברלין. אחד מהם שייך לקהילה היהודית; אחד לתנועה המסורתית; אחד לחב"ד ואחד לישיבת "אור ציון" (לאודר). אני לא שולחת את הילדים שלי לגנים יהודיים, אבל אני יכולה (במסר פרטי) להגיד לך מה שמעתי מחברות. באופן כללי - את הדעות הטובות ביותר שמעתי על הגן של לאודר, למי שלא אכפת לו שמדובר בגן "דתי" (אורתודוקסי). 3. תלוי מי משלם על לימודי הגרמנית - אתם או העבודה (רילוקיישן). אם אתם - לכו על ה-Volkshochschule . לפחות לפי דיווחים בפורום גרמנית ותרבות גרמניה, זה הדיל הכי טוב (אבל אולי כדאי לשאול בפורום ההוא שוב). אם העבודה - לכו על מה שהם מממנים, יש להם אינטרס שהעובדים ישלטו בגרמנית כמה שיותר מהר והם בוודאי ישיגו מורים פרטיים או משהו דומה.

למעלה