ברכת כוהנים

ברכת כוהנים../images/Emo140.gif

בברכת כוהנים מה הציבור צריך לעשות?לא להסתכל?האם מספיק לכסות את הפנים עם הספר או צריך להסתובב ?תודה רבה

אפשר גם:

רק לעצום עיניים ושהפנים יהיו מול הכוהנים ולא לשכוח לכוון בברכה

asaf2000

New member
תשובה

האיסור הוא להסתכל בידיהם של הכהנים, היום נוהגים שידי הכהנים מכוסות ולכן מותר להסתכל על הכהנים אבל נוהגים בכל זאת להרכין את הראש אבל לא חושב שצריך לעצום עיניים.

אלי ו.

New member
כילדים נהגנו להתבדח ולומר

שבפעם הראשונה שמביטים בכהנים בזמן ברכת כהנים מתעוורים. בפעם השניה, מתים.

mnm6

New member
זה לא בדיחה בתקופת בית המקדש

אומרת הגמרא שמי שהסתכ לעל הכהנים באמת התעוור

כך באמת היו אומרים לנו כילדים..

איפה בגמ' זה כתוב? חיפשתי ולא מצאתי. ואולי הפשט שם רוחני לא פיזי?

mnm6

New member
לגבי הכהנים

אם אני לא טועה זה מופיע במסכת יומא והסיבה לכך מכיוון ששכינה על ידיהם ואם אני לא טועה יש שם אפילו מקרה שקרה ודובר על גשמי ולא רוחני הלי נדר אני אחפש את זה וארשום את המקור

mgb

New member
הסתכלות בכהנים...

בס"ד מסכת חגיגה דף טז/א "דרש ר' יהודה ברבי נחמני מתורגמניה דריש לקיש כל המסתכל בג' דברים עיניו כהות בקשת ובנשיא ובכהנים בקשת.." אגב לגבי מה עושים בברכת כהנים הציבור יש לדעת שיש לכוון לצאת ידי חובה להתברך כמו שכוונת הכהנים לברך. בברכה

mnm6

New member
מגב אתה יודע במקרה איפה זה מופיע עו

עוד יש משפט שאין מסתכלים על כהנים כי שכינה שרויה על ידיהם

mgb

New member
שכינה שורה על ידי הכהנים

בס"ד רע"ב מסכת מגילה פרק ד משנה ז לא ישא את כפיו. שאין הכהנים רשאין לעלות בסנדליהן לדוכן (לה), ואם יש מומין ברגליו יסתכלו בו ומתוך כך יבואו להסתכל בידיו, והמסתכל בכהנים כשנושאים כפיהן עיניו כהות , [חגיגה ט"ז ע"א]. לפי שהשכינה שורה בין ידיהם: רש"י מסכת מגילה דף כד/ב מתני' כהן שיש בידיו מומין. לפי שהעם מסתכלין בו ואמרינן במסכת חגיגה (דף טז.) המסתכל בכהנים בשעה שנושאין את כפיהן עיניו כהות לפי שהשכינה שורה על ידיהן: בברכה

אלי ו.

New member
הבדיחה היא על הפעם השניה

אם התעוורת אחרי הפעם הראשונה, לא תהיה פעם שניה.

למעלה