ברכת הגומל ומעשר

stifapt

New member
ברכת הגומל ומעשר

שמעתי שאם נסעתי באוטו מהצפון למרכז צריך לברך זה נכון? ואם כן, ונסעתי ביום ראשון, ובשני וחמישי לא ברכתי, לברך רק בשבת? אם יש לי שיח ועליו 100 פרות. 5 פרות נפלו מהשיח לקרקע. אני יכול מקחת פפרי אחד מהחמש, לעשות אותו מעשר, ואז הוא יהיה גם על כל ה95 פרות שנשארו על העץ? או שמעשר זה רק מפרות שנקטפו כבר? כאילו אפשר לעשר כעוש יש פרות על העץ והם יכללו במעשר?

stifapt

New member
מקפיץ ומוסיף!!!!

בכל אופן אם אני צריך להגיד הגומל ולא אומר, זה נורא???? ספק ברכות להקל? יש בכלל ספק??????????. ואם לא אמרתי בשבת אפשר שבוע הבא?? שבת שלום

stifapt

New member
מקפיץ שוב ../images/Emo13.gif שבוע טוב!

............................

mnm6

New member
לספרדים בלבד הרב עובדיה פוסק שאם נו

נוסע יותר מ-72 ק"מ יש לברך תפילת הדרך בשם ומלכות ולברך הגומל

mnm6

New member
הגומל כן עדיף כבר להמתין למחר ולברך

מול ספר תורה

stifapt

New member
אני ראיתי שכתוב 72 דקות נסיעה?

ואם עשיתי את זה עם הפסקות? יעני 50 דקות ואז הפסקה ואז עוד 30 דקות? או 50 ק"מ ואז הפסקה ואז 30 ק"מ? תודה

mgb

New member
תפילת הדרך..

בס"ד חיוב הדרך איננה תלויה בזמן אלא במרחק. מה שכן עצירות במהלך נסיעה בשינה במקום מסויים מחייבת תפילת הדרך מחדש למחרת. בברכה

mnm6

New member
זו דעת האשכנזים נסיעה של

2 ק"מ באזור ללא מגורים מחוץ לתחום העיר

mnm6

New member
אתה צודק אחי הכוונה

ל72 דקות נסיעה במהירות שך בערך 100 קמ"ש כלומר נסיעה של בערך 115 ק"מ

mgb

New member
הפרשת תרומות ומעשרות

בס"ד שלום! אין הפרשת תרומות ומעשרות במחובר לעץ\אדמה. ובכל מקרה ישנם תנאים שאף בתלוש לא מעשרים אם למשל אתה אוכל מתחת לעץ. בברכה

mnm6

New member
לגבי המעשר

אתה יכול לכוון את זה אך ורק על הפרות שעל העץ שהבשילו כבר אבל לא כדאי לעשות זאת מכוון שיכול להיות בלבול בין מה שעושר למה שלא,או שמישהו אחר יעשר עם ברכה על מה שעישרת,או שאתה יכול לשכוח שעישרת ועוד סיבות רבות ומגוונות

למעלה