ברכיים ושחיקת סחוס

• פותח הנושא oxide
  • פורסם בתאריך

oxide

New member
ברכיים ושחיקת סחוס

שלום. אם סחוס בקושי מתאחה מחדש, האם זה אפשרי בכלל לעסוק בהרבה ספורט, כגון ריצה קלה למשל, מבלי להרוס לאט לאט את הברכיים?

נניח אדם שרץ 3 פעמים בשבוע במשך 20 שנה. הברכיים שלו ישארו בסדר? בהנחה שהוא רץ בטכניקה נכונה וכדומה? האם הסחוס כן מסוגל להשתקם? האם ישנם תרגילי שחרור או משהו כזה שעוזרים לו להשתקם? אותה שאלה גם לגבי תרגילי סקוואט כבדים, אופניים, ובעצם לגבי כל דבר ששם עומס על הברכיים. מה קורה לברכיים של ספורטאי שמתאמן כמעט כל יום אחרי 10 שנים? אחרי 20 שנה?

אני אחרי 3 שנים של אימוני כושר התחלתי להרגיש מוזר בברכיים. לא כאבים אבל הם פשוט הרגישו חורקות יותר מן הרגיל. אורטופד אמר לי שהכל בסדר זו פשוט שחיקה של הסחוס. זה קצת מפחיד, אני לא רוצה שעד גיל 40 יהיו לי ברכיים של דחליל.

וכן אני מבין שכדאי לרוץ על מסלול ריצה או על שביל אפר ולא על אספלט, אבל במציאות העירונית והעסוקה של היום זה לשים גזר דין מוות על הריצה הקלה. מה שכן, אני באמת אעדיף לא לרוץ יותר אם זה אומר שכשאהיה בן 40 לא יישאר לי סחוס בברכיים
אני שוקל לעבור לשחייה כפעילות האירובית היחידה. אולי אפילו להפסיק עם הסקוואטים ולעשות רק תרגילי מכונה בהם משקל הגוף לא נח על הברך.

אם אני זוכר נכון אז

זאת ריקמה שיודעת לתקן את עצמה ולהסתגל לפעילות שעושים.

שחיקת סחוס זה גם גנטי שמתרחש עם הגיל וגם בגלל פעילות קשה מידי שנעשת זמן רב מידי ואז גרמה לנזק קשה מידי שאז הגוף לא יכול לתקן.

אבל אם הפעילות היא הדרגדתית ולא מוגזמת אז לא היא לא צריכה לפגוע בסחוס.

MidNight Flame

New member
השאלה שלך מעניינת ולוקה בהבנה בסיסית

1) אפשר לעשות המון ספורט בלי נזק לברכיים, הדרגתיות, עבודה נכונה וטכניקה נכונה והקשבה לגוף הם המפתח
2) אדם שרץ 3 פעמים בשבוע במשך 20 שנה - אי אפשר לדעת, הגוף שלו בנוי מאוזן? הוא נח בין לבין? אוכל טוב? השרירים שלו מפותחים בצורה מאוזנת? יש לו ליקויים אנטומיים? אפשרי בהחלט שהוא 100% בריא ותקין.
3) אין תרגילי שחרור או שיקום שעוזרים לגוף להשתקם, חיזוק של השרירים בצורה נכונה ומאוזנת והקפדה על מנוחה ושחרור יעזרו לגוף להתאושש. סקווט כבד - אותו סיפור, הדרגה וטכניקה נכונה וכמובן התאוששות.
4) איך האורטופד החליט שזו שחיקת סחוס? איזו בדיקה הוא ביצע?
5) עדיף לרוץ על משטח עם החזר לא גבוה במיוחד, מסלול ריצה או דשא אבל לא יקרה לך כלום גם אם תרוץ על אספלט כל עוד הנעליים טובות ושאר הדגשים מתקיימים.

תעלה סרטון ביצוע של הסקווט שלך ותפסיק לחיות בחרדות

מייק.

giligenisland

New member
ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא

כאן, אמנם זה לא קישור לירחון מדעי, אבל כתב את זה אחד מהאורטופדים שאני יותר מעריך, ושיש לו תפיסה קצת שונה משאר האורטופדים ה- OLD SCHOOL.
והכי חשוב כמו שמנהל הפורום כתב לך במשפט האחרון:"תפסיק לחיות בחרדות"...תהיה קשוב לגוף, עבוד בהדרגה ותהיה אופטימי.

oxide

New member
תודה לכולכם על התגובות, הרגעתם אותי קצת

-למעשה הרופא לא קבע עובדה שמדובר בשחיקת סחוס, אלא הוא אמר שיתכן כי מדובר במעט שחיקת סחוס או "יבלות על הסחוס" כמו שקורה בעור ואין למה לדאוג. אותי אמנם זה בכל זאת הדאיג, הוא אמר זאת אחרי בדיקה ידנית שעשה לי בברכיים ולאחר תשאול קצר. יש לי פלטפוס אז יתכן שעל בסיס זה הוא הגיע למסקנה. אולי כדאי שאלך לקבל חוות דעת שניה? אני לא סובל מכאבים אבל יש לי תחושה כאילו הברך "לא משומנת" שכזו. יש לציין שהתחושה לא קבועה אלא באה והולכת.

-המאמר באמת אופטימי והלוואי שהוא נכון.

-אין לי כרגע סרטוני סקוואט להעלות, אני לא נוהג לצלם את עצמי מתאמץ ומזיע ודופק פרצופים של סבל (אלא אם כן אני ערום).

-שוב תודה לכולם על התגובה, הורדתם חששות מליבי. אני חושב שאצא לרוץ
מתגעגע לשורף בשרירים.

oxide

New member
התשובה שקיבלתי מפורום אורתופדיה

ראשית - שאלות בקשר למאמר יש להפנות למי שכתב אותו.
ככלל מחקרים לאחרונה מראים שאצל אנשים העוסקים בספורט לא תחרותי כגון ריצה אין שחיקה ויתכן עיבוי קל. מדוע לא תחרותי? כיוון שאז יש פציעות ופציעות בסחוס מחלימות רע. לכן אין מניעה מריצה ככלל. כמובן שאם יש כאבים עקביים צריך לבדוק האם יש צורך לשנות משהו (מדרסים, אופי מסלול וכו).

למעלה