ברכות...

lion 7

New member
ואני מקבל את הפרשנות לתפקידם

של המאמינים היהודים בעבודת בית המקדש שיוקם מחדש בשלטון האלף שנה , יכול להיות ויכול להיות שלא , רק האב יודע .בינתיים צריך לעסוק במובנים אמוניים מוחשיים שנתן לנו רוח הקדש ושיא התפקיד שלנו להרויח נפשות בעודו יש אור וזמן החסד אמין.

יהודי רוחני

"יְהוּדִי הוּא זֶה שֶׁבְּתוֹךְ תּוֹכוֹ הוּא יְהוּדִי וּמִילָה הִיא זוֹ שֶׁבַּלֵּב, לְפִי הָרוּחַ וְלֹא לְפִי אוֹת כְּתוּבָה; שִׁבְחוֹ אֵינוֹ בָּא מִבְּנֵי אָדָם, כִּי אִם מֵאֱלֹהִים."

המשך

ג אִם כֵּן, מַהוּ יִתְרוֹנוֹ שֶׁל הַיְּהוּדִי אוֹ מָה הַתּוֹעֶלֶת אֲשֶׁר בַּמִּילָה? 2 הַרְבֵּה, עַל כָּל פָּנִים; רֵאשִׁית כֹּל, בִּידֵיהֶם הֻפְקְדוּ דִּבְרֵי אֱלֹהִים. 3 וְאִם יֵשׁ שֶׁלֹּא הֶאֱמִינוּ, אֲזַי מָה? הַאִם יְבַטֵּל חֹסֶר אֱמוּנָתָם אֶת נֶאֱמָנוּתוֹ שֶׁל אֱלֹהִים? 4 חָלִילָה! צָרִיךְ שֶׁיֻּכַּר כִּי הָאֱלֹהִים נֶאֱמָן וְכָל אָדָם כּוֹזֵב, כַּכָּתוּב: "לְמַעַן תִּצְדַּק בְּדָבְרֶךָ, תִּזְכֶּה בְשָׁפְטֶךָ." 5 אֲבָל אִם רִשְׁעָתֵנוּ מַפְגִּינָה אֶת הַצֶּדֶק שֶׁל אֱלֹהִים, מַה נֹּאמַר? הַאִם יֵשׁ עָוֶל בֵּאלֹהִים הַשּׁוֹפֵךְ אֶת זַעֲמוֹ ־וַאֲנִי מְדַבֵּר מִנְּקֻדַּת מַבָּטוֹ שֶׁל הָאָדָם - 6 חַס וְחָלִילָה! שֶׁאִם כֵּן, אֵיךְ יִשְׁפֹּט אֱלֹהִים אֶת הָעוֹלָם? 7 אַךְ אִם בִּגְלַל מִרְמָתִי מְשַׂגְשֶׂגֶת אֱמֶת הָאֱלֹהִים לִתְהִלָּתוֹ, מַדּוּעַ עוֹד אֶשָּׁפֵט כְּחוֹטֵא? 8 וּמַדּוּעַ לֹא "נַעֲשֶׂה אֶת הָרַע כְּדֵי שֶׁיֵּצֵא טוֹב", כְּפִי שֶׁמַּעֲלִילִים עָלֵינוּ וְטוֹעֲנִים כִּי כָּךְ אָנוּ אוֹמְרִים? אָכֵן מִשְׁפַּט צֶדֶק נֶחֱרַץ עֲלֵיהֶם. 9 וּבְכֵן, הֲטוֹבִים אָנוּ מֵאֲחֵרִים? לֹא, כְּלָל וּכְלָל לֹא; שֶׁהֲרֵי כְּבָר הוֹכַחְנוּ לְעֵיל כִּי הַיְּהוּדִים וְהַגּוֹיִם כְּאֶחָד מְשֻׁעְבָּדִים כֻּלָּם לַחֵטְא, 10 כַּכָּתוּב: "אֵין צַדִּיק, אֵין גַּם אֶחָד. להגיד שיש קריאה מיוחדת ליהודים זה כאילו באמצעותם הכל..כאילו המפתחות בידיים של בני אדם יהודים ולא של אלוהים שהוא רק נאמן והוא משחק עם הכלים (בני אדם) כמו שהוא חפץ לשחק בהם ולהניע אותם אין לך יהודי או גוי שום יכולת השפעה.. אתה בסך הכל כלי לא יותר.. חומר ביד היוצר http://www.kirjasilta.net/hadash/Rom.9.html דבר אלוהים בזמנו אכן הופקדו בידי היהודים בזמנו אחר לפני אלפיים שנה דבר אלוהים הופקדו ונשמרו גם ברומא 7 וּבְכֵן, אֶל כָּל אֲהוּבֵי אֱלֹהִים בְּרוֹמָא הַנִּקְרָאִים לִהְיוֹת קְדוֹשִׁים: חֶסֶד וְשָׁלוֹם לָכֶם מֵאֵת הָאֱלֹהִים אָבִינוּ וְהָאָדוֹן יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ. 8 רֵאשִׁית, אֲנִי מוֹדֶה לֵאלֹהַי עַל כֻּלְּכֶם בְּאֶמְצָעוּת יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ, מִשּׁוּם שֶׁדְּבַר אֱמוּנַתְכֶם נִשְׁמַע בְּכָל הָעוֹלָם. 9 וְהָאֱלֹהִים אֲשֶׁר אֲנִי עוֹבֵד אוֹתוֹ בְּרוּחִי בְּהַכְרִיזִי אֶת בְּשׂוֹרַת בְּנוֹ, הוּא עֵדִי לְכָךְ שֶׁאֲנִי מַזְכִּיר אֶתְכֶם לְלֹא הֶרֶף בִּתְפִלּוֹתַי, 10

וכן אין לנו השפעה

וגם התפילות שלנו הם לא מאיתנו אלא רצון אלוהים שהוחדר בך המאמין ישוע חי בך שם את רצונותיו בך ותפלותיך הם בעצם ביטוי לקיום הרצון שלו בך לאדם אין שום יכולת השפעה ההכל לפי רצון אלוהים הטוב והרע ביותר גם כן הכל לפי התוכנית שלו.. לכן כולם שווים ואת כולם הוא מניע למען כבודו והצדק שלו לאהוב את רעך כמוך לא לשנוא את האחר ולסלוח ולאהוב גם הרשע ביותר

lion 7

New member
הדוקטורינה של קהילת היהודים המשיחים

מדברת בין היתר על תפקיד שהיהודים ישחקו אותו באחרית הימים, כמובן אלה שהאמינו בישוע ,בצרה ולפניה .. אז זאת פרשנות לא רעה בכלל שתשים את האדון במוקד הדברים , אולם הבעיה בהרבה כנסיות שדוקטורינת הדגל לכנסייה מסוימת תהפוך לתורה חדשה או בשורה חדשה ושמה את ישוע בצד , על כנסיה כזו אנו מגדירים את המונח קאלט calt או בערבית (בידעה) או כת (אני לא ממהר לשפוט כנסיות ,ואפשר לקרוא את המונח כנסיה ומי היא האמיתית בקישורי הפורום). ואם גם מזייפים באמונה עצמה בלא מכוון או במכוון זה יקרא מינות ,וזה עבירה בעצמה על האמונה.

אין ליהודים תפקיד

מיוחד משל הגוים! כולם כלים וחומר של אלוהים בלי יכולת השפעה אישית או מיוחדת לפרעה יש חלק נכבד בביאתו של ישוע חלק לא פחות חשוב מהיהודים אלא שווה

מהות הקיום שלנו בני האדם כתובה בברית

זה נורא פשטני להסתכל על הכל כאל סיפור של מלאך שסרח (השטן) הגיע לגן עדן המושלם לכאורה ופיתה את האדם לחטוא כנגד אלוהים והאדם הביא את החטא לעולם אם מסתכלים על זה רק בצורה כזו זה מוריד מערכו ויכולתו של אלוהים, היכן אלוהים? האם לא יכל אלוהים לברוא עולם מושלם באמת ובני אדם מושלמים ומלאכים מושלמים בלי רוע? היכן אלוהים בשואה היכן אלוהים בשאר מעשי הבל היכן אלוהים לאורך כל הדורות.. האם הוא משחק בנו משחק מתעלל בנו?! הוא כל יכול ויכול לברוא עולם בלי רע! ואדם בלי יכולת לעשות רע! ומלאכים בלי יכולת לעשות רע! אלוהים הוא כל יכול.. והוא יכול לברוא מלאכים ובני אדם שלעולם לא יתנגדו לאלוהים עולם ומלאכים בלי רוע ויכולת לעשות רוע אך בכוונה תחילה ברא אותם כאלה עם רע גם את המלאך שסרח והידוע בשם השטן ברא בכוונה שיפעל כפי שפעל ופועל כיום ´´עושה שלום ובורא רע אני יהוה עושה כל אלה´´ הוא בורא כלים (בני אדם) לכבודו ומנגד עוד כלים מאותו חומר שלא לכבוד כלל וכלל בני אדם שלעולם לא יאמינו. הוא מקשה את לב מי שרוצה להקשות ומרחם על מי שמיועד להיות מאמין קשה מאוד לקבל את האמת הזו אבל היא האמת.. הכל למען כבודו ואכן מגיע כבוד ליוצר זה איגרת אל הרומים מסבירה היטב את מהות הקיום http://www.kirjasilta.net/hadash/Rom.9.html התפקיד והקריאה של היהודים בביאת ישוע שווה לתפקיד והקריאה של הגוים ושווה לתפקיד והקריאה של פרעה..! כולם חומר ביד היוצר הוא מרחם ומקשה לבבות האתאיסתים לעולם לא יקבלו זאת כי נבראו ככה, ויעדיפו להסתכל עליו על אלוהים כאל אחד האדם שמלא בקנאה ובאגו מתעלל בבריאותיו ולא מתייחס לסובלים ככה הם נבראו.. לחשוב ככה ולהיות לא מאמינים.. אדם שמאמין יודע להשפיל את עצמו מלפני הבורא ולקבל את היוצר הגדול מכולם.. ומבין שגם הרע אם יבוא הוא רצון אלוהים ושהתפילות והרצונות החדשים שיש בך הם של האלוהים, בריאה חדשה חלק מאלוהים יש הרבה מאמינים שבצער הרב כשמגיע הבל בחייהם הם עוזבים את אלוהים או שאמונתם יורדת כי הם חשים שאלוהים עזב אותם אך למעשה הם אלו שנחשפו הם אלו הבוגדניים שלא מבינים אהבת אלוהים מהי.. שאינה תלויה בדבר אינם מבינים שאלוהים לוקח ועושה רע וטוב הכל למען כבודו איוב ידע זאת ואמר לאשתו שהניע אותו נגד אלוהים "את הטוב נקבל מאלוהים ואת הרע לא?" אדם שאיבד את בריאותיו ילדיו ורכושו לכן בן אדם שמאמין צריך להבין שהוא פשוט יצירה מלאה בחסד ויופי אלוהי ועצם קיומו היא מופלאה המאמין נוצר כפאר לאלוהים "התזמל מזלו" של אדם זה לכאורה שנברא כיעוד להיות מאמין בן אלוהים ולא אחרת... לכן הוא לא יכול לשנוא אדם אחר שלא נברא להאמין ההפך הוא נהפך לאדם אוהב ומבין וגם עצוב למען אלא שלא זכו עכשיו קל יותר להבין את האדם החוטא והסליחה של אלוהים וגם התפילות שלנו הם לא מאיתנו אלא רצון אלוהים שהוחדר בנו כמאמינים ישוע חי בך שם את רצונותיו בך ותפלותיך הם בעצם ביטוי לקיום הרצון שלו בך, בשם ישוע המשיח

גילוי נאות, החשבתי עצמי כאתאיסט

בעבר, והיו לי המון שאלות וקונטרות שהייתי נותן כנגד אמונה באלוהים אך הברית החדשה סתמה לי את הכל ישוע סתם לי את הכל ואיגרת אל הרומים בעיקר לאותם שאלות למדתי להשפיל את עצמי מלפני אלוהים

lion 7

New member
כנוצרי שלמד בילדותו על ישוע

וחי מרבית חייו אתיאסטי גמור , ישוע היה דמות של חלש לעומת מקימי דתות אחרות , בדרך הקשה הבנתי שאני בלעדיו ,בלעדי ה``חלש`` לא אמשיך לחיות ,החלש זה כשמתקרבים אליו מרגישים את הבורות שלנו לעברו ..ואהבתי את מה שכתבת על היוצר ואני הכלי שהוא צריך לשייף כל הזמן בכדי שהמוצר יצא מושלם.. אם אינני טועה אתה קראת בודאי את הספר האדם הרוחני והטבעי (סתם ניחוש?).

לא קראתי את הספר הזה

אבל כתוב בברית החדשה על הכל פאולוס הקדוש שפך ושופך המון אור באמצעות רוח הקודש אין כמו ישוע אין כמו האמת אין כמו הדרך והיה לי הכי קל בעולם לקבל את זה ברגע שקראתי את המילים הראשונות של הברית החדשה אבל "הקלות" הזו באה מאלוהים ולא אחר, הוא מביא את האמונה, וזה מדהים, הוא מקשה לב והוא מרפה ומרחם עוד לפני שהגעתי לקרוא את האיגרות של פאולוס דיברתי עם אלוהים ואמרתי לו חד משמעית שהייתי רוצה למות ושאני עצוב בגלל שזה נראה לי מאוד עצוב ולא הוגן שיש אנשים שלא מאמינים וסופם מר אמרתי לו שאני מעדיף למות למען שגם הלא מאמינים יתקבלו (כמובן פתטי וטיפשי מצידי) זה היה נראה לי לא הוגן.. ואז המשכתי לקרוא באחד הימים וראיתי שגם פאולוס היה נורא עצוב על כך והעדיף למות למרות ששמח על הישועה, היה עצוב על אחים שלו, ודיבר כמובן על כלים לכבוד האלוהים וכלים שלא לכבוד על יוצר האלוהים העושה ועל החומר, והוא קובעע מלכתחילה מי יהיה מאמין ומי יברא לא להיות מאמין אמת כואבת אבל אמת והצדק של אלוהים בסופו של דבר, אין מה לעשות אלא להשפיל עצמנו

בוודאי שיש

אם הייתם הולכים לקהילות אולי הייתם מעט יותר ענווים ומקבלים איזו התגלות על עם ישראל והיות הגויים מורכבים לתוך עץ הזית המקורי. הדגש של שאול באיגרות הוא על הישועה ולא על הקריאה. וְאִם מְעִידָתָם הִיא עֹשֶׁר לָעוֹלָם וְהֶפְסֵדָם הוּא עֹשֶׁר לַגּוֹיִים, שְׁלֵמוּתָם -- עַל אַחַת כַּמָּה וְכַמָּה! ....הֲרֵי אִם הַדָּחָתָם הִיא רִצּוּי בִּשְׁבִיל הָעוֹלָם, מַה תִּהְיֶה הֲשָׁבָתָם אִם לֹא תְּקוּמָה מִמָּוֶת אֱלֵי חַיִּים? (רומים י"א: 12,15) דחיית היהודים את המשיח מביא לריצוי בין הגויים לבין אלהים. בזכות זה שהעם היהודי לא קיבל את המשיח הגויים יכלו להכנס למלכות האלהים. וכשהעם היהודי יקבל את ישוע המשיח הוא יכנס לקריאתו, ויקים את הכנסייה המתה מהמוות הרוחני בה היא נמצאת לחיים אליי חיים. אני משתדל לחסוך במילים כיוון שיש כאן זאבים בלבוש של כבשים. אך אתן רק רמז לגבי קריאתו של אלהים עבור עם ישראל . אחדות.

אתה מדבר על עץ הזית

ומכאן אתה יכול כבר לראות את הקריאה של אלוהים ואת רצון האלוהים גם כשהיהודים דחו את ישוע זה פתח פתח לגוים וזה היה תוכנית האלוהים רצון האלוהים היהודים מילאו את תפקידם המיועד על אותו עץ וגם ימלאו בעתיד כנ"ל עם הגוים, והמאמינים יכנסו למלכות ישראל מלכותל האלוהים לו בגלל שהם יהודים

lion 7

New member
הבהרה :אין כנסיה נרמדת או יושנת

ישוע הקים את הכנסיה מזה המון זמן בערך אלפיים שנה (יש הרואים שהכנסיה מתחילה ממשה),אם נגיד שהכנסיה בתרדמת זה כמו להגיד שפועלו של המשיח לא שוה , הכנסיה חיה ובועטת מזה 2 אלפי שנים , תפקידה בישור לעולם בכדי שכולם יושועו , כמעט הבישור הגיע לרוב העולם במהירות רבה בשנים האחרונות וזאת תודה להתפתחות כלי התקשרת , כמעט ואינ מקום בעולם לא שמע על ישוע בכל השפות ,,

אני לא שולל את כל מה שהקהילה הרחבה

עשתה לאורך השנים. יש קהילות ערות. אך כשאני מדבר על כך שהכנסייה ישנה ומתה אני מתכוון לכנסיות המסורתיות, שפעולת רוח הקודש נעדרת מהם.

חינוך של דורות אחרי דורות לדרכו ל ישוע,

לדרך של אהבה, של חמלה.. עמותות סיוע לנזקקים - אשר יהיו... בנייה ופיתוח של מוסדות חינוך... מוסדות הומניטרים... והרשימה עוד ארוכה - - לזה אתה קורא היעדרו של רוח הקודש?!?! אולי שווה ללמוד לעומק מה אותן "כנסיות מסורתיות" עושות ברחבי העולם עוד לפני קביעת מותן.
שאלה למחשבה - האם התנשאות היא ביטוי של פעולת רוח הקודש?!!?!

מצטט אותך

"וְאִם מְעִידָתָם הִיא עֹשֶׁר לָעוֹלָם וְהֶפְסֵדָם הוּא עֹשֶׁר לַגּוֹיִים, שְׁלֵמוּתָם -- עַל אַחַת כַּמָּה וְכַמָּה! ....הֲרֵי אִם הַדָּחָתָם הִיא רִצּוּי בִּשְׁבִיל הָעוֹלָם, מַה תִּהְיֶה הֲשָׁבָתָם אִם לֹא תְּקוּמָה מִמָּוֶת אֱלֵי חַיִּים? (רומים י"א: 12,15) דחיית היהודים את המשיח מביא לריצוי בין הגויים לבין אלהים. בזכות זה שהעם היהודי לא קיבל את המשיח הגויים יכלו להכנס למלכות האלהים. וכשהעם היהודי יקבל את ישוע המשיח הוא יכנס לקריאתו, ויקים את הכנסייה המתה מהמוות הרוחני בה היא נמצאת לחיים אליי חיים." אתה אומר שהכנסייה מתה מוות רוחניי מן הסתם האנשים שם לא מאמינים לפי טענה זו כשכל כך ברור שהפסוקים למעלה מדברים על כך שהשבת היהודים (בזמן שיבוא) יגרור אחריו תקומה לחיים של העולם כולו הפסוקים מעולם לא טענו שאלו שבכנסייה של היום הם מתים רוחנית ולא מאמינים

ונחזור לעץ

יהודים דחו חלק מגוים קיבלו השאר עדיין דוחים יהודים יחזרו ויקבלו כל העולם יקבל

למעלה