ברכות ל - prezydent Lech Kaczyński

לך חזר להיות נשיא?../images/Emo8.gif

אז...בסופו של דבר , אולי בזכות נשירתו של אחיו מריצה לראש הממשלה, לך קצ'ינסקי נבחר. זה טוב ליהודים?

il2us

New member
כן ולא.

בואי נאמר שאם הייתי צריך לבחור במי להיות חבר אישי הייתי בוחר בלך קצ'ינסקי ולא בטאסק. לך הוא ידיד ענק של העם היהודי ושל ישראל והוא נגד כל תופעות אנטישמיות מכל סוג שהוא. מה גם שמספר 3 ברשימה שלו הוא יהודי והוא הולך להיות שר הפנים הבא של פולין אם לא יהיו הפתעות. ברם אולם, לא הייתי בוחר בלך בבחירות עצמן ככל הנראה, לא משום שאינני תומך בו אישית , אלא ש 2 מפלגות הימין הקיצוניות הנאו פאשיסטיות הצהירו שהן תומכות בו לנשיאות ולא בטאסק.. לכן בתור יהודי יש עם זה קצת בעיתיות. אם כי אני מאמין שהוא ידע איך להשתיק אותם מתי שצריך. בכל מקרה , בתור נשיא אם לא מתחשבים בקואליציה שהוא הולך לעשות הוא מבחינתנו טוב מטאסק לדעתי.

talia olav

New member
מי טוב ליהודים?

סבר פלוצקר מרמז שדוקא טוסק הליברל לכאורה בעייתי יותר מההבט היהודי.

il2us

New member
אכן כך!

ניתוח לא רע של סבר פלוצקר. טוסק הוא ליברל מוצהר כפי שגם יושצ'נקו היה.. רק יש בעיה אחת.. הליברליות האלה במדינות מזרח אירופה מביאה לאנטישמיות נוראית , כדוגמת מה שקורה מאז שנבחר יושצ'נקו לנשיא באוקראינה.. אז נכון , גם יושצ'נקו וגם טאסק לא אנטישמים, אבל הליברליות בארצות האלה היא לאו דווקא דבר טוב בכל הקשור באנטישמיות וכיוצא בזה , ואף דבר רע... כמו כן, טאסק לא התבטא בשום שלב בחייו בנושא הזה של היהודים והאנטישמיות ואין שום דרך לדעת באמת על דעותיו, בניגוד ללך קצ'ינסקי אשר התבטא לאורך כל הזמן רק דברים טובים על היהודים ונגד האנטישמיות גם כשלא היה לו אולי נוח לאמר את הדברים.. עוד דבר שמראה על אהדתו לישראל , הוא כבר לאחר היבחרו נתן ראיון (http://news.walla.co.il/?w=//797749) על כך שהוא יהיה נשיא "ידיד גדול" לישראל...

טלמ

New member
אני צדקתי ../images/Emo13.gif

אמרתי שהוא ינצח גם שהתחזיות דווקא היו לטובת טוסק. בסך הכל הוא נראה בעד היהודים, הוא הבטיח שיפתח מוזיאון גדול במרכז ורשה למורשת יהודי פולין והרי שר הפנים שלו יהודי - אם אני לא טועה הלוחמה באנטישמיות שייכת למשרד הפנים אז כך שכבר די ברור שתהיה לוחמה באנטישמיות מצד הממשל הפולני. אבל אני לא מעודכן: אחיו לא נבחר להיות ראש הממשלה? נהרסה הבדיחה על פולין כעסק משפחתי

lestko

New member
שמעתי שפרופ' קצ'ינסקי

אתמול במסיבת עיתונאים אפילו השווה את עצמו לרה"מ אריאל שרון ;)

למעלה